חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

המלצה למסור פנדל עם שולחן עליון

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

המלצה למסור פנדל עם שולחן עליון

הודעהעל ידי נחום » 28 יולי 2024, 18:42

אשמח להמלצתכם
אני צריך ל-2 עבודות קרובות לחיתוך לוחות וסרגלים פולימרים מסור פנדל עם שולחן עליון.
את הפנדל אני צריך לחיתוך בזויות של 45 מעלות ואת העליון לחיתוך של לוחות פולימרים.

אני מחפש מכשיר זול אבל שיעשה את העבודה.

אשמח להמלצתכם.

תודה רבה
נחום

Re: המלצה למסור פנדל עם שולחן עליון

הודעהעל ידי Edi » 30 יולי 2024, 13:32

שעטנז לא מוצלח, פוגע בפנדל והשולחן בדיחה
Edi
סופר משתמש

הודעהעל ידי אמיר ח. » 30 יולי 2024, 15:23

שלום,
אני מסכים עם אדי. עבדתי כמה פעמים עם כלי כזה (של בוש) וכל פעם החוויה הייתה שלילית. מדובר בכלי כבד, מסורבל, לא בטיחותי וקצת מפחיד לעבוד איתו. עדיף כלים יעודיים.

ראה כאן דיון שהיה באותו עניין.
אמיר ח.
סופר משתמש

הודעהעל ידי avian » 31 יולי 2024, 12:29

מצטרף.
כמי שהשתמש לא מעט במסור עגול עם תוספת של שולחן קטן (מסור ישן של aeg שהגיע עם זה כאביזר מקורי), שולחן בגודל כזה יעיל לחיתוך של חלקים קטנים, אבל לא של לוחות. אין מספיק תמיכה למשהו שהוא בגודל של יותר מכמה עשרות ס"מ, והחיתוך יוצא עקום במקרה הטוב.
עדיף בהרבה פתרון של פנדל לחיתוכי הזווית ומשור עגול עם ג׳יג כלשהו (גם פרופיל מתכת ישר כמנחה לחיתוך זה ג׳יג) לחיתוך הלוחות.
אם התקציב ממש לחוץ, ואתה צריך רק לחתוך בזווית 45, אז אפשר לבנות בקלות ג׳יג שיאפשר לעשות זאת בדיוק סביר עם המסור העגול.
מה שכן, זה יהיה איטי יותר מאשר עם פנדל.
avian
סופר משתמש

הודעהעל ידי Israelgrn4 » 31 יולי 2024, 12:31

גם אני מצטרף.
ב-4 השנים האחרונות היה ברשותי משור גרונג בוש עם שולחן עליון.
אף פעם לא השתמשתי בשולחן העליון. והוא היה עיקר הבעיה של נסורת שלא ניתנת לאיסוף בעת העבודה עם משור הגרונג.
אני חושב כי משור שולחני טוב יתן לך אפשרות מקסימלית לחיתוך פלטות.
ועם ג'יג יעודי טוב - שיסע על החריצים של פלטת השולחן - תוכל לבצע חיתוכים של סרגלים, בקלות ובהנאה.
משור שולחני טוב הוא הלב הפועם של כל סדנת נגרות. זה המכשיר האולטימטיבי שיתן לך שקט תעשייתי.
העיקר שתעשה החלטות טובות.
Israelgrn4
סופר משתמש

הודעהעל ידי נחום » 31 יולי 2024, 13:59

תודה רבה לכל המגיבים
לאור ההמלצות אני יילך על מסור שולחני עם אפשרות הטיה של 45 מעלות.
על איזה מסור אתם ממליצים עם תקציב של 1,000-1,500 ש"ח
חשוב לי הדיוק וכאמור אני לא אמור להשתמש בזה הרבה
נחום

הודעהעל ידי avian » 31 יולי 2024, 23:01

מסור שולחני חדש במחיר הזה לא יהיה ממותג מוכר, ולכן קשה לדעת מה תהיה איכותו.. אולי תוכל למצוא משהו של מותג מוכר ביד שניה, אבל לא תמיד יש היצע של משומשים, אז תלוי מה מסגרת הזמן. ראיתי מסור של האנטר עם מפרט סביר שנמכר בתקציב שלך, אבל יש הרבה דברים שלא מופיעים במפרט ומשפיעים מאוד על איכות התוצאה.
אבל בניגוד לקודמי, אני חושב שאין שום הגיון בלקנות מסור שולחן במקרה שלך. הוא אולי הלב של כל סדנת נגרות, אבל כפי שציינת אתה צריך פתרון חד פעמי, ולא מקים סדנת נגרות.
בהנחה שאתה לא מתכנן לבנות ריהוט עלית, ויכול לסבול חוסר דיוק קל פה ושם, מסור עגול יעשה את העבודה, יתפוס הרבה פחות מקום כשתסיים איתו, וכבונוס גם עולה הרבה פחות. בתקציב של 500 ש"ח אפשר למצוא מסורים סבירים בהחלט.
avian
סופר משתמש

הודעהעל ידי Edi » 01 אוגוסט 2024, 09:18

מסכים עם אבי, קנה עגול איכותי וזויתן 45/90 שיוכל לשמש לתמיכה במסור ( חפש סרטונים ביוטיוב ) עשה קצת תרגול לפני החיתוכים ותגיע לתוצאות יפות.
מסור עגול ישמש אותך גם בעתיד ולא תופס מקום יקר, לקנות כלים זולים מדי בד"כ רעיון רע.
Edi
סופר משתמש

הודעהעל ידי ינון צדיק » 30 אוגוסט 2024, 11:05

מסור שולחן הוא כלי רציני, לא הייתי מתקרב למשהו בפחות מ-2500 ש''ח ושל חברה מוכרת.
אם זה רק לצורך שני חיתוכים, תעשה אותם במגריה או אצל נגר. את היתרה תשקיע במבוק פנדל איכותי
ינון צדיק
משתמש ותיק

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־8 אורחים