חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

נגר שלא יודע לעבוד עם עץ מלא

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

נגר שלא יודע לעבוד עם עץ מלא

הודעהעל ידי mm31 » 24 אוגוסט 2022, 12:22

שלום,

נגר שניתנו לו כמה רהיטים לעשות מעץ אלון מלא, לפי התגובות שלו נראה שלא יודע לעבוד עם החומר (ציין שב-20 שנות עבודה כמעט ולא יצא לו לעשות עבודות מעץ מלא מלבד משטחי בוצ'ר וכו').

למשל הוא אומר שספרייה מעץ מלא (יש בה גילופים וחריטות וכמה דברים לא רגילים) אומר שהעץ מתעגל (גם לפני העבודה הוא הזהיר על "פיצוצים" שיכולים להיות במשך הזמן בעץ מלא או כמעין "פנסים" ולכן המליץ המלצה חמה שלא לבחור בעץ מלא).

השאלה האם מה שהוא טוען צריך להדליק נורת אזהרה ולהבין שהוא פשוט לא יודע לעבוד עם החומר וחבל על ההשקעה?

תודה
mm31
משתמש ותיק

Re: נגר שלא יודע לעבוד עם עץ מלא

הודעהעל ידי oferyuval » 24 אוגוסט 2022, 15:21

mm31 כתב:ציין שב-20 שנות עבודה כמעט ולא יצא לו לעשות עבודות מעץ מלא

זו לא התשובה לשאלה שלך ?
oferyuval
סופר משתמש

הודעהעל ידי אמיר ח. » 24 אוגוסט 2022, 22:10

שלום,

אין אף רהיט בעולם שלא ניתן לבנות ממאה אחוז עץ מלא!
עבודה עם עץ מלא כרוכה בהמון אתגרים, שדורשים ידע תיאורתי ומעשי כאחד.
נכון שעץ מלא מתרחב, מתכווץ, מתעוות, דורש תחזוקה וכו'.. אך אין שום מניעה מלהשתמש בחומר המופלא הזה לבניית רהיטים.
אמיר ח.
סופר משתמש

הודעהעל ידי Se7eN » 24 אוגוסט 2022, 22:44

רוב הנגרים אינם עובדים באמת עם עץ מלא במרבית סוגי העבודות. יש לכך כמה סיבות, וחלקן כן קשור לאיכות התוצר. רהיטים רבים קל יותר ואפילו אפשר לומר שנכון יותר לבנות מלבידים למשל. כמובן שישנם שיקולים שונים, אבל אני יכול להגיד שגם אם למחיר אין משמעות, בפירוש לא הייתי בונה את כל הרהיטים שלי מעץ מלא (אע"פ שאני עובד בעיקר איתו בכל סוגי הפרוייקטים שלי).
בקיצור, כמו שהוא אמר הוא לא האדם המתאים לפרוייקט. לא כי הוא חרטטן, אלא להפך, הוא מבין שיש מורכבות שהוא לא יודע או לא מעוניין להתמודד איתה. לך אני אציע, כן לשקול חלופות, ולאו דווקא להתעקש על נגר שכן יצליח להכין לך את מה שתרצה מעץ מלא. יש הרבה דרכים יפות וחכמות לשלב, וברוב המקרים התוצאה הסופית בכלל תסתיר את העובדה שלא מדובר בעץ מלא.
Se7eN
מנהל פורום

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Google [Bot] ו־7 אורחים