חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

התייעצות לגבי בניית שולחן מחשב

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

התייעצות לגבי בניית שולחן מחשב

הודעהעל ידי rondadon » 21 דצמבר 2020, 00:49

מאסתי בגרוטאת קרטון שקנינו מאיקאה לפני כ-3 שנים, השולחן נמוך לי ולא נוח.
החלטתי להשקיע בעצמי, ואחרי חפירה ב pintrest וכמה רעיונות מיוטיוב, הגעתי לסקיצה הבאה.

השאלה העיקרית - האם נראה לכם ששולחן כזה יהיה יציב ללא קושרת בין הקופסא בצד ימין לרגל בצד שמאל?
הרגל בצד שמאל תהיה מאורן / צפצפה, קורות 8*4. הקופסא מבירץ' 18 מ"מ.
הפלטה תהיה מלאמי של קורות אלון - האם יש סכנת "שקיעה"? (לא מאמין, בהתחשב בזה שגם לא יהיה על זה משקל כבד, אבל האמונה שלי לא מדעית...)
החלק העליון בסימן שאלה עדין (מבחינת אם יהיה בכלל, ואם כן, אם יהיה באופן הזה), אז ניתן להתעלם ממנו.
קבצים מצורפים
pc desk.png
Part1.PNG
rondadon
סופר משתמש

Re: התייעצות לגבי בניית שולחן מחשב

הודעהעל ידי Edi » 21 דצמבר 2020, 10:10

זהו שולחן ללא עומס משמעותי, לדעתי לא תהיה לך בעיה, אם חשוב לך קווים נקיים קושרת עליונה אחורית שלא תראה למעשה, יכולה לחזק את הקונסטרוקציה.
Edi
סופר משתמש

הודעהעל ידי zDanielz » 21 דצמבר 2020, 12:34

לא ציינת את עובי הפלטה אבל אצא מנקודת הנחה שהיא לפחות 20 ממ, אז לא תהייה שקיעה משמעותית.

רק הרגל השמאלית זה נקודת תורפה כי זה חיבור חלש, לפי מה שאני מבין מהתמונה והסקיצה יש שם ניתוק, זה אומר שהשטח מגע עם הפלטה הוא קטן עוד יותר מ8 סמ של הרגל שגם הוא יחסית עדין (ב8 סמ אתה יכול לחבר ברגים ב2 צירים) אז כנראה תחבר את הברגים בציר אחד ואז מכה ברגל יכולה לגרום נזק
zDanielz
סופר משתמש

הודעהעל ידי yossim » 21 דצמבר 2020, 15:19

כנראה שהשולחן יהיה יציב, במובן שהוא לא יתנדנד, אבל, כמו שכתבו לך, הרגל השמאלית היא נקודת תורפה רצינית.
אין לה שום חיזוק צידי, וכל מכה צדדית, יכולה לעקם אותה.
אם היא תהיה צמודה לקיר, אז אוליי, זה יחזיק (למרות שגם אז לא הייתי דואג לחיזוק נוסף).
אגב, יש באמת ניתוק, או שזה באג בסקיצה? איך חשבת לחבר אותה?
yossim
סופר משתמש

הודעהעל ידי rondadon » 21 דצמבר 2020, 16:46

תודה לכם, לא חשבתי על האפשרות של מכה לרגל.

הניתוק שנראה, הוא מכוון מבחינת מראה, ליצור אשליה של ''ריחוף'' של הפלטה העליונה ע''י חתיכת סנדוויץ 8-10 מ''מ בין הפלטה העליונה לרגל / קופסא.

זה יוצא שהמשטח חיבור לרגל הוא ברוחב של כ 6 ס''מ (בשרטוט נראה לי הגזמתי ושמתי 2 ס''מ רווח מכל צד במקום 1, אוודה שאהיה מול המחשב).

אגב התכנון הוא לחבר לפלטה העליונה threaded inserts ואז לחבר את הרגל / הקופסא עם ברגים לשם, על מנת לאפשר פירוק קל במקרה הצורך וגם העלאה קלה לעליית גג, ששם השולחן יהיה.

אם אחליף את הצדדים, אז הרגל באמת תהיה צמוד לקיר.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
rondadon
סופר משתמש

הודעהעל ידי Alex Milch » 21 דצמבר 2020, 19:57

רון, האמונה שלך יותר מדעית מן ההשערה של כל פרנואיד, לא תהיה שום שקיעה. לחשב שקיעה עבור מיבנה במידות ונתונים כאלה כל כך מיותר שזה משעמם עד מוות.
לפני שבוע בדיוק מסרתי את השולחן שבתמונה, תצורה דומה לשלך אך המידות גדולות יותר.
הגבהת המשטח ליצירת אפקט מרחף לא ישפיע על הקשיחות/חוזק של המיבנה. אני מסכים עם האפשרות המאד מעשית שהרגל לא תעמוד בכל מצב, מכה בלתי רצונית/מקרית תחליש את חיבורו למישטח.
גם אין צורך בתותבים עם תבריג לחיבור המישטח, ברגי סיבית יעשו את אותה העבודה.
מה שאני מציע, בהתאם למה שרואים בתמונה שלי, להוסיף קושרת באזור השליש התחתון מאחורה. היא מחוברת לרגל בסין וגרז + פין אבטחה למניעת פירוק החיבור. בצד הארונית החיבור הוא עם שני דיבלים 10 מ"מ ובורג מבפנים.
עם אתה עדיין מרגיש לא בטוח, הוספת קושרת אחורית עליונה ברוחב 12-15 ס"מ מחוברת כמו הקושרת התחתונה וגם למישטח, יביא לך את המנוחה והרוגע.
אל תשכח לדאוג לאיוורור בתא המחשב!
שולחן עדין ויפה, תהנה!
קבצים מצורפים
IMG_20201215_113949.jpg
Alex the Cheesepenter
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

הודעהעל ידי rondadon » 22 דצמבר 2020, 20:51

תודה רבה אלכס,

הרעיון של קושרת עליונה של 12-15 ס''מ נשמע לי מעניין, מבחינת זה שגם יוסיף חוזק, וגם אוכל אולי לנצל אותה ליצור ''תא'' לניהול הכבלים בצורה נסתרת, בעצם לעשות את הקושרת מסנדוויץ' בצורת "ר" הפוך, כך שנוצר תא אחורי פתוח.

חוזר לשולחן השירטוטים לתיקונים, ובתקווה בשבועות הקרובים (סגר בדרך, צריך להספיק לקנות בירץ'...) כבר יורד למפלס היצור בגינה :)

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
rondadon
סופר משתמש

הודעהעל ידי avian » 22 דצמבר 2020, 23:38

Alex Milch כתב:גם אין צורך בתותבים עם תבריג לחיבור המישטח, ברגי סיבית יעשו את אותה העבודה.

אלכס, בניסיון הפרטי שלי ברגי סיבית בקוטר 5 מ"מ נשברים הרבה יותר בקלות מאשר ברגי M5. אומנם זה בדרך כלל קורה תחת הידוק מוגזם, אבל אני מניח שזה נכון גם לעומס צידי - האם זה לא נותן להם יתרון בסוג חיבור כמו של הרגל כאן?
avian
סופר משתמש

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Google [Bot] ו־4 אורחים