חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

סיום פרוייקט

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

סיום פרוייקט

הודעהעל ידי Itzik33 » 05 מרץ 2023, 10:21

שלום לכולם,
זהו... סיימתי את פרוייקט הויטרינה, לקח המון זמן אבל בשעה טובה סיימתי. נעזרתי כאן עם בלא מעט שאלות בהרבה אנשים טובים שעוד בשלב ה- SKETCHUP תרמו בעצות טובות, המשך בשאלות לגבי הרכבת המסילות, צביעה וכו'. אין לי הרבה תובנות לחלוק, העצה הכי חשובה לכל מי שרוצה לעשות דבר כזה היא שגם אם יש לו את מיטב כלי העבודה אבל אין ממש תנאים זה למצוא סדנה או נגרייה ולעבוד שם. ברשותי שולחן מסור קטן (GTS-10J) ומאד קשה לדייק כאשר צריך לחתוך פלטות גדולות מה שגורם לאי דיוקים קטנים שנגררים ומתאספים לחוסר דיוק גדול שיוצר מרווחים וסטיות שלאחר מכן צריך לאלתר ולהצטייד בהרבה שפכטל וחומר מילוי.
מבחינת חומרי עבודה, השלד (חלק עליון ותחתון) נבנה מפלטות בירץ 16 מ"מ כולל הגב,מדפים ומחיצות. הבנייה נעשתה בסיגנון אמריקאי שזה אומר לבנות תיבה ואז לשים לייסטים כמסגרת קדמית ובדפנות. כל הלייסטים נבנו מאורן ממוחזר. הדלתות התחתונות בנויות ממסגרת אורן ודיקט 6 מ"מ וכקישוט שמתי איזשהו פרופיל. שתי המגירות גם כן בנוייות משילוב הבירץ' עם תחתית דיקט, חזית מסגרת אורן בשילוב דיקט עם פרופיל קישוט. הדלתות העליונות גם כן מסגרת אורן וזכוכית 2 מ"מ, עם אותו לייסט קישוט. הקרניז בחלק העליון עשוי MDF ושנחתך ב- 45 מעלות על מנת לעשות את החיבור הדרוש (CROWN MOLDING), הגב של החלק העליון מורכב מרצועות אורן. כל הויטרינה נתמכת ברגליים (חמש) מתכווננות שמוסתרות עם הפרופיל תחתון המוגבה בכ- 1 מ"מ מהרצפה
בין החלק התחתון לעליון שמתי פלטת אורן, התכנון הראשני היה לעשות שימוש באלון אבל צערי וכבר רשמתי זאת בפורום, טעות של ספק העצים שסיפק קורה צרה מידי הובילה לשרשרת ארועים שבסופו של דבר גרמה לי לרדת מפלטה אלון ולהתפשר על אורן. הצביעה בתוך הויטרינה, דפנות ומדפים נעשתה בצבע אלון של RUST OLEUM , כנ"ל פלטת האורן. החלק חיצוני נצבע בשאבי שיק בגוון שמנת גם כן של RUST OLEUM. לאחר הצביעה עברתי עם לכה מט וליטוש עדין עם נייר שגורם להחלקה של הלכה.
שוב תודה לכל מי שתרם ולו במעט ונתראה בפרוייקט הבא.
קבצים מצורפים
20230303_142604.jpg
Itzik33
סופר משתמש

Re: סיום פרוייקט

הודעהעל ידי NirS » 05 מרץ 2023, 11:11

עבודה ממש יפה! אם תוכל לתאר את התהליך של הבניה זה יהיה מעולה!
NirS
סופר משתמש

הודעהעל ידי יאירכ » 05 מרץ 2023, 14:46

מדהים! כל הכבוד!

Sent from my Pixel 5a using Tapatalk
יאירכ
סופר משתמש

הודעהעל ידי אמיר ח. » 05 מרץ 2023, 15:47

ממש יפה, עבודה מקצועית.
נשמח מאוד לראות עוד תמונות, הן מתהליך הבניה והן לתוצר הסופי.
תתחדש.
אמיר ח.
סופר משתמש

הודעהעל ידי ניקו » 05 מרץ 2023, 15:54

וואו, עבודה מקצועית לעילא. כל הכבוד!
מצטרף לבקשה/משאלה של אמיר.
ניקו
סופר משתמש

הודעהעל ידי Israelgrn4 » 05 מרץ 2023, 17:15

מרשים.
זו עבודה מקסימה.
גוונים נעימים, שילוב גוונים נכון בין היחידה והמשטח.
בקיצור, מה השלב הבא שלך ?

אם היית מציין עבורנו מידות כלליות זה היה יכול להיות טוב מאד.
Israelgrn4
סופר משתמש

הודעהעל ידי Itzik33 » 05 מרץ 2023, 19:54

ראשית תודה על התגובות המפרגנות.
אני חייב לציין שאני מגדיר את עצמי כחובב נגרות ולא כנגר חובב כך שאני יכול לתרום רק מניסיוני ולא מתוך איזשהו ידע מעמיק בנושא נגרות.
מבחינת מידות, הגובה כ- 200 ס"מ, רוחב 103 ס"מ ועומק ארון 50 ס"מ , הפלטה עוברת את הארון בכ- 3 ס"מ.

