חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

תכנון המטבח וקצת מור״ק

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

Re: תכנון המטבח וקצת מור״ק

הודעהעל ידי dorz » 24 מרץ 2024, 09:46

הרואה כתב:כמה הערות כנגר מקצועי:
1. בשום אופן לא לבנות מ12 ממ זה לא יציב ולא תקני
2. עומק מטבח מעבר לסטנדרט מה שאומר שיש לך פה עלויות משמעותיות יותר של עץ (האופטימיזציה של הפלטות תהיה פחות יעילה משמעותית), של פירזול, ושל שיש (וזה כנראה הכסף הכי גדול פה בסיפור), בנוסף העומק גם לא כל כך נוח.
3. מטבח כזה בהזמנה מנגר לא ציינת אלו חזיתות, אבל בהנחה שמדובר על חזית פורמייקה אין מצב שזה יעלה לך יותר מ40 אלף ש"ח כולל מע"מ.
4. איך תהיה גישה למגירה העליונה שמתחת לאי?
5. כיריים פריסטנדינג ואחריהן ארון צר בודד לא יתנו לאי יציבות וגם לא יראה טוב בסוקל, מציע לך לשקול לעבור לבילט אין + כיריים בתוך השיש.
6. מצטרף להמלצה להזמין את הכל חתוך וקדוח בCNC, המחיר בדרך כלל סביב ה400 - 500 ש"ח כולל מעמ לפלטה סנדוויץ 17 דו צדדי חתוך וקדוח עם קנטים, יש מקומות שיגבו עוד 1000 עד 2000 ש"ח על תכנית, והכל יתחבר לך כמו פאזל, כולל מדבקות על כל חלק איזה למה הוא מיועד וכו', בניית מטבח כזה יקח לך יומיים עבודה במקום שבועיים לבד וגם יצא הרבה יותר טוב בלי השוואה. אציין כי אני גם נותן שירות CNC כזה אצלי במפעל אבל אני כרגע עמוס עד פסח.
ראשית תודה, אני מעריך מאוד את הפרטים והטיפים.

ה12 ממ לארונות זה טעות. הארונות יהיו 17 ממ, לרבות מדפים
המגירות הן 12 ממ - דפנות והתחתית.

אני יודע שעומק המטבח גדול יותר, אם אני הולך לחברה/ חנות - כל המחירים מדברים על 60 עוצק. חלק לא מוכנים לדבר בכלל על 70 עומק.
לכן 70 זה אם אני בונה בעצמי.
הסיבה ל70 זה כדי להעמיק את השיש. מבחינתי עוד 10 סמ שיש זה מעולה. אני אוהב שהדברים שאני משתמש בתדירות גבוהה נמצאים על השיש.
כיוון שמשטחי העבודה הם יחסית קטנים ואין באמת הרבה אורך במטבח.
ברור לי שמבחינת עץ זה יעלה לי יותר.
מבחינת שיש, אנחנו הולכים על אבן גרניט, ולפחות במקום אחד שהייתי החישוב היה לפי מטר רץ לרוחב של 71-87... אז אפילו חשבתי להעמיק עוד טיפה את השיש בשביל אותי הכסף.
ארונות 70, עם המדירות זה 72, ידיות זה עוד 2 אס 74. השיש יכול להיות 75-77 לדעתי.

אשמח לטיפ בעניין אם יש.

החזית בהצעות שקיבלתי היא נאנו או אקריל לא החלטתי עדיין. אבל זה יהיה לבן מאט עם קונטרסט בחלק מהארונות של פורניר אורן.
ב45k שקיבלתי זה עם נאנו (לא hpl אלא סוג אחר שיותר נקי לטענתם). האקריל עוד 5k. וזו ההצעה הזולה ביותר.

בדרשן חישבתי את כל החזיתות שבתכנון, לפי 900 שח למ"ר לנאנו hpl זה יוצא בערך 5,500. ואקריל זה 700 שח למ"ר בערך. אני לא זוכר אם החישוב כלל את הארונות העליונים או לא כרגע, אבל יצא משהו כמו 6 מ"ר סהכ.

