חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

איפה משחיזים ?

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

איפה משחיזים ?

הודעהעל ידי אביפ » 04 נובמבר 2024, 13:14

שלומות.
מחפש מקום באזור המרכז (עדיפות לסביבות יהוד וחולון ) שאוכל להשחיז משורים ולהבי מקצוע.
מי מכיר,מי יודע ?
אשמח לשמוע.
אביפ
משתמש ותיק

Re: איפה משחיזים ?

הודעהעל ידי ישראל מאיר » 04 נובמבר 2024, 14:07

ממליץ על טול עדן
מצרף קישור
https://tooleden.com/sharpening/
ישראל מאיר
משתמש ותיק

הודעהעל ידי lyuv » 05 נובמבר 2024, 10:39

אני חובב השחזות של סכינים. לעניות דעתי, השחזת להב מקצוע (ידני) היא עניין יחסית פשוט וזול. אתה יכול לארגן ערכה במחיר עשרות עד מאות שקלים בודדות, ולהגיע בקלות לרמה גבוהה. יוטיוב הוא ידידך.
אפשר למצוא ציוד סביר באלי אקספרס, לפחות כנקודת התחלה.
לא מכיר השחזת מסורים. ראיתי כאלה שמשחיזים ידנית שן-שן עם אבן מיוחדת. מניח שצריך התאמה לזויות ולמרווחים של כל סוג מסור. אם תצליח למצוא בית מלאכה, נסה להתרשם אם הם באמת יודעים להתאים לסוג המסור שלך.
lyuv
סופר משתמש

הודעהעל ידי Se7eN » 05 נובמבר 2024, 13:36

אני לא מכיר באיזור שלך, אבל תשאל בחנויות כל עבודה גדולות. למ.נ.מ בכפ"ס יש שירות כזה.

lyuv כל הנגרים משתמשים בשירותי השחזה מקצועיים של מעבדות ייעודיות - לא ראיתי במו עיני אבל משער שיש להם מכונה אוטומטית ייעודית.
Se7eN
מנהל פורום

הודעהעל ידי lyuv » 06 נובמבר 2024, 10:23

Se7eN כתב:lyuv כל הנגרים משתמשים בשירותי השחזה מקצועיים של מעבדות ייעודיות - לא ראיתי במו עיני אבל משער שיש להם מכונה אוטומטית ייעודית.

זה נכון גם לגבי השפים המקצועיים. אני מעריך שזה פשוט מפני שאין להם עניין/הנאה בהשחזה, ולא פחות משמעותי - זמן זה כסף. אז יותר יעיל להתמקד במקצוע שלך.
אבל כשמדובר בחובבים, אני חושב שזה סיפור אחר. בעיקר אם ההיקף קטן.
מבחינת ציוד של שירותי השחזה - אין אוטומציה. לכל היותר יש שלייף או מעיין גלגל השחזה חשמלי (שנותן תוצאות מעולות). רואים תמונה שלו בלינק של טולעדן בהודעה קודמת. אבל היותר קפדנים, או לפחות את תהליך הגמר, בד"כ עושים ידנית. משחיזי הסכינים המקצועיים שיצא לי לפגוש, עבדו ידנית על אבנים רגילות.
ספציפית למקצועים, וגם למפסלות ישרות, יש ג'יג השחזה מאוד פשוט וזול, שלדעתי מאפשר תוצאות מצוינות בקלות ובלי צורך במיומנות מיוחדת.
lyuv
סופר משתמש

הודעהעל ידי אביפ » 06 נובמבר 2024, 13:12

תודה לכל העונים.
בעבר ניסיתי השחזה עצמאית על אבנים ובפועל עיוותתי את קצה הלהב של מפסלת. אנסה את עצותיכם המחכימות. חן
אביפ
משתמש ותיק

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google Adsense [Bot] ו־3 אורחים