חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

דיבל עץ

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

דיבל עץ

הודעהעל ידי oziris » 22 אפריל 2021, 01:02

שלום לכולם,
ראיתי היכן שהוא אפשרות להכין לעצמי משטח נגרות שיאפשר עבודה נוחה ויעילה, שניתן למקם על כל שולחן פשוט סטנדרטי.
למעשה זהו הפרוייקט הראשון שלי.

אני מעוניין לעבוד על סנדוויץ/בירץ' 18 מ"מ, כפי שמופיע בהסבר דרך אגב.

בהסבר (שכולל מידות דרך אגב), לא מפורט מהו סוג/אופן החיבור. היות ומי שהכין זאת מייצר רהיטים עם ברגי עץ, חשבתי שככל הנראה זהו סוג החיבור.
האם הגיוני למשטח עבודה שצריך להיות עמיד ביותר ? האם דיבל עץ בהכרח מייצר חיבור חזק יותר ? או דומה/זהה לבורג עץ מתכתי (שלא נאמר מסמרים).

ובהמשך לכך, 2 שאלות:
1. לרהיט סטנדרטי, מהן מידות דיבל עץ מתאימות (8X40) ?
2. ראיתי שלאחר חיבור דיבל עץ למשטח אחד, יש מעין "פקקים" שמלבישים, על מנת לסמן במדוייק היכן לקדוח חור מתאים אליו יכנס הדיבל, בצד שני. יש לזה שם בעברית ? מישהו מכיר?

תודה!
קבצים מצורפים
table top.JPG
oziris
משתמש ותיק

דיבל עץ

הודעהעל ידי hadcohn » 22 אפריל 2021, 09:43

הי,
אני לא מנוסה בעניין הדיבלים, אבל בדיוק בונה שולחן עבודה מתקפל בסגנון שהעלת כאן( קניתי תוכניות מפיטר מילארד) אבל השתמשתי בברגים ובג׳יג של קרג יחד עם דבק. חזק בהלט למטרה הספציפית. רק כמה טיפים לגבי החורים במשטח: 1) קדחתי לבד בבירץ׳- די סיוט. בשולחן של פסטול(שמשם הרעיון לחורים שממוקמים בצורה סימטרית) הטופ מMDF. הרבה יותר קל לקדוח בו בצורה נקיה. 2) אם אתה הולך להשתמש ב Benchdogs, הייתי שוקל לחורר את הטופ עם cnc(מה שאולי אעשה בעתיד).

הפקקים לסימון דיבלים נקראים עוקצים, אפשר לקנות
גם בדרור כלי עבודה.
אם תרצה- יש לי ג׳יג פשוט לקדיחה של דיבלים. אוכל להשאיל לך. אני מת״א...
Sent from my iPhone using Tapatalkתמונה
hadcohn
משתמש ותיק

Re: דיבל עץ

הודעהעל ידי oziris » 22 אפריל 2021, 19:04

גם המקום ממנו לקחתי תכנון זה, הדגישו שהמשטח המחורר עשוי mdf. גם לשם קלות החירור וגם היות וזהו משטח ישר יותר. מעניין אם היה שיקול לאפשרות ההחלפה לאחר שיתבלה

Sent from my SM-A505F using Tapatalk
oziris
משתמש ותיק

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־12 אורחים