החזיתות עשויות mdf.
אני הייתי מעדיף שיהיה עשוי מסנביץ אבל אולי אני טועה בגישה ומחמיר יתר על המידה... לא יודע. אשמח לדעתך בעניין.
הייתי עושה עץ מלא, אבל האישה לא רוצה, היא מעדיפה את המראה החלק.

לגבי שירות ממך, קודם כל אשמח. מה שאני צריך לפני פסח, אצטרך רק חיתוכים לארונות המגירות - שני ארונות של 70 רוחב + המגירות.
לגבי יתר המטבח זה יהיה ממש לקראת המפתח ואז להרכיב מיד עם המפתח.
אז אולי זה כן יסתדר....
בכל מקרה אשמח לפרטי קשר.

Sent from my SM-N985F using Tapatalk
dorz
 
הודעות: 18
הצטרף: 18 פברואר 2024, 22:34

Re: תכנון המטבח וקצת מור״ק

הודעהעל ידי dorz » 24 מרץ 2024, 10:00

Se7eN כתב:אהלן
רוצה להציע לך גישת ביניים בין לבנות לבד לבין להזמין מנגר.
אני בניתי את המטבח שלנו לפני קצת פחות משנה, והוא יותר גדול (חושב בערך 20-30 אחוז יותר). הפתרון שמצאתי אחרי הרבה התלבטות היה ללכת למפעל CNC עם התוכנית. הם בנו את המטבח בתוכנה שלהם, עשו לי קצת כיולים ודיוקים, נתנו לי מחיר, וכך גם הוציאו לייצור.
העלות של כל הארונות (ללא פרזול) שכללה גם כרסום של כל החזיתות הייתה בערך 7000 ש"ח. וזה לא מחיר לחברים, פשוט המחיר הרגיל שלהם.
ממה שהבנתי ככה עובדים היום מרבית הנגרים, הם באים ללקוח, מודדים ואפילו מתכננים, אבל שולחים לייצור בCNC ואז עושים את ההרכבה.
המקום שייצר לי גם מכר לי את כל פרזולי העזר, וההרכבה לקחה לי יומיים (פעם ראשונה שאני עובד עם פרזולים תעשייתיים ברמה כזו).
היתרון הכי גדול מבחינתי של ה-CNC היה שהתוכנה יודעת להכין קדחים לפרזולים, וככה ההרכבה שלהם, שזו עבודה לא פשוטה כי היא מאוד מאוד מדויקת, הופכת להיות משחק ילדים
מה הפרטים שלהם? יש לך שם איש קשר?
מה הכוונה בכרסום של החזיתות?
7000 שח זה חינם אם זה כולל חזיתות.

Sent from my SM-N985F using Tapatalk
dorz
 
הודעות: 18
הצטרף: 18 פברואר 2024, 22:34

Re: תכנון המטבח וקצת מור״ק

הודעהעל ידי Edi » 24 מרץ 2024, 14:47

MDF הינו חומר הרבה יותר יציב מסנדביץ' לכן בונים חזיתות ממנו.
אם תלך על 70 יהיה בזבוז חומר אדיר, קח את זה בחשבון.
הייתי הולך על מודל כמו שSEVEN והרואה הציעו, זה נראה הרבה יותר פשוט ממה שזה באמת ובמטבח שלם יהיו לא מעט שגיאות כואבות גם ליותר מנוסים ממך.
Edi
סופר משתמש
 
הודעות: 1483
הצטרף: 10 נובמבר 2018, 22:34

Re: תכנון המטבח וקצת מור״ק

הודעהעל ידי dorz » 25 מרץ 2024, 07:29

Edi כתב:MDF הינו חומר הרבה יותר יציב מסנדביץ' לכן בונים חזיתות ממנו.
אם תלך על 70 יהיה בזבוז חומר אדיר, קח את זה בחשבון.
הייתי הולך על מודל כמו שSEVEN והרואה הציעו, זה נראה הרבה יותר פשוט ממה שזה באמת ובמטבח שלם יהיו לא מעט שגיאות כואבות גם ליותר מנוסים ממך.
לגבי הבזבוז חומר - לפחות בגרוס עצים התשלום הוא לא על פלטה שלמה.
בכל מקרה אם כן, היתרות של הפלטות ישמשו אותי לדברים אחרים. מדפים לארון בגדים, מדפים בבית בכלל וכו.

