|
|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.
על ידי avian » 26 אוגוסט 2021, 21:56
אני בונה הליכון לתינוק - שילוב של מספר רעיונות שמצאתי ברשת. הגלגלים עשויים מעץ - חיתוך עם כוס 100 מ"מ מאורן בעובי 38 מ"מ. לא נראה לי שעץ יתן חיכוך מספיק עם הרצפה, ולכן רוצה לייצר צמיגים לגלגלי העץ - חיפוש ברשת מעלה לי בעיקר גלגלים למכוניות על שלט, או צמיגים ברוח 3 מ"מ שמורים להתלבש על גלגלי פלסטיק. חשבתי לחתוך פנימית של אופנוע לרוחב ולעטוף איתה את גלגל העץ, אבל מנסיון הגומי של פנימיות מוריד צבע עם הזמן, ולא בטוח שמקבלת המתנה תאהב את זה. בקיצור - אשמח לשמוע רעיונות לצמיגי "עשה זאת בעצמך" או לקבל לינקים למוצרים שפספסתי.
-
avian
- סופר משתמש
-
על ידי itzikdiy » 26 אוגוסט 2021, 22:32
לא בטוח שזה יעזור לך אבל אולי ייתן לך כיוון. יצא לי לקנות פעם "אטם כדורי" של צנרת ולשים על גלגלת עם מיסב מברזל (במקרה הזה הפכתי את האטם, אצלך לא צריך). אני רק לא בטוח אם יש כאלה במידה גדולה שאתה צריך, אולי של צנרת עבה יותר... אבל שווה להסתובב בחנות גדולה של אינסטלציה, אולי משהו יצוץ לך כמו שמצאתי במקרה את הפתרון הזה   יצא לי גם לעשות גלגלים מעץ למכונית צעצוע ולשים עליהם צמיגי גומי אבל קטנים. לא מצאתי כאלה גדולים במידה 10 ס"מ. אני מניח שאתה מעדיף להכין בעצמך ולא לשלב גלגלים קנויים... Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk
-

itzikdiy
- מנהל פורום
-
-
על ידי avian » 27 אוגוסט 2021, 09:05
חשבתי על הרעיון של oring, אבל היה נראה לי שמדובר בשטח מגע צר מדי, מה גם שזה יראה מוזר על גלגל בעובי 3.5 ס"מ. אבל אולי שני oring לגלגל הם הפתרון.
-
avian
- סופר משתמש
-
על ידי oferyuval » 27 אוגוסט 2021, 18:42
-
oferyuval
- סופר משתמש
-
על ידי ofir1977 » 28 אוגוסט 2021, 12:05
-
ofir1977
- סופר משתמש
-
על ידי lyuv » 29 אוגוסט 2021, 09:08
avian כתב:חשבתי על הרעיון של oring, אבל היה נראה לי שמדובר בשטח מגע צר מדי, מה גם שזה יראה מוזר על גלגל בעובי 3.5 ס"מ. אבל אולי שני oring לגלגל הם הפתרון.
אין בעיה עם שטח מגע צר. קודם כל, חיכוך הוא ביחס ישר ללחץ. כך שאין משמעות לשטח צר או רחב. חוץ מזה, מדובר על עומס נמוך, ורק מניעת "בריחת" הגלגלים בצעצוע. לא על מרוצי גראן פרי... שים לב שאפשר לשלוט בעומק החריץ. כלומר באיזו מידה העץ "מרחף" מעל הריצפה. רק זכור שהגומי נמעך מעט תחת הלחץ. ועוד - אם תצבע את הגלגלים בשחור, האורינג יהיה פחות בולט לעין.
-
lyuv
- סופר משתמש
-
על ידי avian » 03 ספטמבר 2021, 15:58
תודה לכל העונים. הוזמנו oרינגים ברוחב 4 מ"מ לטובת העניין. משיטוט ברשת נראה שזה הפתרון הנפוץ, אז זרמתי עם הרוב.
-
avian
- סופר משתמש
-
על ידי itzikdiy » 03 ספטמבר 2021, 16:00
avian כתב:תודה לכל העונים. הוזמנו oרינגים ברוחב 4 מ"מ לטובת העניין. משיטוט ברשת נראה שזה הפתרון הנפוץ, אז זרמתי עם הרוב.
תעלה תוצאה בהמשך...  שבת שלום. Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk
-

itzikdiy
- מנהל פורום
-
-
על ידי avian » 03 ספטמבר 2021, 21:43
הנה תמונות ביניים, לבינתיים. בחרתי לבנות גלגלים עבים מתוך מחשבה שזה יתרום ליציבות - דבר די אקוטי בהליכון לתינוקות. בדיעבד, נראה לי שהייתי מוותר על זה, וחותך גלגלים דקים יותר. זה כנראה לא ישנה כלום ליציבות (במילא המגע עם הרצפה הוא ברוחב האו-רינג) והעובי של הלוח ייצר כמה אתגרים לא צפויים. עומק כוס החיתוך, למשל, קטן יותר מ-38 מ"מ, כך שהייתי צריך להפוך צד באמצע. ומכיוון שאין לי מקדחת עמוד, התוצאה היתה מדרגה באמצע הגלגל, כי זווית החיתוך לא היתה זהה לחלוטין (גם העובדה שהכוס התעוותה תוך כדי עבודה לא ממש עזרה לדיוק... יחי עלי אקספקס!). כדי לתקן את זה, השתמשתי בשולחן ראוטר עם מתקן שבניתי (בעצם קרש עם בורג ששימש כציר, כדי לקבל מעגל מדויק). גם כאן הרוחב הציג אתגר, כי הביט לא היה מספיק ארוך, אז כל גלגל דרש היפוך ושני מעברים. זו גם הסיבה, כנראה, שבתוצאה הסופית הגלגל נראה כאילו הוא עשוי משני לוחות מודבקים יחדיו. כל החומרים בפרויקט הזה (וברב הפרויקטים שלי) הם מעץ ממוחזר - בעיקר דברים שאני מוצא ברחוב. האמת שאני מוצא בקצב הרבה יותר גבוה ממה שאני משתמש... אני צריך לאסוף פחות או לנגר יותר!
שבת שלום ושנה טובה לכל החברים!
- קבצים מצורפים
-

-

-
avian
- סופר משתמש
-
חזור אל נגרות
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־16 אורחים
|