|
|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.
על ידי yehuday » 26 דצמבר 2020, 12:22
בתור חובב תמיד סיקרן אותי איך זה לעבוד כנגר מקצועי בארץ. לפני כמה חודשים יצא לי לדבר עם נגר עצמאי קטן ביישוב ואמרתי לו שבטח ממש כיף לו לעבוד בנגרות. הוא בריטי אז הוא ענה לי באנגלית " it's a work" כלומר בסופו של דבר עבודה.
אני לא שוקל הסבה, אבל זה גרם לי לחשוב מה זה אומר לעבוד בנגרות כמקצוע. האם מרוויחים טוב, האם העבודה מעניינת ומאתגרת או שבלונית, איך הלקוחות וכו'. אני מניח שהתשובה תלויה בהמון גורמים כמו עצמאי/שכיר , עסק גדול/קטן , נגר ארונות/רהיטים/וינטג' . אבל אני בכוונה שואל שאלה רחבה לשמוע תשובות מגוונות.
אשמח לשמוע מה אתם יודעים.
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
-
yehuday
- סופר משתמש
-
על ידי avian » 26 דצמבר 2020, 15:15
תגדיר "נגר". רב הלקוחות מחפשים ארונות ומטבחים לפי שבלונות די קבועות, ובהתאם זה מה שרב הנגרים עושים. וזה נראה לי די מונוטוני. יש מספר קטן (יחסית ללקוחות של הארונות) של לקוחות שמחפשים "נגר אמן", כזה שידע ליצור להם רהיטים לפי הזמנה, ומוכנים לשלם על המומחיות והזמן שיושקע בלתכנן פריט ייחודי. כך שאם אתה מחפש משהו שיענה על הצורך של הנפש להיות יצירתית, כנראה שכדאי שתתחיל בזה בתור תחביב. אם תראה שהעסק צובר תנופה, ובנית לעצמך קהל לקוחות, תוכל לשקול להפוך את זה לעיסוק העיקרי שלך.
-
avian
- סופר משתמש
-
על ידי yehuday » 26 דצמבר 2020, 16:58
אולי לא הבהרתי את עצמי, אני לא מתעניין כדי לעשות הסבה. כיף לי להשאיר את הנגרות כתחביב. סתם סקרן לגבי התחום.
-
yehuday
- סופר משתמש
-
על ידי rondadon » 27 דצמבר 2020, 23:06
אז שאלתי את אבא, נגר מגיל 22 (היום כבר בפנסיה). ספציפית, תמיד עבד בנגריה גדולה (למשל רגבה ורהיטי הגליל בנהריה למי שמכיר), אז גם הלקוחות קצת שונים וגדולים יותר (ברהיטי הגליל למשל בעיקר היו בתי משפט, מלונות, סופר פארם וכו'). העבודה דיי מונוטונית ותבניתית, בסופו של יום זה בעיקר יצירת קופסאות עם דלתות ומגירות בצורה כזו או אחרת. עבודה עם עץ מלא לפרויקטים כאלו כמעט ולא קיימת - המון mdf ובירץ' מצופי פורנירים, בשנים האחרונות המון עבודות cnc במקום חיתוכים ''ידניים'' (אם נחשיב קרייזק ידני). מידי פעם היה איזה לקוח חריג (למשל וילה גדולה בקיסריה שהזמינה מהם פחות או יותר את כל הריהוט לבית בהתאמה אישית), ולקוחות כאלה קצת מחזירים את ההנאה והיצירתיות. לא המליץ לי לעשות הסבה מפיתוח תוכנה לנגרות, למרות שעיקר השיחות שלנו עכשיו הן סביב מה כל אחד עשה באותו השבוע ב''סדנא הביתית'' שלו  Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
-
rondadon
- סופר משתמש
-
על ידי oferyuval » 28 דצמבר 2020, 07:33
rondadon כתב: שעיקר השיחות שלנו עכשיו הן סביב מה כל אחד עשה באותו השבוע ב''סדנא הביתית'' שלו  Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
אם הנגרות מעסיקה אותו, אחרי יותר מ 40 שנה במקצוע, גם בשעות הפנאי, זה אומר הרבה. זה כנראה לא רק מקצוע ופרנסה. (אגב גם בפיתוח תוכנה לא חסרה "עבודה שחורה". פחות פיזית, בסביבת עבודה אחרת, אבל בהחלט יש עבודה שחורה ומשעממת).