אם אני בונה בעצמי, זו לא סיבה מבחינתי כדי לבנות בגודל סטנדרטי.
מבחינתי כלום לא מתבזבז. זה ישמש לדברים אחרים.

בסופו של יום, במטבח הזה יש משטח עבודה אחד והוא לא גדול.... אם אני מעמיק אותו אני מרוויח המון המון מקום על השיש ומבחינתי זו הסיבה לבניה העצמית. כי בחברה, כל דבר שהוא לא סטנדרט מקפיץ את המחיר המון.

Sent from my SM-N985F using Tapatalk
dorz
 
הודעות: 18
הצטרף: 18 פברואר 2024, 22:34

Re: תכנון המטבח וקצת מור״ק

הודעהעל ידי הרואה » 25 מרץ 2024, 14:04

dorz כתב:
הרואה כתב:כמה הערות כנגר מקצועי:
1. בשום אופן לא לבנות מ12 ממ זה לא יציב ולא תקני
2. עומק מטבח מעבר לסטנדרט מה שאומר שיש לך פה עלויות משמעותיות יותר של עץ (האופטימיזציה של הפלטות תהיה פחות יעילה משמעותית), של פירזול, ושל שיש (וזה כנראה הכסף הכי גדול פה בסיפור), בנוסף העומק גם לא כל כך נוח.
3. מטבח כזה בהזמנה מנגר לא ציינת אלו חזיתות, אבל בהנחה שמדובר על חזית פורמייקה אין מצב שזה יעלה לך יותר מ40 אלף ש"ח כולל מע"מ.
4. איך תהיה גישה למגירה העליונה שמתחת לאי?
5. כיריים פריסטנדינג ואחריהן ארון צר בודד לא יתנו לאי יציבות וגם לא יראה טוב בסוקל, מציע לך לשקול לעבור לבילט אין + כיריים בתוך השיש.
6. מצטרף להמלצה להזמין את הכל חתוך וקדוח בCNC, המחיר בדרך כלל סביב ה400 - 500 ש"ח כולל מעמ לפלטה סנדוויץ 17 דו צדדי חתוך וקדוח עם קנטים, יש מקומות שיגבו עוד 1000 עד 2000 ש"ח על תכנית, והכל יתחבר לך כמו פאזל, כולל מדבקות על כל חלק איזה למה הוא מיועד וכו', בניית מטבח כזה יקח לך יומיים עבודה במקום שבועיים לבד וגם יצא הרבה יותר טוב בלי השוואה. אציין כי אני גם נותן שירות CNC כזה אצלי במפעל אבל אני כרגע עמוס עד פסח.
ראשית תודה, אני מעריך מאוד את הפרטים והטיפים.

ה12 ממ לארונות זה טעות. הארונות יהיו 17 ממ, לרבות מדפים
המגירות הן 12 ממ - דפנות והתחתית.

אני יודע שעומק המטבח גדול יותר, אם אני הולך לחברה/ חנות - כל המחירים מדברים על 60 עוצק. חלק לא מוכנים לדבר בכלל על 70 עומק.
לכן 70 זה אם אני בונה בעצמי.
הסיבה ל70 זה כדי להעמיק את השיש. מבחינתי עוד 10 סמ שיש זה מעולה. אני אוהב שהדברים שאני משתמש בתדירות גבוהה נמצאים על השיש.
כיוון שמשטחי העבודה הם יחסית קטנים ואין באמת הרבה אורך במטבח.
ברור לי שמבחינת עץ זה יעלה לי יותר.
מבחינת שיש, אנחנו הולכים על אבן גרניט, ולפחות במקום אחד שהייתי החישוב היה לפי מטר רץ לרוחב של 71-87... אז אפילו חשבתי להעמיק עוד טיפה את השיש בשביל אותי הכסף.
ארונות 70, עם המדירות זה 72, ידיות זה עוד 2 אס 74. השיש יכול להיות 75-77 לדעתי.

