|
|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.
על ידי michal13 » 06 פברואר 2021, 00:46
שלום, עברתי לאחרונה לדירה שכורה ואני רוצה לבנות דלפק במטבח בתקציב נמוך. יש באמצע המטבח עמוד תומך ואני רוצה להצמיד אליו את הדלפק מצד אחד. הכוונה היא לחתוך "מובלעת" בקצה הפלטה כך שהדלפק "יולבש" על העמוד ויחובר בזויות גם לאורך וגם לרוחב. מצאתי שידת מדפים באינטרנט וחשבתי להשתמש בה כ"רגל" של הדלפק מהצד השני (ברוחב של 52 ס"מ). . הייתי רוצה דלפק באורך של כ 160 ס"מ. יש לי שתי שאלות: 1. האם חיבור כמו שתיארתי יכול להחזיק דלפק באורך הזה? (מבחינת משקל) 2. באיזו פלטה כדאי להשתמש? אציין שוב שמדובר על דירה שכורה ואני לא רוצה להשקיע כסף רב. זה קישור לשידת מדפים- https://www.wallashops.co.il/%D7%9B%D7% ... pi6uj10331המידות שלה הן- רוחב: 52 ס"מ (זה אמור להיות הרוחב של הדלפק) עומק: 34 ס"מ גובה: 92 ס"מ תודה רבה על העזרה
-
michal13
-
על ידי Ronst » 06 פברואר 2021, 09:56
מיכל שלום, לא בטוח שאת בפורום הנכון אבל אנסה לענות לך - הכוננית שבקישור נראית מוצר זול ולא חזק, לא הייתי בונה עליו כבסיס לשולחן, בנוסף - זה יקטין משמעותית את שטח הישיבה ליד הדלפק (אם זה רלוונטי). לא ציינת אילו כלים ואיזה נסיון בעבודה יש לך ולכן אתן לך פתרון פשוט וזמין ללא צורך בהרבה עבודה - באיקאה יש פלטות ורגליים לשולחן שנמכרים בנפרד, פלטה כמו זו שבקישור תתאים, צרפי אליה זוג רגליים בגובה המתאים ואת הצד השני הצמידי לעמוד, עם או בלי מגרעת. גובה עבור דלפק הוא כנראה כ90 ס"מ. עלות כוללת כ400 - 500 ש"ח. כחלופה שהיא אולי זולה יותר (לא בטוח) אבל דורשת יותר עבודה אפשר למצוא לוח כזה גם במחסנים המוכרים עצים לנגרות, בקשי לוח למי (מהמילה למינציה) - אלון, אורן או עץ אחר, את הרגליים ניתן לחתוך מעץ ולחבר לפלטה, זה כבר דורש יותר עבודה כדי ליצור חיבור מתאים. https://www.ikea.co.il/catalogue/Worksp ... s/50106773https://www.ikea.co.il/catalogue/Worksp ... s/10264302
-

Ronst
- סופר משתמש
-
על ידי michal13 » 06 פברואר 2021, 14:05
תודה רבה על התגובה! אני מצטערת אם אני לא בפורום הנכון ומעריכה את התגובה בכל זאת. לא אכפת לי שיצטמצם שטח הישיבה, אני מעדיפה שלא יראה ממש כמו שולחן גבוה. תודה רבה על הרעיונות, אני אבדוק אותם. אין לי הרבה ניסיון, אבל יש לי אנשים שעוזרים לי 
-
michal13
-
על ידי isidor » 06 פברואר 2021, 14:30
שלום, היות והשואלת אינה מומחית בתחום, אני חושב שכדאי להבהיר פה משהוא, שאני לפחות לא הבנתי מניסוח השאלה: כשאת כותבת "דלפק" האם את מתכוונת לדלפק עבודה, או דלפק גבוה לאכילה? (כזה שיושבים לידו על כיסאות מוגבהים) או דלפק לאכילה בגובה רגיל? ובכן, גובה סטנדרטי של "שיש" במטבח הוא כ-90 ס"מ גובה שולחן אוכל רגיל בין 74 עד 76 ס"מ. בהצלחה
-
isidor
- סופר משתמש
-
על ידי michal13 » 06 פברואר 2021, 16:06
הכוונה לדלפק גבוה לאכילה. משהו בסגנון 90-100 ס"מ. מצאתי פלטה של דלפק יד שניה מסנדוויץ 5 ס"מ מצופה פורמייקה, אז אני חושבת שאלך על זה, אנסר מגרעת ואולי אחבר באמת לרגל. הרעיון של החיבור לשידה הוא כי הדלפק אמור ליצור הפרדה מסויימת בין המטבח לסלון וזה היה נראה לי יותר יפה מרגל (שאז זה באמת נראה כמו שולחן) תודה לכם על העזרה, אני מבינה שזה פורום לדברים יותר מקצועיים כנראה מהיכולות שלי  מנסה לעשות משהו בסגנון DIY
-
michal13
-
על ידי avian » 06 פברואר 2021, 17:59
שימי לב שצריך לדעת איך לנסר לוח מצופה פורמייקה, אחרת זה לא נראה טוב.
-
avian
- סופר משתמש
-
על ידי itzikdiy » 06 פברואר 2021, 18:44
michal13 כתב:הכוונה לדלפק גבוה לאכילה. משהו בסגנון 90-100 ס"מ. מצאתי פלטה של דלפק יד שניה מסנדוויץ 5 ס"מ מצופה פורמייקה, אז אני חושבת שאלך על זה, אנסר מגרעת ואולי אחבר באמת לרגל. הרעיון של החיבור לשידה הוא כי הדלפק אמור ליצור הפרדה מסויימת בין המטבח לסלון וזה היה נראה לי יותר יפה מרגל (שאז זה באמת נראה כמו שולחן) תודה לכם על העזרה, אני מבינה שזה פורום לדברים יותר מקצועיים כנראה מהיכולות שלי  מנסה לעשות משהו בסגנון DIY
היי מיכל, את בפורום הנכון, הכל בסדר... ואת מוזמנת לשאול שאלות בנגרות בכל רמה שתהיי בה. (ולפעמים שואלים גם על דברים שונים מנגרות) יש כאן חובבים ומקצוענים וכל שאלה לגיטימית. (לא בהכרח יוכלו לעזור... אבל זה כבר משהו אחר).
-