-
oferyuval
- סופר משתמש
-
על ידי Edi » 28 דצמבר 2020, 07:55
עושה רושם שהמפלט האולטימטיבי של אנשי התוכנה הינו תחביב הנגרות, מעניין.
-
Edi
- סופר משתמש
-
על ידי הרואה » 28 דצמבר 2020, 17:48
בגדול המושג להיות נגר מתחלק לתחומים רבים בעלי אופי עבודה שמשתנה מאד גם מנגריה לנגריה. התחומים העיקריים הם פחות או יותר כדלהלן: 1. מטבחים 2. דלתות פנים 3. נגרות רהיטים - פינות אוכל מזנונים פורנירים וכו' 4. צבע ובכל מקום יש שיטות עבודה שונות: האם עובדים כמו נגרים של פעם עם עפרון וכו', או שהכל זה רק לטעון ולפרוק ממכונות ממוחשבות (CNC, קנטים, רובוט צביעה, קונטקט שלייף וכו') וחוץ מזה הרכבה כמו באיקאה בערך. מבחינה כלכלית יעיל יותר להיות חזק בתחום אחד, ולכן בשנים האחרונות נגריות מטבחים רבות אפילו לא מחזיקות מקצוע, ולעומת זאת אפשר לראות יותר ויותר CNC ומכונות קנטים מרובות תחנות, וגם המחיר של מכונות אלו ירד משמעותית בשנים האחרונות. גם הספקים שונים למוצרים השונים, למשל אני מתעסק במטבחים ואין לי מושג איפה קונים פירזול לדלתות פנים (כמובן מעבר לדברים הבסיסיים שאפשר לקנות גם בטמבוריות), ולעומת זאת אני מכיר פחות או יותר את כל מה שקיים בארץ בתחום המטבחים. כמובן שיש הבדל משמעותי גם בגודל הנגריה, נגריה של שני עובדים כל אחד מהם חייב להיות הרבה יותר מומחה בחלקים שונים של העבודה מאשר בנגריה עם 30 עובדים, שיש את המומחה לקנטים, מומחה לקרייזיק, מתכנת CNC, צבעי, מתקין, בגדול אף אחד מהם לא יודע לעשות את מה שהשני עושה. לדוגמה ביקרתי לאחרונה במפעל שכל מה שהוא עושה זה לבנות מגירות מטבח מוכנות לפי מידה לנגרים, והכל מדגם אחד ספציפי של מגירה, אין שם אפילו מסור שולחן, שלא לדבר על מלטשת כלשהי. המכונות שראיתי שם: 2 CNC נסטינג, 2 מכונות קנטים, 1 מכונת חירוץ, ו3 מתקנים להרכבת מגירות, וכמובן מברגות. זהו פחות או יותר.
-
הרואה
- סופר משתמש
-
על ידי avian » 28 דצמבר 2020, 22:18
אדי, קפוץ בהזדמנות לביקור במצפה מודיעין בשישי או שבת - יש שם יותר מכוניות ממותגות בשמות חברות הייטק מאשר בהרצליה פיתוח במהלך השבוע...
-
avian
- סופר משתמש
-
על ידי yehuday » 28 דצמבר 2020, 23:27
הרואה - תודה על התגובה המחכימה.
מה שאתה מתאר זה בעצם תהליך של קונסולודיציה או תיעוש מתקדם של התחום. נגר אחר סיפר לי שהרבה נגרי מטבחים כבר לא מייצרים בעצמם את החזיתות אלא מזמינים אותם מכמה חברות שמתמחות בזה ועושות את זה יעיל ומהיר יותר.
-
yehuday
- סופר משתמש
-
על ידי Edi » 28 דצמבר 2020, 23:52
avian כתב:אדי, קפוץ בהזדמנות לביקור במצפה מודיעין בשישי או שבת - יש שם יותר מכוניות ממותגות בשמות חברות הייטק מאשר בהרצליה פיתוח במהלך השבוע...
כן ,מכיר טוב ומקרוב גם את סצנת האופניים
-
Edi
- סופר משתמש
-
חזור אל נגרות
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־7 אורחים
|