אשמח לטיפ בעניין אם יש.

החזית בהצעות שקיבלתי היא נאנו או אקריל לא החלטתי עדיין. אבל זה יהיה לבן מאט עם קונטרסט בחלק מהארונות של פורניר אורן.
ב45k שקיבלתי זה עם נאנו (לא hpl אלא סוג אחר שיותר נקי לטענתם). האקריל עוד 5k. וזו ההצעה הזולה ביותר.

בדרשן חישבתי את כל החזיתות שבתכנון, לפי 900 שח למ"ר לנאנו hpl זה יוצא בערך 5,500. ואקריל זה 700 שח למ"ר בערך. אני לא זוכר אם החישוב כלל את הארונות העליונים או לא כרגע, אבל יצא משהו כמו 6 מ"ר סהכ.

החזיתות עשויות mdf.
אני הייתי מעדיף שיהיה עשוי מסנביץ אבל אולי אני טועה בגישה ומחמיר יתר על המידה... לא יודע. אשמח לדעתך בעניין.
הייתי עושה עץ מלא, אבל האישה לא רוצה, היא מעדיפה את המראה החלק.

לגבי שירות ממך, קודם כל אשמח. מה שאני צריך לפני פסח, אצטרך רק חיתוכים לארונות המגירות - שני ארונות של 70 רוחב + המגירות.
לגבי יתר המטבח זה יהיה ממש לקראת המפתח ואז להרכיב מיד עם המפתח.
אז אולי זה כן יסתדר....
בכל מקרה אשמח לפרטי קשר.

Sent from my SM-N985F using Tapatalk

מוזמן לפנות אלי בוואטסאפ 0584133920
לגבי המחירים כאמור הנגרות פה כולל התקנה לא אמורה לעלות יותר מ40 אלף ש"ח.
ננו אם זה לא HPL אל תתקרב, גם אם זה HPL זה לא הכי פרקטי לניקיון, הננו היחיד שבאמת שווה משהו לדעתי זה פניקס ננו המקורי וזה לא זול, וגם הוא קשה לניקוי בהשוואה לחומרים אחרים.
לא יודע מי זה דרשן וגרוס, מעריך ששניהם ספקים קטנים מקומיים, אצל הגדולים (פורמקס, בלורן, אורצ'רד, עלית נובה, נילסן) המחירים יותר זולים, השאלה אם יתנו לך להזמין.
הנושא העיקרי פה - ההעמקה של הארונות ל70 אני אומר לך שאם אין לך סיבה ממש טובה לדעתי אתה עושה טעות, בנוסף אתה תשלם יותר על כל אחד מהפרטים: עץ, מסילות, שיש. שיש זה הפער הגדול ביותר בדרך כלל.
בנוסף לגבי המגירה מתחת לאי לא ענית לי לא תהיה גישה אליה, מה שקצת מראה שאין לך ממש ניסיון במה שאתה עושה (גם המחשבה שלך לעשות מסנדוויץ' 12 ממ כנ"ל) וחבל שלא תשמע בקול המומחים (ולפי מה שאני מבין מההודעות שלך אני לא היחיד...).
חזיתות עדיף דווקא MDF יותר יציב ויותר מחזיק קנט (ואגב MDF כיום יותר יקר מסנדוויץ').
הרואה
סופר משתמש
 
