|
|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.
על ידי atzmonster » 08 דצמבר 2020, 01:15
שלום חברים הבת שלי "חופרת" שאבנה לה שידה כמו בתמונה המצורפת. לביד בירץ הוא חומר הגלם אך מהתבוננות בתמונה אני חושש שזה לא יהיה יציב - אני לא מזהה גב מייצב יתכן שיש קושרת בתחתית האם יש למי רעיון או עצה כיצד לממש את הפרוייקט הזה ביחוד בנושא החיבורים - שזה כול הפרוייקט בעצם תודה רבה על העזרה
בנתיים מצאתי את התוכניות המקוריות ואת הוראות ההרכבה אשתמש בדבק וברגים
תם ולא נשלם. הבת תשייף ותצבע כרצונה הבנייה לא הייתה בתנאים טובים ונוחים, אבל צלחה. כול הלוחות מאופסים לקו האחורי, החיבור בעזרת ברגים שיוסלקו. יצא יחסית די מדוייק נשארו דלתות - לא מצאת צירים מתאימים סגר נעים
- קבצים מצורפים
-

-

-

נערך לאחרונה על ידי atzmonster בתאריך 24 דצמבר 2020, 23:16, נערך 2 פעמים בסך הכל.
-

atzmonster
- סופר משתמש
-
- הודעות: 690
- הצטרף: 01 אוקטובר 2018, 13:45
-
על ידי oferyuval » 08 דצמבר 2020, 09:33
גם לי נראה מאד לא יציב. גב יכול לייצב את זה במידה מסויימת, וכן חיבור לקיר.
נערך לאחרונה על ידי oferyuval בתאריך 08 דצמבר 2020, 11:58, נערך פעם אחת בסך הכל.
-
oferyuval
- סופר משתמש
-
- הודעות: 692
- הצטרף: 23 יולי 2012, 14:54
על ידי ניקו » 08 דצמבר 2020, 10:10
לא הייתי שם גב על הרהיט הזה - זה ייראה נורא. מה שכן, 4 חיבורים לקיר (מתחת למדפים האופקיים, כך שיהיו נסתרים) יעשו את העבודה יופי.
-
ניקו
- סופר משתמש
-
- הודעות: 317
- הצטרף: 20 ספטמבר 2018, 20:40
על ידי Se7eN » 08 דצמבר 2020, 10:59
יכול להיות שיש גב מאחורי התאים הסגורים, זה יוסיף חוזק משמעותי. בנוסף אפשר להשתמש במשולשים בפינות, יוסיף חוזק בלי לסגור את הגב. אפשר לשים גב מחומר שקוף כמו פרספקס.
מבחינת גובה, אם זה מיועד לילדים אני משער שזה בכל מקרה לא גבוה מדי (עד מטר?) אז טווח התנועה היחסי קטן. לכן גם קושרות רוחב עדינות או אפילו רק תמיכה צידית למקטעים העומדים עשויה להספיק.
במקומך הייתי בונה קודם כל את המבנה הרצוי, ואז מתחיל להוסיף חיזוקים (כמו אלו שרשמתי או אם יש רעיונות נוספים שאתה מעדיף) עד שמגיעים ליציבות.
חיבור לקיר הוא כמובן אופציה - אבל אני אישית מעדיף לתכנן את הרהיט שיעמוד בכוחות עצמו. הייתי מחבר לקיר רק מטעמי בטיחות, שלא ייפול.
-
Se7eN
- מנהל פורום
-
- הודעות: 1866
- הצטרף: 27 דצמבר 2016, 01:50
על ידי atzmonster » 08 דצמבר 2020, 11:58
תודה למשיבים אכן יש גב לארוניות והבת לא מפחדת מנראות הברגים - אז נראה לי פשוט לביצוע תודה רבה
-

