|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.
על ידי Eli2019 » 16 מאי 2024, 08:23
שלום רב, אני בונה ארון תרופות לתליה על הקיר מעל השיש בשירותים (בסגנון מצוי בארה"ב). גוף הארון יהיה מ-MDF ירוק ואני רוצה לעשות לו מסגרת (FACE FRAME). חיפשתי איזה עצים עמידים בחדר רטוב שיש שם לחות גבוהה, וראיתי שטיק, סידר, דובדבן, אגוז אמריקאי, מייפל ואלון כולם עמידים כאשר אלון הוא מומלץ במיוחד. חשבתי ללכת על אלון שהוא הזול מביניהם אבל בעץ איתן אמרו לי שהאלון שלהם (6,500 + מע""מ) הוא אירופאי ולא עמיד לתנאים אלו ואולי מה שראיתי זה נכון לגבי אלון אמריקאי. אחר כך ראיתי באינטרנט משווק עצים מאנגליה שמסביר בסרטון קצר את ההבדלים בין אלון אירופאי לאלון אמריקאי והוא אמר בדיוק להיפך, שהאלון האירופאי הרבה יותר עמיד לתנאי חוץ (שכמובן כולל רטיבות ולא רק לחות). (אגב גם חשבתי לקנות אלון מחבר הפורום "הרואה" שפרסם כאן לפני כמה שבועות שיש לו שאריות למכירה והוא הציע לי במחיר מצויין של 5,000 לקוב, אבל אני לא בטוח שאצליח להגיע אליו). האם מישהו יש לו נסיון ויכול ליעעץ בענין. כאמור ברור שאיישם שכבת הגנה לעץ. כאמור אינני יכול להרשות לעצמי חומר שעולה 20,000 לקוב. תודה
-
Eli2019
- משתמש ותיק
-
על ידי NirS » 16 מאי 2024, 10:59
כל עוד העץ לא רואה מים בצורה ישירה, אני לא רואה בעיה להשתמש בכל עץ עם גימור טוב. יש לי אלון אדום, אלון לבן, אגוז אמריקאי, ובוק בחדרים ה"רטובים" ואין שום בעיה. אם היית בונה אמבטיה\הוט טאב\כיור מעץ, אני מניח שהתשובה הייתה שונה.
-
NirS
- סופר משתמש
-
על ידי Edi » 16 מאי 2024, 12:16
NirS כתב:כל עוד העץ לא רואה מים בצורה ישירה, אני לא רואה בעיה להשתמש בכל עץ עם גימור טוב. יש לי אלון אדום, אלון לבן, אגוז אמריקאי, ובוק בחדרים ה"רטובים" ואין שום בעיה. אם היית בונה אמבטיה\הוט טאב\כיור מעץ, אני מניח שהתשובה הייתה שונה.
+1
-
Edi
- סופר משתמש
-
על ידי הרואה » 16 מאי 2024, 14:19
הייתי הרבה יותר חושש מהMDF הירוק שלא באמת עמיד בלחות. הכל תלוי כמובן בגימור, אם תעשה להכל צבע טוב עם איזולציה לא תהיה בעיה לא בMDF ולא באף סוג עץ. כמובן תלוי גם בכמות האדים, התנאים לא שווים בכל בית. ואם כבר, מהגוני - סאפלי עמיד בלחות יותר מכל הרשימה שכתבת (למעט טיק שעמיד יותר מהכל בפער), וגם עץ יציב במיוחד כלומר גם אם הוא סופח קצת לחות הוא לא יתעקם הרבה. (וגם מזה יש לי שאריות למכור לך  , קצת יותר יקר מאלון). מתוך סוגי האלון לא חושב שיש הבדל משמעותי בספיגה בין אלון אמריקאי לאירופי, ההבדל הגדול הוא ביציבות שהאמריקאי יותר יציב, אבל בהפרש לא מאד משמעותי.
-
הרואה
- סופר משתמש
-
על ידי Eli2019 » 16 מאי 2024, 16:24
תודה לכל המשיבים. @הרואה באמת אין לי נסיון עם MDF ירוק, רק סברתי לתומי שהיות שהוא משווק כמיועד לשימוש בחדרים רטובים אם כן בודאי יהיה עמיד ללחות שיש בחדר אמבטיה. ואכן יש שם לחות ברמה די גבוהה (אולי בהמשך יהיה ונטה). מצידי אפשר גם סנדוויץ לגוף הארון רק חשץי שה-MDF הירוק יהיה עדיף. ואגב אודה אם תסביר מה שכתבת על איזולציה. כתכננתי לצבוע את ה-MDF בצבע אטום כמו פוליאור. בהחלט אשמח לקבל יעוץ בענין לפני תחילת הפרוייקט. עכשיו מצאתי בפורום שרשור בנושא ארון לכיור האם עדיף ביר,ץ או MDF ירוק viewtopic.php?t=14012&p=83375. תודה
-
Eli2019
- משתמש ותיק
-
על ידי NirS » 16 מאי 2024, 20:34
אני לא בטוח שאיזולציה זה רלוונטי לפריט קטן, במובן שהחומר לא מגיע בכמויות קטנות (למיטב ידיעתי...). בפעם היחידה שקניתי זה הגיע בגלון.
-
NirS
- סופר משתמש
-
על ידי avian » 16 מאי 2024, 22:34
כמו שכבר אמרו, אם הפריט לא נחשף למים ממש, אז כל עץ צבוע היטב ישרוד בלי בעיה. בבית היו לי מתלי נייר טואלט עשויים mdf חום. הם היו צבועים רק בצד הקדמי, והודבקו לקרמיקה עם דבק דו"צ. ואחרי עשור ויותר של שימוש הראו רק נזק התנפחות קל בשוליים. אז לא הייתי דואג לגבי עץ טבעי. בטח אם הוא צבוע כמו שצריך.
-
avian
- סופר משתמש
-
על ידי הרואה » 20 מאי 2024, 01:25
אגב במקרה דיברתי השבוע עם יינן שטען שעץ אלון אמריקאי סופג הרבה יותר יין מעץ אלון צרפתי...
-
הרואה
- סופר משתמש
-
על ידי avian » 20 מאי 2024, 12:23
רק צריך לזכור ששם מדובר בעץ לא מוגן שמושרה בנוזל - לא יודע כמה זה רלוונטי לדיון. בכל מקרה, הייתי דואג יותר לגבי ה-mdf מאשר לגבי העץ. ראיתי כבר כמה מקרים של ארונות אמבטיה שבהם הגנת הצבע נפגעה (מכה, שחיקה) ואז ה-mdf התנפח. בעץ טבעי האפקט הרבה פחות דרמטי. מה שכן, כל המקרים שראיתי היו של ארונות תחתונים, מתחת לכיור, שם החומר חשוף יותר למים ממש, ולא רק לחות. שורה תחתונה - לדעתי מדובר בהתעסקות מיותרת, כי כל עץ יעשה את העבודה.
-
avian
- סופר משתמש
-
על ידי הרואה » 21 מאי 2024, 19:32
הבאתי את דברי היינן רק לגבי ההשוואה בין עץ אלון אמריקאי לאירופאי, בוודאי שאין השוואה בין חביות יין לבין ארון אמבטיה.
-
הרואה
- סופר משתמש
-
חזור אל נגרות
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־17 אורחים
|