הודעות: 996
הצטרף: 27 אוקטובר 2015, 14:54
מיקום: כוכב יעקב - מועצה אזורית בנימין

Re: תכנון המטבח וקצת מור״ק

הודעהעל ידי dorz » 26 מרץ 2024, 19:34

מוזמן לפנות אלי בוואטסאפ 0584133920
לגבי המחירים כאמור הנגרות פה כולל התקנה לא אמורה לעלות יותר מ40 אלף ש"ח.
ננו אם זה לא HPL אל תתקרב, גם אם זה HPL זה לא הכי פרקטי לניקיון, הננו היחיד שבאמת שווה משהו לדעתי זה פניקס ננו המקורי וזה לא זול, וגם הוא קשה לניקוי בהשוואה לחומרים אחרים.
לא יודע מי זה דרשן וגרוס, מעריך ששניהם ספקים קטנים מקומיים, אצל הגדולים (פורמקס, בלורן, אורצ'רד, עלית נובה, נילסן) המחירים יותר זולים, השאלה אם יתנו לך להזמין.
הנושא העיקרי פה - ההעמקה של הארונות ל70 אני אומר לך שאם אין לך סיבה ממש טובה לדעתי אתה עושה טעות, בנוסף אתה תשלם יותר על כל אחד מהפרטים: עץ, מסילות, שיש. שיש זה הפער הגדול ביותר בדרך כלל.
בנוסף לגבי המגירה מתחת לאי לא ענית לי לא תהיה גישה אליה, מה שקצת מראה שאין לך ממש ניסיון במה שאתה עושה (גם המחשבה שלך לעשות מסנדוויץ' 12 ממ כנ"ל) וחבל שלא תשמע בקול המומחים (ולפי מה שאני מבין מההודעות שלך אני לא היחיד...).
חזיתות עדיף דווקא MDF יותר יציב ויותר מחזיק קנט (ואגב MDF כיום יותר יקר מסנדוויץ').


1. אין אפשרות למי שלא מוסמך לרכוש מבלורן. ביררתי, הוא ממש כעס עלי בחנות כששאלתי, זה היה משעשע מאוד. לא יודע מה המחירים שלהם אבל מסילה 70 מובנטו (אין טנדם 70) עולה 300 ש״ח. מבחינתי אין לי בעיה עם המחיר הזה. יש לי 17 מגירות. טנדם 60 עולה קצת יותר מחצי.
2. אחת הסיבות שאני בונה בעצמי זה כי אני לא רוצה מידות סטנדרטיות. ברור לי שאני אשלם יותר על הכל - זה בסוף יותר חומר נקודה. זה בסדר. זה עדיין יצא, כולל טעויות שלי בחומר פחות מ 1/4 מחיר מההצעה הכי זולה שקיבלתי. וזה לא עניין של כסף. אני לא בונה כדי לחסוך, אני בונה בעצמי בשביל ההרפתקאה. גדלתי בבית שבנינו הכל במו ידינו. לא רואה סיבה לא להמשיך את המסורת הזו אצלי במשפחה. יש לכך הרבה מאוד ערך.
3. יש לי הצעת מחיר לשיש, הפער הוא 500 ש״ח למטר רץ בין שיש 65 לשיש 75. יש לי מעט שיש ולכן זה לא כזה סיפור. זה הפרש של כ 2,500 ש״ח יותר בשיש בטוטאל במחיר.
4. אין לי ניסיון, עזרתי לאחי לבנות 3 מטבחים לדירות שלו. לא מכיר דרך אחרת לצבור נסיון מלבד לעשות בעצמי.
5. 12 מ״מ - פירטתי מראש שזו טעות. עדכנתי את התוכנית ל 17 ממ. רק במגירות אני עושה 12 ממ הדפנות.
6. לא יודע למה mdf יקר יותר, פלטה mdf 17 ממ עולה 40 ש״ח בגרוס עצים (לפחות זה מה שרשום באתר שלהם)ֿ, פלטה סנביץ 17 ממ פורמיקה דו״צ עולה 229 ש״ח.
7. לגבי האי - יש ל domicile מנגנון שיושב בתוך מגירה ונשלף ממנו משטח עבודה. אם אני זוכר נכון הם תומכים עד רוחב של 120. וממגירה עומק 60 יוצא מנגנון עם רגל שנפתח ל 1.3 מטר. העלות שלו היא כ 1200-1300 ש״ח לפני איזו שנה שראיתי את זה שם. זו ההדמיה שלו. ירדתי מהרעיון הזה כי לדעתי הוא ישאר כל הזמן פתוח וזה יציק לי. ו- Value Per Money זה לא משתלם. לכן או שעושים מטבח ח ומוסיפים שם ארון מגירות מגירות או ששמים ארון רגיל ברוחב 35-40 ממ. כאמור, ירדתי מהרעיון ויהיה רק ארון מגירות ללא אי או ח. מעדיף לא לחסום את הגישה לפינת אוכל ולשמור על המרחב הזה פתוח.