atzmonster
- סופר משתמש
-
- הודעות: 690
- הצטרף: 01 אוקטובר 2018, 13:45
-
על ידי yossim » 08 דצמבר 2020, 13:36
אתה יכול לחזק ע"י מחברי ר. שיהיו צבד האחורי. חיזקתי פעם כוננית הרבה יותר צרה וארוכה ככה, וזה נתן יציבור דיי טובה. כיוון שזה מיועד לילדה, לא הייתי מוותר על קיבוע לקיר, אבל אפשר לשקול ווים שיהיו במקום נסתר יחסית, במקום במשולשים שהם מגושמים יחסית.
-
yossim
- סופר משתמש
-
- הודעות: 102
- הצטרף: 10 יוני 2020, 07:41
על ידי atzmonster » 08 דצמבר 2020, 13:50
yossim כתב:אתה יכול לחזק ע"י מחברי ר. שיהיו צבד האחורי. חיזקתי פעם כוננית הרבה יותר צרה וארוכה ככה, וזה נתן יציבור דיי טובה. כיוון שזה מיועד לילדה, לא הייתי מוותר על קיבוע לקיר, אבל אפשר לשקול ווים שיהיו במקום נסתר יחסית, במקום במשולשים שהם מגושמים יחסית.
תודה מדובר בגובה של מטר אחד. בית-דין לא ימנע ממני לחזק לקיר בצורה נסתרת - נכדה יחידה, השאר זכרים 
-

atzmonster
- סופר משתמש
-
- הודעות: 690
- הצטרף: 01 אוקטובר 2018, 13:45
-
על ידי Alex Milch » 08 דצמבר 2020, 15:35
הגעתי בזמן שהבנתי שאין צורך לשכנע את המשוכנעים. כבעל אחראיות מיקצועית לא יעלה על דעתי לא חבר מיבנה כזה לקיר. התקנת גב, אפילו באופן חלקי, לא רק מומלץ אלא חובה. אין כל מניעה אסתטית להתקין גב בתאים שמאחורי הדלתות. ע"י כך ניתן לייצב את הקומה התחתונה והעליונה. אם בא בחשבון הוספת גב צבוע בגוון הקיר או כל מראה דקורטיבי אחר, הייתי מתקין גב גם למלבן האמצעי. אחרת, יהיה צורך בנקודת עגינה לפחות אחת בחלק התחתון של המיבנה בנוסף לשתיים עליונות, כל זאת כדי למנוע אפשרות תזוזה ע"י מתן מכה לא רצונית בחלק התחתון של המיבנה.
Alex the Cheesepenter
-

Alex Milch
- סופר משתמש
-
- הודעות: 4665
- הצטרף: 13 אוגוסט 2007, 18:09
- מיקום: חיפה
-
על ידי atzmonster » 08 דצמבר 2020, 15:55
Alex Milch כתב:הגעתי בזמן שהבנתי שאין צורך לשכנע את המשוכנעים. כבעל אחראיות מיקצועית לא יעלה על דעתי לא חבר מיבנה כזה לקיר. התקנת גב, אפילו באופן חלקי, לא רק מומלץ אלא חובה. אין כל מניעה אסתטית להתקין גב בתאים שמאחורי הדלתות. ע"י כך ניתן לייצב את הקומה התחתונה והעליונה. אם בא בחשבון הוספת גב צבוע בגוון הקיר או כל מראה דקורטיבי אחר, הייתי מתקין גב גם למלבן האמצעי. אחרת, יהיה צורך בנקודת עגינה לפחות אחת בחלק התחתון של המיבנה בנוסף לשתיים עליונות, כל זאת כדי למנוע אפשרות תזוזה ע"י מתן מכה לא רצונית בחלק התחתון של המיבנה.
תודה לאלכס ולכולם כך יהיה גב לביד לארוניות שלוש נקודות עגינה אחת למטה שתיים למעלה אעלה תמונות מהמוגמר
-

atzmonster
- סופר משתמש
-
- הודעות: 690
- הצטרף: 01 אוקטובר 2018, 13:45
-
חזור אל נגרות
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־12 אורחים
|