חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

צביעה

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

צביעה

הודעהעל ידי חובב צפוני » 13 פברואר 2021, 23:36

בניתי שידה מעץ פופלר ואני עומד לפני צביעה. המטרה להגיע לרהיט צבוע בצבע אטום לחלוטין, עם צבע / שיוף פינות למראה מיושן.
מתלבט בין כמה אפשרויות אשמח לשמוע את דעתכם -
אפשרות 1 - צביעה עצמית בעזרת צבע על בסיס מים, שימוש ברולר או בספוג, כנראה כמה שכבות ובינהן שיוף. לא כל כך יודע איך לייצר את המראה המיושן.. אשמח לרעיונות.
אפשרות 2 - צביעה בהתזה - בעזרת ספריי או קומפרסור. אף פעם לא עשיתי ואני לא יודע כמה איכותי זה יוצא או באיזה חומר / ציוד להשתמש. יכול להיות שזו שיטה טובה יותר כי יש נקודות בשידה שיהיה לא פשוט להגיע בעזרת מברשת וייתכן שהתזה תהיה יעילה יותר. (יש מדף "סולם" בתחתית השידה) - אשמ לשמוע טיפים.
אפשרות 3 - מסירה של הרהיט לצביעה חיצונית. אני מניח שזה יתן את הצבע האיכותי ביותר, כמובן עם מחיר בהתאם. לא מכיר את השם המקצועי, אבל השם המוכר הוא שלייפלק. האם זה מתבצע על רהיט מורכב? מה התהליך? האם מישהו מכיר מקום באיזור חיפה / קריות שמוכן לעבוד עם חובבים? מחיר?

אשמח לשמוע מה לדעתכם האפשרות המועדפת, ומה היתרונות והחסרונות של כל אפשרות. ואשמח לפרטים על אפשרות 2 ועל איך מבצעים אותה.
אני שם לב שיש פה הרבה שאלות למעלה - מקווה שיצא שרשור מועיל על צביעה ואפשרויות.
חובב צפוני
סופר משתמש

Re: צביעה

הודעהעל ידי itzikdiy » 14 פברואר 2021, 00:07

אפשרות 1 - זה מה שאני עושה לרוב... צבע על בסיס מים, עם רולר, ומברשת בפינות ומקומות בעייתיים. לא נתקלתי בינתיים במקום שלא ניתן להגיע אליו עם מברשת.
מראה מיושן אפשר לעשות עם שיופים בפינות או במשטח, תלוי מה אתה רוצה להשיג ובאיזה צבע אתה צובע.
אני משתמש בצבע "שאבי שיק" של RUST OLEUM (במידה ואתה לא מכיר - זה צבע גיר, סופר מט, שנוח להעביר עליו סמרטוט בפינות או בכל מקום, על מנת ליצור מראה מיושן, ללא צורך בשיוף). חובה כמובן גימור של לכה כי אחרת הוא יורד בניגוב בסמרטוט.

אפשרות 2 - אתייחס לספריי - זה נוח לצבוע בספריי אבל ישנם חסרונות.
1 - לרוב זה משאיר ריח חזק, תלוי בסוג הצבע - לפעמים זה יכול להפריע, תלוי איפה אתה עובד (נניח כשאני צובע בספריי במרפסת אני מקבל תלונות בבית... בניגוד לאותו סוג צבע בפחית :) )
2 - אם נשווה סוג צבע זהה בפחית או בספריי - מהניסיון שלי פחית משתלמת יותר מאשר ספריי מבחינת יחס כמות/עלות. בספריי גם אף פעם לא ברור כמה בדיוק נשאר במיכל, במידה ורוצים שיישאר קצת בצד לתיקונים בעתיד.
3 - צריך לצבוע במרחק נכון כדי למנוע הצטברות של הרבה צבע, ונזילות.
התזה לא ניסיתי אבל ראיתי חבר שצבע מטבח שלם בהתזה, ויצא מדהים... בכל מקרה צריך ציוד מתאים שאין לי.

אפשרות 3 - לי אישית נראה מיותר, בעיקר לרהיט כזה. אם כבר בנית לבד, לדעתי אפשר לצבוע מספיק לבד ולהגיע לתוצאה יפה, אבל כמובן זה תלוי כמה אתה רוצה להשקיע... לא מכיר את העלויות.
רעיונות עשה זאת בעצמך ונגרות - XDIY with Itzik
ערוץ יוטיוב - https://www.youtube.com/c/itzikdiy
בלוג - https://www.itzikdiy.com
סמל אישי של המשתמש
itzikdiy
מנהל פורום

הודעהעל ידי rondadon » 14 פברואר 2021, 00:24

הניסיון שלי לא גדול, אבל זה מה שאני למדתי בינתיים:

ספריי - גימור חלק, אם תצליח להמנע מנזילות, לי תמיד מתפלקות כמה, וזה דיי הורס. עלות גבוהה יותר, וכמו שאיציק אמר, קשה לדעת כמות במיכל, וזה דיי מעצבן לגלות שנגמר פתאום ועדין לא הסתיימה העבודה.

התזה (חשמלי / אוויר) - עמוקת למידה גבוהה יותר. התאמה של המון פרמטרים, דילול...אישית לא צלח לי כמו שצריך בפעמים הבודדות שניסיתי (חשמלי, hvlp). יצא סביר, לא מעבר, לרוב אפילו מתחת לסביר.

רולר ספוג - בינתיים הביא לי את התוצאות הכי טובות. לא חלק כמו בהתזה, אבל דיי טוב, ועם ליטוש אפשר לשפר את המרקם.

מברשת - לא משנה אם היה כתוב על הצבע ''מתפלס'' או לא, תמיד נשארו סימני הברשה, בין אם נעשה שימוש במברשת של שנקל או מברשת של כמה עשרות שקלים.

אני גם אוהב את צבעי הגיר של ראסט-אלום, אבל יקר משמעותית מצבע ''סטנדרטי'' (פוליאור / אוניאור). בשביל שידה אחת, מיכל אחד של ליטר יספיק וישאר עודף.

עד היום הגימור הכי טוב שהגעתי אליו, במקרה גם על פופלר - שיוף עד 240 של העץ. 3 שכבות צבע גיר עם רולר ספוג, ליטוש 320 בין כל שכבה וגם על השכבה האחרונה (ליטוש ממש עדין להחלקה, לא ליצירת נקודות משופשפות). מעל זה 2 שכבות לכה, עם ליטוש 320 בינהם, בלי ליטוש של השכבה הסופית. לא יצא חלק כמו ''שלייפלק'' שעושים במקום מקצועי, אבל יצא אטום לגמרי ודיי חלק ונעים למגע.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
rondadon
סופר משתמש

הודעהעל ידי חובב צפוני » 14 פברואר 2021, 22:32

תודה חברים
קניתי היום ספריי של RUST OLEUM נראה איך יצא על דוגמא.. אעדכן בתוצאות
חובב צפוני
סופר משתמש

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־6 אורחים