אגב- בכל חברות המטבחים דוחפים את הנאנו חוץ מהמקום שהייתי בהר טוב. מצד שני כל בעל מקצוע בתחום אומר שזה זוועה לניקוי. אני כנראה ארד מזה ואבחר ציפוי אחר לחזית.
dorz
 
הודעות: 18
הצטרף: 18 פברואר 2024, 22:34

Re: תכנון המטבח וקצת מור״ק

הודעהעל ידי הרואה » 26 מרץ 2024, 20:12

הבעייתיות ב70 זה לא רק המחיר אלא גם פרקטית זה פחות נוח אלא אם כן ברור לך לגמרי מה שאתה עושה.
לידע הכללי המחיר לנגרים פלטת סנדוויץ' 17 גלוי עולה כיום סביב ה100 עד 130 ש"ח, ופלטת MDF סביב ה120 עד 250 ש"ח כמובן תלוי באיכות וכו' (שבוע שעבר הגיע אלי משטח 280 ש"ח לפלטה MDF פיברה טופ בעובי 22 ממ). אם תמצא סחורה נורמלית ב40 ש"ח תזמין לי 2 משטחים...
בכל אופן שיהיה לך בהצלחה נקווה שתשרוד כדי לספר
הרואה
סופר משתמש
 
הודעות: 996
הצטרף: 27 אוקטובר 2015, 14:54
מיקום: כוכב יעקב - מועצה אזורית בנימין

Re: תכנון המטבח וקצת מור״ק

הודעהעל ידי dorz » 26 מרץ 2024, 20:24

הרואה כתב:הבעייתיות ב70 זה לא רק המחיר אלא גם פרקטית זה פחות נוח אלא אם כן ברור לך לגמרי מה שאתה עושה.
לידע הכללי המחיר לנגרים פלטת סנדוויץ' 17 גלוי עולה כיום סביב ה100 עד 130 ש"ח, ופלטת MDF סביב ה120 עד 250 ש"ח כמובן תלוי באיכות וכו' (שבוע שעבר הגיע אלי משטח 280 ש"ח לפלטה MDF פיברה טופ בעובי 22 ממ). אם תמצא סחורה נורמלית ב40 ש"ח תזמין לי 2 משטחים...
בכל אופן שיהיה לך בהצלחה נקווה שתשרוד כדי לספר

הבנתי.
החסרון ב 70 זה שגדלה לי הפינה על חשבון 2 הצלעות האחרות. אני מאבד בכל אחת 10 ס״מ אורך.
הארון הפנימי יהיה לי נגיש מהארון של הכיור, וישבו שם מסנני המים והמיכל של האוסמוזה ההפוכה ואולי עוד כמה דברים שלא צריך נגישות של מעבר לפעמיים בשנה אליהם... זה מפנה לי את הארון מתחת לכיור לשאר השטויות ששמים מתחת לארון כיור וכנראה גם פח האשפה ישב שם ויהיה שליף על מסילה/מגירה.
dorz
 
הודעות: 18
הצטרף: 18 פברואר 2024, 22:34

Re: תכנון המטבח וקצת מור״ק

הודעהעל ידי rondadon » 29 מרץ 2024, 18:23

השניקל שלי, לא כבעל מקצוע, אבל כחובב שהתמודד עם ארון לא קטן בסדנא קטנה.

