הי
איזה סוגי עצים משתמשים לקרש חיתוך?
מה השמות באנגלית ובעיברית?
איפה אפשר לקנות? אני מאזור השרון
תודה מראש
יוסי
קרש חיתוך - סוגי עצים
15 הודעות
• עמוד 1 מתוך 2 • 1, 2
קרש חיתוך - סוגי עציםהי
איזה סוגי עצים משתמשים לקרש חיתוך? מה השמות באנגלית ובעיברית? איפה אפשר לקנות? אני מאזור השרון תודה מראש יוסי
Re: קרש חיתוך - סוגי עציםאפשר להשתמש בהרבה סוגים, כל עוד העץ לא רעיל. עצי פרי למיניהם זו בחירה טובה (ככל הידוע לי כל עצי הפרי אינם רעילים, אבל אפשר לוודא על סוג ספציפי שמדבר אליך).
אני אישית הכנתי מבוק, עץ קשה וזול בעל תכונות אנטי בקטריאליות, וגם מאורן. הרבה מכינים מאורן בתצורה של "בוצ'ר בלוק" כלומר שמשטח החיתוך מורכב מגדמים (end grain). אני מכיר את "מי השרון" בסגולה שמוכרים את מרבית סוגי העצים, אבל המחירים לא זולים. יש גם בכפר קאסם מחסנים, לא זוכר בע"פ מה הם מחזיקים.
Re: קרש חיתוך - סוגי עציםאני קניתי בעבר מעץ איתן שנמצא ברמלה (קפיצה של 25 דקות מהשרון כשאין תנועה). שירות טוב ויש להם קיר של שאריות עצים קשים בגדלים שונים. אתה יכול לאסוף שם חתיכות בגודל המתאים מכל מיני עצים וליצור קרש מעניין עם זנים שונים.
Re: קרש חיתוך - סוגי עציםאמנם קניתי רק פעם אחת מעץ איתן, אך יכול להמליץ עליהם בחום.
שרות מצויין. בטח בהשוואה למי השרון (גם מהם קניתי פעם אחת, וכנראה אחרונה, למרות שהם קרובים אליי הרבה יותר)
Re: קרש חיתוך - סוגי עציםמה היתה הבעיה עם י השרון?
Re: קרש חיתוך - סוגי עצים
לא היה שום דבר "טראגי". פשוט הרגשה שעושים לך טובה שעונים לך (ואני בד"כ מגיע כשאני יודע בדיוק מה אני מחפש. את המחקר אני עושה בביית). בכללי, חוסר רצון לעזור.
Re: קרש חיתוך - סוגי עציםאיזה סוגי עצים יותר מתאימים לקרש חיתוך?
Re: קרש חיתוך - סוגי עצים
נשמע שאתה לא מנוסה/מבין בתחום. ואני לא אומר את זה מתוך זילזול, אלא מתוך כוונה לעזור. ההבדלים (לעניין קרש חיתוך) בין סוגי העץ הקשה, אינם גדולים. מה שהרבה יותר משמעותי זה המראה והזמינות. והזמינות היא מוקש לא קטן במקומותנו. במיוחד כשאתה צריך כמות קטנה, ובמידות שמתאימות לצורך ספציפי. אגב, אם תהיה לך בחירה, תן עדיפות נמוכה יותר לאלון, מפני שהוא נקבובי במידה גדולה מהרצוי לקרש חיתוך.
Re: קרש חיתוך - סוגי עציםשלום
יש מקום בא.ת. סגולה שמוכר סרגלים באורך מטר של: בוק, אגוז, מייפל, וונגה ומהגוני. https://www.mivnit.co.il/items/1664640- ... 7%98%D7%94
Re: קרש חיתוך - סוגי עציםזה יוצא מאוד יקר.
במחיר של לייסט מייפל אחד, 20ממ על 20ממ , אפשר לקנות מטר מייפל 20ממ על 20 ס"מ.
15 הודעות
• עמוד 1 מתוך 2 • 1, 2
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־8 אורחים | |||||