מבחינת שלבי עבודה (לצערי אין תמונות) , הבנייה של החלק התחתון נעשתה על ידי יצירת תיבה (בירץ 16ממ) וגב שנכנס בתוך התיבה, הסיבה שהגב נכנס בפנים היא על מנת לתת עוד תמיכה לחלק העליון. באמצע התיבה יש מחיצה שמחלקת את הארון התחתון לשני חלקים. השלב הבא היה ליצור צוקל של כ- 9 ס"מ ולצוקל הזה חוברו הפרופילים התחתונים שנותנים את המראה של הצוקל ומהווים את הבסיס. כל הארון נתמך על ידי רגליים מתכוונות (חמש במספר).
הלייסטים מצידי הארון ובחלק הקדמי חוברו לאחר מכן . השלב הבא היה לייצר את המגירות , חזיתות לאחר מכן הדלתות וזה רק החלק התחתון.

בחלק העליון נבנה השלד גם כן מבירץ' לאחר מכן הלייסטים . את הדלתות יצרתי לאחר שהחלק העליון הועמד על התחתון והגב שמיוצר על ידי פרופילי אורן חוברו על מנת לתת קיבוע.
החלק העליון מקובע על ידי ברגי קרייג (POCKET HOLE) לפלטה ומוסתרים על ידי הלייסטים בדפנות
מאד קשה להעביר נפח עבודה כזו במילים ואיתכם הסליחה. אשמח להסביר בפירוט בשיחה לכל מי שמעוניין.
בינתיים אני מצרף מספר תמונות מה- SKETCHUP שיכולות לתת קצת הבהרה והסבר.

תודה לכולם
קבצים מצורפים
Capture.PNG
Capture1.PNG
Capture2.PNG
פרופילי אורן בדפנות.PNG
Itzik33
סופר משתמש

הודעהעל ידי aladin_7 » 06 מרץ 2023, 10:23

מדהים.
aladin_7
משתמש ותיק

הודעהעל ידי avian » 06 מרץ 2023, 19:39

מותר לשאול למה בחרת לעשות את הגב מבירצ' 16 מ"מ? ברב הארונות שראיתי הגב עשוי סנדוויץ' דק (כ-4 מ"מ) או מזונית, וזה היה מספיק כדי לייצב גם ארונות גבוהים. כך שעל פניו נראה כי שימוש בבירצ' עבה כל כך לגב עשוי לתרום לעליה במשקל ובמחיר, בלי תמורה ראויה מבחינת התכונות. אשמח להבין את השיקולים שהובילו אותך לבחירה זו.
avian
סופר משתמש

הודעהעל ידי Itzik33 » 07 מרץ 2023, 08:45

avian כתב:מותר לשאול למה בחרת לעשות את הגב מבירצ' 16 מ"מ? ברב הארונות שראיתי הגב עשוי סנדוויץ' דק (כ-4 מ"מ) או מזונית, וזה היה מספיק כדי לייצב גם ארונות גבוהים. כך שעל פניו נראה כי שימוש בבירצ' עבה כל כך לגב עשוי לתרום לעליה במשקל ובמחיר, בלי תמורה ראויה מבחינת התכונות. אשמח להבין את השיקולים שהובילו אותך לבחירה זו.

היי,

שאלה מצויינת. אכן עוד בשלב התיכנון כאשר התייעצתי כאן בפורם עלה עניין הגב ודיקט היה אחד הדברים שנאמרו. מבחינת משקל אתה צודק הבירץ' אכן כבד מאד (גם ביחס לסנדוויץ' אחר) אבל לדעתי זה בטל בשישים, עוד 2-3 ק"ג לא מעלים ולא מורידים. ממילא הרהיט לא יזוז ממקומו בשנים הקרובות.
אני עובד הייטק במקצועי ועוסק בתחום חומרה. אין לי ידע בנושא קונסטרוקציה ואני לא יודע לחשב עומסים וכו' , מה שנשאר זה הגיון בריא וניחוש מושכל. היה לי חשש שהמשקל של החלק העליון עשוי ליצור בטן ועומס על החלק התחתון ולמרות שיש מחיצה בחלק התחתון שמעבר לחלוקת הארון לשניים (צד שמאל/ימין) משמשת כתמיכה לחלק העליון (ובנוסף רגל חמישית שנמצאת בדיוק מתחת למחיצה,שוב מתוך מחשבה על תמיכה) השיקול שעמד לנגד עיני זה תוספת תמיכה ואח"כ הקיבוע, ולכן הגב "נכנס" לתוך התיבה. יתכן שגם דיקט היה מספיק, בכל אופן זה היה השיקול.
Itzik33
סופר משתמש

הבא

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Google [Bot] ו־5 אורחים