כאמור, פרויקט ראשון לאחר הרבה לבטים. בניתי בעבר ארון למזווה שחתכתי אצל ספק הלבידים, אך הוא היה ללא דלתות.
אני לא מבצע את החיתוכים בעצמי. עדיין מתלבט לגבי הצביעה.
חלק א' - שולחן כתיבה פינתי על גבי ארון. את המשטח לשולחן תכננתי לעשות מעץ מלא (אני אוהב את מראה העץ), תחתיו כבסיס - ארונית.
בצד ימין של השולחן אני מעוניין להשתמש ברגלי עץ ולא פלטה כמו בשרטוט.
שאלותיי:
1. מאיזה חומר ובאיזה עובי הפלטה למשטח? 26 / 30 / 40?
2. תכננתי לקחת פלטה של 1.5x1.1 ולבקש להוריד ממנה 1.2x0.6 שיהפכו להיות מדפים (המידות של המדפים בשרטוט לא נכונות), כך שיישאר משטח בצורת ר'. האם אפשרי?
3. באילו רגליות מומלץ להשתמש לארונית הקטנה? לדעתי עדיף משהו שיעזור בפילוס אבל שלא יהיה גבוה.
4. רגלי עץ - חשבתי על משהו כזה - כיצד מקבעים למשטח? Pocket holes של קרג?
לגבי הארון שמסביב לחלון:
א. חומר - סנדוויץ' (לא יודע איזה סוג, אשאל אבל בדרך כלל לא מצוין). מה העובי המומלץ? חזיתות MDF מצופה צד אחד. חשבתי לקחת 19 מ"מ
1. חשבתי לחלק לארוניות קטנות - מתחת לחלון 2 ארוניות ברוחב 72 ס"מ - יחד 144 ס"מ. גובה מטר. ליד הכוננית הזאת - בארונות הגבוהים - יחידה אחת בגובה הכוננית מכל צד בהתאם לרוחב שנשאר (76/80 ס"מ) ומעליהן יחידה עד לגובה הפלטה - בערך עוד 140 ס"מ. האם הגיוני?
2. מה הרגליות המומלצות? כנ"ל לגבי צוקל - כמו של מטבח?
3. באיזה גובה הצוקל וכמה מכניסים אותו מתחת לארון?
4. רוחב הדלתות - הבנתי שצריך להוריד 2 מ"מ מכל דלת. כלומר אם הרוחב של הארונית 144 ס"מ, רוחב כל דלת יהיה 35.8 ס"מ - האם נכון? (4 דלתות) מה לגבי הגובה?
5. איזה מרחק נכון לקחת מהחלון (ימינה ושמאלה) או שזה עניין של עיצוב?
6. לגבי הגב - תכננתי לקחת דיקט 5 מ"מ, ופשוט לחבר מאחור, ללא השחלות בחריצים.
7. לגבי החיבורים - חשבתי פשוט להבריג ישירות ב90 מעלות. לאחר מכן לכסות בMDF לקבלת דופן נקייה ולהבריגה מהחלק הפנימי.
8. דפנות בצד התחתית או על התחתית? להבנתי - בצד התחתית יאפשר חיתוך של המדפים מראש מבלי למדוד את רוחב הפלטה בפועל.
שאלות לגבי צביעה:
1. האם אפשר להגיע לרמת גימור יפה בצביעה בבית? אני משווה לצבע בתנור דיברתי עם מצבעה ואמרו לי שהמחיר לצבע הוא 250 ש"ח למטר לפני מע"מ. זה כנראה סדר גודל המחירים מה שמאוד ייקר. מצד שני, את זה יראו בעיקר ולכן חשוב לי שהגימור יצא יפה.
2. MDF ירוק - האם נדרש קנט כדי לצבוע את הצדדים?
3. מה אופן הצביעה המומלץ - רולר / ריסוס?
שאלות "כלכליות":
1. המחיר שקיבלתי לפלטות - סנדוויץ 17 ממ פורמייקה לבנה שני צדדים כולל חיתוך - 310 ש"ח לפני מעמ. הMDF בערך אותו מחיר שזה הפתיע אותי, ציפיתי שיהיה זול יותר.
2. צירי טריקה שקטה - ראיתי שעולים סביב 30 ש"ח. אלו המחירים? נראה לי יקר מאוד. אני מדבר על בלום, אם יש אלטרנטיבה ראויה - אשמח
3. חורים לציר - גובים 12 ש"ח לחור. זה נשמע זניח, אבל בגמות גדולה זה לא מבוטל ושקלתי לרכוש ג'יג קרג ב30 דולר מאמזון - דעתכם?
זה הכל כרגע, לא להיבהל מכמות השאלות, מאמין שיהיו עוד במהלך הדרך. אשמח לעצות.
תודה רבה!!
תמונות: