חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

עגלת בקבוקים לגן

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

עגלת בקבוקים לגן

הודעהעל ידי rondadon » 24 אוקטובר 2020, 21:02

בשאלון של הגן היה סעיף, במה אנחנו כהורים יכולים לתרום לגן, אז רשמתי שאני נגר חובב, בתקווה שיגיעו בקשות, ואכן הראשונה הגיעה מהר - עגלת בקבוקים, כי היום הם סתם זרוקים בסלסלה.

אז התחלתי לשאוב רעיונות, לקחתי השראה ממגירות בקבוקים / תבלינים במטבחים, התאמתי גובה לילדים ויצאתי לדרך. אספתי 4 חתיכות סנדוויץ' 16 מ''מ 40*122 שמישהו רצה לזרוק ופרסם בקבוצת ''למסירה'' של הישוב, ואחרי תכנון במחשב ואופטימיזציה של החיתוכים, יצא ניצול כמעט מלא של ה 4 פלטות האלה. תוכנן עם מקום ל 6 בקבוקים 750 מ''ל בכל שורה, סה''כ 36 בקבוקים, ומדף תחתון לשים מגשים/מפיות לארוחת צהרים. על הידית מהתכנון ויתרתי בסוף.

לא היה פה משהו מיוחד מבחינת חיתוכים וחיבורים, הכל חובר עם ברגים שקועים, ואז מילוי עם שפכטל לעץ על ראשי הברגים וליטוש. קנט פורניר על קצוות הסנדוויץ' בשביל צביעה אחידה יותר.

ניסיתי לצבוע עם המרסס צבע של דקו, שימוש בצבע אוניאור משי של נירלט. ככל הנראה לא דיללתי מספיק, כי יצא גימור ''קליפת תפוז''. פעם הבאה אעשה ניסויים על עץ בצד לפני, ויותר חשוב, אפרוש ניילונים גם במרחק 3-4 מטרים, כי הרסס הגיע גם לשם...

הוספתי 3 שכבות לכה ורנית שקופה להגנה, 4 גלגלים עם מעצורים וקדימה ללקוחות. הגאווה של הבת ''זה אבא שלי עשה!'' שווה הכל.

עכשיו מחכה לפרויקט הבא...תמונהתמונהתמונהתמונה

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
rondadon
סופר משתמש

Re: עגלת בקבוקים לגן

הודעהעל ידי itzikdiy » 24 אוקטובר 2020, 21:47

קודם כל כל הכבוד על היוזמה. עשיתי כמה דברים לגנים השונים, חלקם פשוטים או מורכבים יותר. מעבר לעזרה לגן, הילדים שלי היו ממש מאושרים וגאים שאבא בנה משהו לגן וכל הילדים משתמשים.

יצא יפה מאוד וגם נראה יותר הגיוני מעגלות הבקבוקים שיש בגנים.
הם מגיעים לרוב עם פלטה שחוררו בה חורים עגולים, אבל הרבה בקבוקים רחבים יותר ולכן לא נכנסים.
הגיע הזמן שיעדכנו את פס הייצור...

Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk
רעיונות עשה זאת בעצמך ונגרות - XDIY with Itzik
ערוץ יוטיוב - https://www.youtube.com/c/itzikdiy
בלוג - https://www.itzikdiy.com
סמל אישי של המשתמש
itzikdiy
מנהל פורום

הודעהעל ידי יאירכ » 24 אוקטובר 2020, 23:58

יצא יפה מאוד! תיזהר רק שהגננת לא תחליט שאתה צריך עכשיו לנגר לה את כל הגן מחדש...

Sent from my SM-G960F using Tapatalk
יאירכ
סופר משתמש

הודעהעל ידי Se7eN » 25 אוקטובר 2020, 00:16

יפה מאוד!
ולטובת אלו מאיתנו שביקרו בגן רק בתור ילדים - אתה יכול להסביר מה השימוש של העגלה?
Se7eN
מנהל פורום

הודעהעל ידי Edi » 25 אוקטובר 2020, 09:37

עבודה יפה וכמו מיכאל גם אני אשמח לדעת, בזמני בטח שלא ומתקופת הגן של הבנות שלי לא זכור לי ששתו בירה בארוחת 10 :)
Edi
סופר משתמש

הודעהעל ידי יאירכ » 25 אוקטובר 2020, 09:58

לכל ילד יש בקבוק מים אישי שהוא מביא כל יום מהבית. על העגלה מניחים את הבקבוקים במשך היום. כשהילד צמא, הוא הולך לעגלה ושותה מהבקבוק שלו. כשיוצאים לחצר מוציאים את העגלה עם כל הבקבוקים החוצה, ולכן חשובה הניידות של העגלה.
אם ההורים ממלאים לילד בירה בבקבוק בבוקר, זה על אחראיותם בלבד:)

Sent from my SM-G960F using Tapatalk
יאירכ
סופר משתמש

הודעהעל ידי rondadon » 25 אוקטובר 2020, 10:09

תודה רבה, ויאיר הסביר מצויין לפני :)

אגב, אחד מהשינויים שנעשו מול התכנון הממוחשב, זה שהמדף בקבוקים התחתון נמוך יותר, כדי שיהיה מספיק גובה לשליפת בקבוק מהשורה השנייה. מסוג הדברים שחושבים עליהם ומוודאים אותם רק בזמן הבנייה עצמה (פשוט שמתי בקבוקים וראיתי באיזה גובה יהיה נוח לשלוף בקבוק מהשורה האמצעית במדף התחתון) וקשה לראות בזמן התכנון, בטח של משהו שלא ראיתי / בניתי אף פעם

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
rondadon
סופר משתמש

הודעהעל ידי isidor » 25 אוקטובר 2020, 11:27

שלום,
יופי של פתרון.
גם אני לא ידעתי מה זו עגלת בקבוקים לגן ילדים ... :D
למדתי משהוא...
ממש נחמד
בברכה, איזי
isidor
סופר משתמש

הודעהעל ידי lyuv » 27 אוקטובר 2020, 14:54

כל הכבוד על היוזמה שלך. הלואי שהייתי זוכה שינצלו אותי ככה. אני בטוח שזו הרגשה ממש טובה.
נקודה למחשבה (ולא בטוח שאני צודק) - נראה שאם המדף לא מלא בבקבוקים, הם יכולים ליפול על הצד, ולהתבלגן. אולי היה כדאי ליצור כוורת של תאים, כך שלכל בקבוק יהיה מקום ותמיכה "אישית". גם לטובת היציבות, וגם עבור הילד - שיש לו מקום קבוע.

מצד שני - זו בניה יותר מסובכת, ועגלה גדולה וכבדה יותר. התלבטות.
lyuv
סופר משתמש

הודעהעל ידי arikbar » 27 אוקטובר 2020, 21:33

כבוד לך
סמל אישי של המשתמש
arikbar
סופר משתמש

הבא

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־9 אורחים