בניתי ארונית נמוכה, וללוח העליון השתמשתי בעץ גלריה 18 מ"מ ברוחב 13 ס"מ, כדי לחסוך לי קצת עבודה בחיבור אופקי של הלוחות ליצירת לוח במידות של 45X45 ס"מ.
למזלי, את הצביעה אני דוחה ככל שאני יכול, ובתקופה שעברה מאז ראיתי שאחת מרגלי הארונית ממש עומדת באוויר וכל הארונית "על העוקם" - והכל מפני שהלוח העליון פשוט התעוות. את הסיבה אתם יכולים לראות בצילום המצ"ב: זו שארית של 2 מ' בערך שנשארה מאותו עץ גלריה, שהתעוות בשיעור של כ-5 ס"מ! (סימטרי - גם בצד השני!). היה לי קל מאוד לפרק את הלוח העליון המעוות, כיוון שהיה מחובר ב-pocket hole הזכור לטוב.
כדי ליצור לוח חדש הכנסתי לשימוש ג'יג שקניתי פעם בוודקראפט (בני הטוב סחב את שני הג'יגים האלה, העשויים מתכת, בטיסה מארה"ב...), שנראה בצילום השני (לחיצה להגדלת התמונה תראה לכם את פרטי הג'יג ביתר בהירות). הג'יגיות שלו היא בכך שסגירה של הידית מפעילה שני כוחות: הראשון לוחץ אנכית את החלק העליון והתחתון ומשטח את הלוח הנוצר, והשני מפעיל כוח אופקי להידוק הלוחות. את החלקים הקנויים מחברים למוטות עץ לפי הרוחב הרצוי הנגזר מן הלוח שיוצרים. המגרעות שיש בחלקי הפלסטיק שעל המוטות מאפשרות כיוון למידות שונות של לוח, לפני ההידוק הסופי בידית.