https://youtube.com/watch?v=3Gqi2cNCKQY&feature=share
רצוי לדלג לקטעים המעניינים.
חשוב מאוד! להמנע משריפה בסדנה
11 הודעות
• עמוד 1 מתוך 2 • 1, 2
חשוב מאוד! להמנע משריפה בסדנהhttps://youtube.com/watch?v=3Gqi2cNCKQY&feature=share
רצוי לדלג לקטעים המעניינים. נערך לאחרונה על ידי Edi בתאריך 26 מרץ 2023, 14:43, נערך פעם אחת בסך הכל.
Re: חשוה מאוד! להמנע משריפה בסדנהמפתיע ובעיקר מפחיד.
זה "ידוע" שסמרטוטים ספוגים בשמן יכולים להדלק מעצמם. אבל לא היה לי מושג מה הסבירות לאירוע כזה. הנחתי (לא יודע למה), שמדובר בסדר גודל של אחד לאלף או אחד למיליון. מהדברים שאף פעם לא נתקלים בהם, אבל לא יזיק להיזהר (ומצד שני, גם לא צריך להזהר יותר מדי...). אז עולה שההסתברות היא משהו כמו אחד לשש לשריפה!!! מזעזע.
Re: חשוב מאוד! להמנע משריפה בסדנהההתייחסות שלך לעניין לא נכונה. אין פה עניין של הסתברות, זו לא קוביה.
חמצון של שמן פשתן היא תגובה אקסותרמית (מייצרת חום), והבעיה היא שבניגוד לבנזין למשל (שגם חמצון שלו פולט חום), שמן פשתן מתחמצן בתנאי החדר. סמרטוט ספוג בשמן פשתן מייצר שטח פנים גדול יחסית לחמצון, מה שגורם ליצירת יותר חום. השאלה אם זה יגיע להתלקחות או לא היא לא עניין של הסתברות, אלא של התנאים המדויקים - כמות השמן, שטח הפנים, טמ' הסביבה, זמינות החמצן וכו'. מה שמעניין בניסוי הזה, ועל כך תודה לבחור (שבדרך כלל אני לא חסיד של הסרטונים שלו), הוא שלא נדרש צירוף תנאים מאוד ייחודי או יוצא דופן כדי שדברים יגיעו לכלל התלקחות, ולכן צריך לנקוט אמצעי זהירות בהתעסקות עם שמן פשתן (וכנראה גם אחרים - כי שמני גימור לעץ הם בדרך כלל מהסוג שמתחמצן).
Re: חשוב מאוד! להמנע משריפה בסדנהבדיוק אתמול קפץ לי ביוטיוב...גם אני שמעתי שזה יכול לקרות, אבל לא חשבתי לרגע שבכזו קלות. השתמשתי עד היום פעם אחת בלבד בשמן פשתן, לפני ששמעתי על זה...ופשוט זרקתי את הסמרטוט בפח הירוק של הרחוב...מסתבר שהייתי יכול לגרום נזק לא קטן...
Sent from my SM-A515F using Tapatalk
Re: חשוב מאוד! להמנע משריפה בסדנהגם אותי הפתיע הקלות שבה זה יכול לקרות לפי הסירטונים. אני משתמש ב danish oil לא מעט ולפי גיגול קצר אחרי צפיה בסירטון, גם בו יש סיכון להתלקחות ספונטנית. הקפדתי בעבר לתת לזה להתייבש לפני שאני זורק לפח אבל עכשיו אני מוטרד אפילו מלהשאיר אותם פרוסים ולא להיות בקרבת מקום. לצערי מה שחסר בסירטון זה הסבר מפורט יותר על איך למזער את הסכנה ולסלק את המגבונים המשומנים בצורה קלה ואחראית.
Re: חשוב מאוד! להמנע משריפה בסדנהאם אתה פורש את הסמרטוטים, הסיכוי שלהם להגיע לטמ' קריטית הוא נמוך משמעותית (כי החום מתפזר יותר בקלות). אם תפרוש אותם על תבנית חד פעמית הפוכה, אז בכלל (תבנית האלומיניום תשמש כרדיאטור).
מניח שיש עוד הצעות ברחבי הרשת (מיכל אטום, כיבוי בחול וכו') שאפשר ליישם, אבל הפרישה עד לייבוש היא הכי נפוצה שראיתי.
Re: חשוב מאוד! להמנע משריפה בסדנהמדהים, מפתיע, מפחיד.
עד אתמול לא היה לי צל של מושג על הפירומן הזה. לא שאני משתמש בשמנים לעיתים קרובות, אבל אף פעם לא נתקלתי אפילו בשמועה, בלחשוש. גם לא נתקלתי בכתבות על הנושא. רק לאחרונה רכשתי שמן טאנג,שהוא לא השמן מהניסוי. ואף אחד לא הביא לתשומת ליבי כי ישנה אפשרות של דליקה. תודה לאדי על פרסום המצגת.
Re: חשוב מאוד! להמנע משריפה בסדנהישראל, מחיפוש זריז עולה ששמן טאנג גם הוא מתפלמר בתהליך שפולט חום, וגם בו יש סכנת התלקחות. מוזר באמת שלא הזהירו או לפחות שמו אזהרה על המיכל.
Re: חשוב מאוד! להמנע משריפה בסדנהלזרוק סמרטוטים טבולים בשמן אפשרי לאחר השריה בריאה במים, לשמור לאחר השימוש לצורך שימוש חוזר נראה לי מסוכן מדי.
Re: חשוב מאוד! להמנע משריפה בסדנה
תודה על החיפוש הזריז. אני בכל מקרה כמעט ולא משתמש בשמן. ועכשיו עם המודעות לשריפה, נדאג לפנות במיידי את החומרים העלולים לגרום לשריפה. בכל מקרה, אני עדיין לא מבין למה למרוח את השמן עם סמרטוט. מברשת זה לא טוב ? מברשת זה קלסי. צובעים, שוטפים, מייבשים. ואז מחכים למוצר הבא.
11 הודעות
• עמוד 1 מתוך 2 • 1, 2
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Google [Bot] ו־5 אורחים | |||||