itzikdiy
- מנהל פורום
-
-
על ידי Se7eN » 06 פברואר 2021, 20:05
הי מיכל כדאי לך לצרף תמונות, זה יעזור להבנה של הצורך שלך. בגדול הרעיון שלך הוא נכון ובר ביצוע. המלצה שלי, לחיבור אל הקורה - לא חייבים זוויות, אפשר פשוט פס עץ בעובי 4*4 לפחות שמחובר היטב לקורה ולמדף. בזווית משתמשים כשיש אחיזה רק בצד אחד, כמו למשל מדף סטנדרטי. לגבי הרגל, אני מצטרף להמלצות לחפש משהו אחר. אפשר להשתמש ברגל בודדת - ממתכת או עץ - אבל במידות כאלו זה עלול להיות בעייתי. אפשר להשתמש ב"חמור" כמו שולחנות איקאה. ואפשר באמת יחידת מדפים, אבל אני ממליץ משהו יותר מסיבי מזה שקישרת אליו. בהצלחה!
-
Se7eN
- מנהל פורום
-
על ידי michal13 » 06 פברואר 2021, 20:53
הרעיון הוא ליצור משהו בסגנון הזה- https://www.stock-online.co.il/product/ ... k2EALw_wcBפשוט הדלפק הזה הוא רק ברוחב מטר ואני רוצה יותר. 140 ס"מ מהעמוד ו 160 ס"מ סה"כ. ברור לי שזה לא יצא בדיוק אותו הדבר, אבל זה הכיוון שחשבתי עליו. אם לא תהיה לי ברירה, אשתמש ברגל או חמור. אם אני בכל זאת רוצה להשתמש בשידת מדפים כרגל- מה אני צריכה לחפש? סוג עץ אחר? עובי אחר? אולי להוסיף עוד רגל תומכת באמצע? או שבכלל עדיף לוותר על הרעיון? בעצתכם אני מצרפת גם תמונות של המקום בו הולך לעמוד הדלפק. כרגע עומד שם סתם שולחן. גודל העמוד הוא 40ס"מ*20ס"מ. אני רוצה שהדלפק יתחיל בערך מאמצע העמוד, כי אחרת תוספת של כסאות תהיה צפופה עם הסלון. מצרפת גם תמונה של הפלטה שמצאתי.
- קבצים מצורפים
-

-

-

-

-
michal13
-
על ידי Se7eN » 06 פברואר 2021, 22:08
אין צורך ברגל נוספת. אם הפלטה שמצאת מספיק חזקה, הכל יהיה בסדר. אם לא, היא עלולה לקבל קצת בטן, לא משהו שהייתי דואג ממנו לתרחיש שאת מתארת, מקסימום אפשר להחליף אותה בעתיד. את החיבור לקיר הסברתי כבר איך אני ממליץ לבצע, ואגב אם קו החיתוך לא ייצא מושלם - אפשר למלא עם מסטיק אקרילי ו/או לכסות ע"י פרופיל דקורטיבי כמו קרניז כלשהו. עבור ה"רגל" אין בעיה להשתמש ביחידת מדפים, היא פשוט צריכה להיות חזקה ויציבה מספיק כדי שכל הדלפק יהיה יציב. יש הרבה אפשרויות מוכנות שיכולות בטח להתאים - אבל אנחנו חובבי נגרות, אז ההמלצה שלי תהיה לבנות את הדלפק מדיקט כלשהו, חובה עם גב, וזה באמת לא מורכב מדי ולא יקח יותר מדי זמן. אפשר ללכת לנגריה שחותכת לפי מידה, ואז להרכיב עם ברגים, למלא את החורים ולצבוע בצבע אטום.
-
Se7eN
- מנהל פורום
-
חזור אל נגרות
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־16 אורחים
|