עמוד 1 מתוך 3

עץ איפאה

הודעהפורסם: 08 מאי 2022, 08:17
על ידי Itzik33
שלום,

אני צריך פלטה של כ- 100 על 50 ס"מ שתשמש כחלק עליון עבור שידה. האופציה הקיימת זה לקנות פלטת אלון בוצ'ר או פלטה לאמי/מבוקע וזה לא זול, לפי מחירים שראיתי זה מאות שקלים.
האם אפשר להשתמש בקורות איפאה ליצירת משטח עבודה ?
אין לי נסיון עם עצים מסוג זה אבל העובדה שמשתמשים בזה ליצירת דקים מעידה על חוזקו וכן הגוון שלו נראה מעניין, האם אפשר להדביק שתיים שלוש קורות מוקצעות וליצור משטח ?
האם ניתן יהיה לעבד עם ראוטר פינות עגולות ולצפות בלכה ?

תודה

Re: עץ איפאה

הודעהפורסם: 08 מאי 2022, 09:44
על ידי Se7eN
בהחלט אפשר לביצוע. כמה דברים לקחת בחשבון:
א. איפאה עץ מאוד מאוד קשה, כך שכל העיבוד שלו מאתגר לכלי העבודה (הקצעה, ניסור, כרסום וכו')
ב. איפאה עץ לא יציב, ככה שהסיכוי שהמשטח יישאר ישר לאורך זמן הוא לא גבוה.

אני אישית הייתי נמנע, והולך על עצים מתאימים יותר, אפילו בהדבקה עצמית ולא בקנייה של פלטה מודבקת. בד"כ זה דורש ציוד - מסור שולחן כדי להוריד את הפינות אם קנית מהוקצע, ו/או מקצוע כדי להקציע, אם קנית מנוסר שאינו מהוקצע.

Re: עץ איפאה

הודעהפורסם: 08 מאי 2022, 12:56
על ידי Itzik33
תודה על תשובה מנומקת.

מאד מעניין מה שרשמת לגבי חוסר היציבות של העץ. אני מניח שהעצים יבשים ומוקצעים, איזה תהליך מתרחש בתוך העץ שעשוי לגרום לעיוות ?

אילו עוד עצים עשויים לבוא בחשבון ? כאלו שניתן לקנות קורות מוקצעות ומעובדות יחסית בזול ולעבד לבד ?

כמובן שאורן זאת הבחירה האולטמטיבית בשבילי מבחינת נוחות עבודה אבל אני חושש לאור העובדה שזה עץ רך שלא יהיו סימני פגיעה ושריטות במשטח עם הזמן .

Re: עץ איפאה

הודעהפורסם: 08 מאי 2022, 13:06
על ידי lyuv
מחיר של "מאות שקלים" נשמע לי מופרז מאוד לפלטה "פשוטה" אחת (אפילו כשלא מדובר על דיקט). ביחוד אם אין לך דרישה לסוג עץ מיוחד/אקזוטי.
מציע שתכנס למחסן עצים, תסביר שאתה צריך פלטה "לא אורן ולא דיקט", בגודל כזה וכזה, עבור משטח עליון לשידה. ותראה מה יש להם להציע. יש מצב שתהיה חתיכה במלאי ה-"שאריות", כך שלא תצטרך לקנות פלטה שלמה.
כתלות בעיצוב ובשיקולים נוספים, אתה יכול לשקול גם עץ "פשוט" עם ציפוי פורניר (או פורמייקה, רחמנא ליצלן).

Re: עץ איפאה

הודעהפורסם: 08 מאי 2022, 13:33
על ידי Israelgrn4
מצטרף לתשובת se7en .
באם יש לך נסיון בהדבקת פרופילים אזי פלטה 100על 50 היא פלטה לא גדולה.
וגם אם אין לך עדיין הנסיון, אזי עכשיו יש לך הזדמנות להתנסות.
תתחיל בחומר פשוט ולא יקר, כשתצבור נסיון יהיה לך בכיף לעבוד עם כל חומר שתחפוץ.
בהצלחה.

Re: עץ איפאה

הודעהפורסם: 08 מאי 2022, 15:50
על ידי Edi
איפאה זה עץ בעיתי, בוודאי שלא מתאים לישום כזה וגם לשימוש בחוץ בארץ שופעת שמש כשלנו לא עובד טוב.
אם תצליח למצוא פלטת אלון לאמי או בוצ׳ר במידות שאתה צריך זה מצוין, בניה עצמית מעץ קשה דורשת ציוד וגם עולה לא מעט כסף קורת אלון לא מוקצעת באורך 3 מ ברוחב של 20 סמ לערך ובעובי של 5 ס״מ שזה מה שצריך בשביל פלטה כזו יכולה לעלות כ - 300-250 ₪ לקניה כזו קטנה.

Re: עץ איפאה

הודעהפורסם: 08 מאי 2022, 20:06
על ידי Itzik33
נראה לי שקורת אלון עדיף מוקצעת תהיה מאד מתאימה לצרכיי, אבל גם אם לא, אנסה להקציע או מקסימום אפנה לנגר שיקציע.
איפה ניתן באזור ת"א לרכוש קורות אלון ?

Re: עץ איפאה

הודעהפורסם: 08 מאי 2022, 23:57
על ידי avian
לא בטוח שהבנתי את הלוגיקה - אם תקנה קורת אלון ב-250 ש"ח ותוסיף תשלום לנגר, אתה שוב בטריטוריה של" מאות שקלים", כמו בקניית פלטה מוכנה, אז מה הטעם? אלא אם, כמובן, בא לך להתנסות בהדבקת קורות לפלטה (שזה בסדר גמור, כמובן - אנחנו בכל זאת בפורום נגרות).

Re: עץ איפאה

הודעהפורסם: 09 מאי 2022, 08:37
על ידי Itzik33
ראשית אין כאן כל כך לוגיקה, זה יותר רגש, מהבטן. רצון להתנסות , ללמוד ובסוף בסוף גם לחסוך כסף.
אין לי שמץ נסיון עם עצים מלבד אורן, MDF ו לבידים וזאת הזדמנות.
כעת אני מתכנן לבנות רהיט שיכלול משטח עץ שברצוני שיראה יוקרתי ומכובד. בשיטוט באתרים שונים ראיתי שפלטות אלון (הרוב באתרים זה אלון) בין אם בוצ'ר או מבוקע/לאמי (בעיקר הלאמי) מאד יקרות ,החל מ- 1000 ש" וצפונה לפלטות גדולות יותר ממה שאני צריך .
לאור העובדה שפלטת בוצ'ר פחות נאה בעיני לפרוייקט הנוכחי ודווקא מראה של לאמי/מבוקע מושך יוותר, האופציה שמעניינית אותי זה לקנות קורה ולנסות להקציע לבד, אם לא ילך אפנה לנגר, לחתוך אין בעייה. להדביק לפחות על פניו נראה שאסתדר ואם לא אצליח אז הלכו לפח כמה מאות שקלים שזה תשלום סביר עבור שכר לימוד והנאה ובכל מקרה החומר ישאר אצלי למשהו אחר.

אז אודה למי שיכול להפנות היכן באזור המרכז ניתן להשיג קורות אלון במחיר סביר עדיף מוקצעות וגם אם לא זה בסדר.

תודה לכל המגיבים

Re: עץ איפאה

הודעהפורסם: 12 מאי 2022, 19:53
על ידי elyasaff
רעיון לפלטות עץ מוכנות שאולי שווה לבדוק - איקאה
בהצלחה