חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

יעוץ לגבי פלטות ובחירת עץ

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

יעוץ לגבי פלטות ובחירת עץ

הודעהעל ידי Itzik33 » 15 מרץ 2021, 22:31

שלום לכולם

אני מתעתד לבנות מזחלת (SLED) לשולחן מסור של BOSCH דגם GTS10J .
הסתכלתי בעשרות סרטוני YOUTUBE ותכננתי בעזרת SKETCHUP מודל על בסיס אותם דוגמאות (מצורפת תוכנית)
הפלטה התחתונה מן הסתם תהיה סנדוויץ, איזה סוג לדעתכם עלי להשתמש ?
לגבי שני המעקים יש אפשרות שיהיו מעץ מלא או שלוש פלטות של סנדוויץ מודבקות (בכמה סרטונים הציגו שיטה זו), במידה ובעץ מלא, באיזה סוג לדעתכם עדיף להשתמש ?
לגבי מסילות העץ שנכנסות למסילות השולחן (מתחת לפלטה) , מהו הסוג העדיף ?

לגבי המסילות, מסתבר של- BOSCH יש מידות לא סטנדרטיות, כל ה- T-SLOT שמצאתי ברשת אינם מתאימים ל- BOSCH, חבל...

וסתם תהיה, יש לי מאזדה 6 ,האם פלטה שלמה 1.2*2.4 חתוכה לשתיים תיכנס לתא המטען (כסאות מקופלות) ?
כיצד אתם נוהגים לשנע פלטות לאזור העבודה שלכם.

לסיום, איפה יש מחסן עצים עם חניה ויחס ושירות טוב באזור תל אביב?

תודה לעונים

איציק
קבצים מצורפים
Sled.PNG
Itzik33
סופר משתמש

Re: יעוץ לגבי פלטות ובחירת עץ

הודעהעל ידי Se7eN » 15 מרץ 2021, 23:08

לעניות דעתי כל דיקט יתאים, בלבד שהוא ישר ובעובי סביר. אפשר גם מ-MDF. אני מניח שתוכל בקלות למצוא שארית מתאימה בכל נגריה, ואין צורך לקנות פלטה שלמה לשם כך. אותו דבר לגבי המעקות - אני חושב שעדיף עץ מלא, אבל תעשה עם מה שתמצא זמין. כל עץ ישר יעשה את העבודה (או שתקציע בעצמך אם אתה יכול).
למסילות, הכי כדאי להשתמש בפולימר מתאים, אבל אני השתמשתי בעצים קשים שונים ועם כולם זה עבד נהדר, אז ממש שארית קטנה של עץ קשה, ולחתוך בדיוק רב למידה, לא חושב שזה ממש קריטי.
Se7eN
מנהל פורום

הודעהעל ידי ניקו » 16 מרץ 2021, 07:24

למטרות כאלה אני עובד בעיקר עם לביד ליבנה (בירצ׳) 18 מ״מ. הוא אמנם יקר יותר, אבל כפי שכותב מיכאל אתה יכול להסתפק בשאריות לפרויקט כזה. תעשה את הגדר הקרובה אליך (שהיא החשובה) משתיים או שלוש חתיכות מודבקות זו לזו. לגדר הרחוקה אין משמעות והיא כולה להיות עשויה מחתיכה אחת. גם המובילים יכולים להיות עשויים מאותו חומר.
אני שם פלטות שלמות על הגג של האוטו וקושר עם רצועות ראצ׳ט.
ניקו
סופר משתמש

הודעהעל ידי lyuv » 16 מרץ 2021, 10:01

לגבי המסילות - מצטרף להמלצה להשתמש בפולימר. אפשר להשיג די בקלות אוקולון או טפלון בצורות שונות (לוחות, גלילים וכד'). היתרון של החומרים הללו הוא חיכוך נמוך ועמידות בשחיקה. בגלל שאתה צריך מעט, אולי תוכל לקבל שאריות (בכל מקרה זה זול).
אפשר לעצב חתיכות שלהם בדיוק רב מאוד בעזרת ניסור, סכין יפנית, פצירה וכד'. ולהצמיד אותן עם ברגים לעגלה.
lyuv
סופר משתמש

הודעהעל ידי woodsmash » 16 מרץ 2021, 10:30

lyuv כתב:לגבי המסילות - מצטרף להמלצה להשתמש בפולימר. אפשר להשיג די בקלות אוקולון או טפלון בצורות שונות (לוחות, גלילים וכד'). היתרון של החומרים הללו הוא חיכוך נמוך ועמידות בשחיקה. בגלל שאתה צריך מעט, אולי תוכל לקבל שאריות (בכל מקרה זה זול).
אפשר לעצב חתיכות שלהם בדיוק רב מאוד בעזרת ניסור, סכין יפנית, פצירה וכד'. ולהצמיד אותן עם ברגים לעגלה.

מצטרף להמלצה על פולימר. אני זוכר שראיתי באחד הסירטונים שחתכו קרש חיתוך. נשמע לי זול וזמין.
https://www.ziv-mtp.co.il/index.php/mos ... -8116.html
woodsmash
משתמש ותיק

הודעהעל ידי Itzik33 » 16 מרץ 2021, 13:32

תודה על התשובות

האוקלון שמופיע בקישור, האם ניתן לחתוך אותו באמצעות מסור שולחן (להב בוש 80 שן) מבלי לפצוע אותו ?
איזה עץ מלא אתם ממליצים לגדרות ?

איפה יש בתל אביב (או בקרבת) מקום מומלץ עם חניה שאפשר לרכוש ממנו פלטות/קורות בבודדים ?

תודה לעונים
Itzik33
סופר משתמש

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Google [Bot] ו־9 אורחים