קודם כל - תתכנן מקום לאחסון ולעבודה. מדובר על לא מעט פלטות חתוכות שתופסות המון מקום, וברגע שמתחילים להרכיב צריך במקביל גם מקום לאחסן את היחידות המורכבות. ציינת שזה בית חדש, כל עוד תעשה את זה שהוא עדין לא מרוהט ולא גרים בו ותעבוד שם, משער שלא תהיה בעיה עם מקום.

דבר שני, כמהנדס למהנדס (אני משער, עקב ציון עולם ההייטק)- keep it simple. יש לנו נטיה לסיבוך יתר לא נחוץ. ציינת את השאלה הקודמת שלך לגבי דיבלי עץ וכו' - מיותר לגמרי לדעתי. בניית קופסא עם ברגים זה דיי והותר, ככה בונים כל מטבח גם בנגריות גדולות, וזה פשוט וקל. אין צורך למחברים מפונפנים בפרויקט בסדר גודל כזה, יהיו מספיק פרויקטים קטנים יותר "להתחכם" בהם.

שלישי - אקדח מסמרים/סיכות הוא חבר. הרכבת קופסא הופכת למשימה מאד פשוטה בעזרתו. מחזיקים את 2 הפלטות שרוצים לחבר, מיישרים עם היד, ודופקים 3-4 מסמרים או סיכות לאורך החיבור. ככה החיבור מחזיק את עצמו זמנית ללא צורך בהחזקה, קליבות או ג'יגים למינהם, ואפשר לאחר מכן לחזק את החיבור עם ברגים בקלות. שים לב שרוב אקדחי הסיכות/מסמרים החשמליים הפשוטים לא חזקים מספיק, עדיף אקדח מבוסס לחץ אוויר.

רביעי - גב עושה את כל ההבדל. גם אם לא יצא לך חיבור ב 90 מעלות בדיוק, כל עוד הגב חתוך במידה הנכונה והוא חתוך ב 90 מעלות, כל הקופסא מתיישרת בעזרתו בקלות. לחיבור הגב - סיכות ולא מסמרים, מחזיק טוב יותר. וגם פה, פשטות, אין שום סיבה להסתבך עם חירוץ מסילה לגב או פינוי בדפנות, פשוט לחבר על הקנטים האחוריים של הארון ישירות, גם ככה לא יראו את זה.

חמישי - חיפוי צד חשוף, מכיוון שמשתמשים בברגים חשופים, פשוט מכסים את הפינות החשופות עם פלטה נוספת שמחברים אותה עם ברגים מבפנים. קצת יותר עלות בחומר, אבל בזכות זה הבנייה פשוטה מאד.

שישי - שמתי לב שרשמת שאת תחתית וצדדי המגירות תעשה מ 12 מ"מ. האם אתה הולך לבנות את הקופסאות מגירות לבד ולהשתמש פשוט במסילות נסתרות או לקחת מגירות "מוכנות" (כלומר שמגיע כבר צדדים ממתכת וצריך רק גב ותחתית) כמו שנהוג היום ברוב המטבחים?
למיטב זכרוני רוב המגירות מהסוג השני היום מציינות שצריך תחתית וגב של 16-17 מ"מ.

שביעי ואחרון שעולה לי לראש כרגע - במיוחד אם אתה מזמין חתוך מנגריה/ספק פלטות שלא עובדים עם cnc, קח בחשבון שיכולות להיות סטיות קטנות, וריאציות בעובי הפלטות ואפילו חיתוכים לא ב 90 מעלות שתצטרך לתקן במקום. הייתי גם מחכה עם החזיתות עד לסיום ההרכבה של הגופים עצמם, ואז לוקח מידות סופיות מדוייקות לחזיתות. שוב - בהנחה שלא הולכים על ספקים כמו שהציעו פה שמתחמים בזה ועובדים עם תוכנות שמפרקות את המטבח בדיוק ל cnc.

Sent from my SM-A515F using Tapatalk
rondadon
סופר משתמש
 
הודעות: 433
הצטרף: 26 אפריל 2019, 21:04

הקודם

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google Adsense [Bot] ו־28 אורחים