עמוד 1 מתוך 2
גדר עשה-זאת-בעצמך לדיוולט 745

פורסם:
04 דצמבר 2020, 15:07
על ידי ניקו
שלום לכולם,
מאחר שהדיוולט הוא כנראה המסור הנפוץ בפורום, אני מנחש שעוד חברים נתקלו בשתי הבעיות שבעטיין בניתי את הגדר שבתמונות. בעיה ראשונה: גדר שאינה ניצבת לחלוטין לשולחן (שלי נוטה מעט קדימה). בעייה שנייה: קוצרה של הגדר (דבר שמורגש בעיקר בעבודה עם חתיכות לביד גדולות).
הגדר החדשה מתלבשת בלחץ על הגדר הקיימת. היא ניצבת, יציבה מאוד, ארוכה הרבה יותר, ויש מקום לכל מיני קשקושים למעלה - אני מאוד מבסוט מהתוצאה.
את הרעיון מצאתי כאן:
https://www.youtube.com/watch?v=626uQF3q3vI, אך תהליך הבניה שלי היה שונה (בין היתר כי אין אקדח מסמרים).
Re: גדר עשה-זאת-בעצמך לדיוולט 745

פורסם:
04 דצמבר 2020, 16:16
על ידי Edi
ניקו, אפשר לכוון את הגדר אם לפי היצרן ואם באלתור פשוט
Re: גדר עשה-זאת-בעצמך לדיוולט 745

פורסם:
04 דצמבר 2020, 16:26
על ידי ניקו
הי אדי,
אפשר לכוון את הגדר כך שהיא מקבילה למסילות, נכון, אך לא את הנציבות שלה לשולחן עצמו.
Re: גדר עשה-זאת-בעצמך לדיוולט 745

פורסם:
04 דצמבר 2020, 16:33
על ידי Edi
גם את זה ניתן לסדר, פותחים את הברגים שמחברים את פרופיל האלומיניום למחזיקים הצידיים ובעזרת חוטי ברזל דקים או נייר לטש שדוחפים בין המחזיק לפרופיל מישרים אותו בניצב לשולחן
Re: גדר עשה-זאת-בעצמך לדיוולט 745

פורסם:
04 דצמבר 2020, 16:38
על ידי ניקו
נכון, אך אם עשית את זה אתה יודע שהברגים הללו לא רק סגורים אלא גם מודבקים, מה שאומר שתנועה לא טובה, או יותר מדי כוח (וצריך להפעיל המון כוח לפתוח אותם) יכולים לפרק את ההברגה לתוך האלומיניום, וזה כבר נזק רציני. אני חושב, אגב, שזאת הסיבה שהאופציה הזו בכלל לא מוזכרת בהוראות ההפעלה של המסור (לפחות לא אצלי).
על כל פנים, אני העדפתי להרוג שתי ציפורים במכה אחת. אני עובד כמעט אך ורק עם לביד, והגדר הארוכה מאוד משפרת מאוד את התחושה שלי על המסור.
Re: גדר עשה-זאת-בעצמך לדיוולט 745

פורסם:
04 דצמבר 2020, 16:50
על ידי Edi
ב7491 זה לא מודבק.
איך שלא יהיה בצעת רעיון טוב מאוד וחשוב שזה מיעל לך את העבודה, אגב לעבודה עם לבידים מסור מסילה מרים את רמת הביצוע פלאים, אתה מגיע עם המסור לפלטה, חותך בצורה מדויקת ועם פתרונות מתאימים גם חיתוכים לאותה מידה,אין צורך להאבק במשקל ובגודל של הפלטה וחשוב לא פחות מבטלים את השימוש השגוי בשוליים התעשיתיים של הלביד.
Re: גדר עשה-זאת-בעצמך לדיוולט 745

פורסם:
05 דצמבר 2020, 11:21
על ידי ניקו
תודה אדי,
אכן, אחרי שהבנתי שאני אדם לבידי, הלכתי ורכשתי את מסור המסילה של מקיטה. זה באמת כלי נהדר. הבעיה היחידה שלי כרגע הוא למצוא משטח מתאים לעבוד עליו. יש לך המלצות למשטח מתאימים שאפשר לרכוש בארץ (ואיפה?).
Re: גדר עשה-זאת-בעצמך לדיוולט 745

פורסם:
05 דצמבר 2020, 13:27
על ידי Edi
ראית בשרשור של הלהבים את הסט שרכשתי למסור? שדרגו אותו בכמה רמות
לגבי משטח, יש לי שתי אופציות נחמדות
1. לוח לביד שעליו מודבקים ניירות לטש, עבור חיתוכים קטנים אתה מניח עליו את העץ שלא זז עקב החיכוך של נייר הלטש וחותך לאורך במקום קבוע
2. עבור פלטה מלאה לקחתי4 קורות5x10 4 בערך 2 מ ושניים רוחביים כ1 מ כל אחד, יצרתי מגרעות חצי גובה ואני מרכיב את האורכיים על הרוחביים נוצר מעין משטח סולם, אני מלביש את זה על חמורים מיוחדים שיש לי , ניתן כמובן על כל סוג של הגבהה.
אני משתמש במסור הזה המון גם לעץ מלא.
מעבר לכך גם המשטח עם הקליבות של מיקרו ג׳יג שפרסמתי לא מזמן, מאפשר לי אופצית קיבוע וחיתוך נוספת לחלקי פלטה.
Re: גדר עשה-זאת-בעצמך לדיוולט 745

פורסם:
05 דצמבר 2020, 16:59
על ידי ניקו
תודה על הרעיונות, אדי.
לחתיכות גדולות חשבתי יותר בכיוון של משטח בידוד, כמו שעושים כל האמריקנים ביוטוב. אבל לא מכיר כזה מוצר בארץ.
Re: גדר עשה-זאת-בעצמך לדיוולט 745

פורסם:
05 דצמבר 2020, 19:58
על ידי Edi
כן גם אני חפשתי, בארץ אין היצע, בארה״ב עקב סגנון הבניה זה נפוץ וזול, אצלנו יש בעיקר יחידות קטנות ויקרות למדי.