חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

דרושה עזרה בנושא התאמת מתח בקרה למנוע

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

Re: דרושה עזרה בנושא התאמת מתח בקרה למנוע

הודעהעל ידי yosic » 30 מאי 2024, 17:11

ראשית לwood works, באמת בדף של התיריסטור יש תרשים עם שתי אנודות כך שזה באמת כמו הtriac,
בכל מקרה אם דווקא רוצים שזה יהיה אידיאלי אפשר אולי לבנות איזה מסנן פס RC LC וכדו' אולי יש גם משהו מוכן כזה,
לגבי מתח חוזר חשבתי פשוט לשים את המתג בין המנוע לבקר (כן, בקר זה כל מה שיודע לעשות פעולה מבוקרת..)
רק שצריך לזכור שבהפעלה זה יחזור מיד לשיא הפעולה, או לשים ממסר אבל אם כן יותר פשוט כבר לשים הגנה כמו שwood works הציע,
הפתרון של כיבוי מדורג הוא טוב אבל במקרה שלי שזה מחרטה למשקל כבד זה צריך להיות איטי מדי,
הזכרת הרצאת מנועים, יש את זה איפשהו באתר?
yosic

הודעהעל ידי wood_works » 30 מאי 2024, 17:38

בעיקרון יש כמה בעיות עם זרם פועם שמסופק למנועי DC, מאחר שהמנוע מבוסס שדה מגנטי קבוע (permanent magnetic field) זרם פועם גורם למנוע להאיץ ולהאט בהתאם לעוצמת הזרם, זה נכון שהתדר, במקרה הטוב, יהיה כפול מתדר הרשת, אבל גם 100HZ יוצר עומס נוסף בזמן ה"האטה", בניגוד לפולס שמיוצר באותו מתח DC
שוב - מנוע DC, שמסתובב ללא הזנה הוא למעשה גנרטור, בפי שהראתי לכם במהלך ההרצאה, גנרטור מייצר זרם ! משהוא צריך לצרוך את האנרגיה הזאת, לכן לבקרים אמיתיים יש נגד הספק ש"בולע" את האנרגיה בזמן הכיבוי ודיודת מעקף לזמן שהפולס באפס
יישור של בזרם ב"בקר" הספציפי הזה מושג ע"י rectifier bridge, אבל היות שSCR חייב לראות מתח gate נמוך ממתח הצומת - לא ניתן להשתמש בהם עם DC, אחרת הSCR ישאר פתוח, ללא קבל מסיבי לא מקבלים מתח ישר ולמנוע מסופק זרם ישר אבל פועם
העובדה שזה עובד לא בהכרח מעידה שזה תכנון נכון, לחלוטין לא, יש סיבה מדוע לא משתמשים בצורה כזאת בהתקנים מבוססים מנועי DC
wood_works
סופר משתמש

הודעהעל ידי yosic » 30 מאי 2024, 18:45

תודה על תשובתך המפורטת,
אתה בעצם רומז שהתדר נמוך משמעותית מאשר בPWM ,
ומה שכתבת על דיודת מעקף זה עוזר גם לבעיה של העומס על המנוע?
yosic

הודעהעל ידי wood_works » 31 מאי 2024, 06:18

זה קצת מסובך להסביר דרך "התכתבות", אם תרצה יותר ידע, בבקשה שלח לי הודעה, אני אחזיר לך את מספר הטלפון שלי, אני אוכל להסביר לך בצורה יותר מפורטת
wood_works
סופר משתמש

הקודם

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־7 אורחים