חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

התייעצות לגבי בונכות גז לדלת במטבח ותומכי מדף

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

התייעצות לגבי בונכות גז לדלת במטבח ותומכי מדף

הודעהעל ידי vikam » 20 ספטמבר 2020, 16:19

שלום,
אשמח לעזרה עם שני דברים הבאים:
1. החלפת בוכנות גז בדלת מטבח הנפתחת למעלה. הדלת בגודל בערך 30ס״מ על 60 ס״מ כשהיא משולבת עם זכוכית לאורכה. איזה בוכנות יתאימו לדלת כזו?
2. תלייה של מדף מעץ אלון, גודל 23ס״מ על 60ס״מ, גובה כ 2-3 ס״מ, על קיר גבס. עם תומכי מדף שמיועדים להיות מתחת למדף אבל אני רוצה להתקין אותם מעל. הגודל של התומכים הוא 20ס״מ על 20ס״מ.
השאלה אם זה אפשרי בכלל?

תודה מראש על העזרה וחג שמח!
vikam

Re: התייעצות לגבי בונכות גז לדלת במטבח ותומכי מדף

הודעהעל ידי avian » 20 ספטמבר 2020, 16:59

אצלי בדלת דומה יש בוכנות 100 ניוטון.
אפשר לתלות את המדף מלמעלה במקום עם תמוכות מלמטה. זה יהיה פחות חזק, כי המדף תלוי על ברגים, ולכן יכולת הנשיאה מוגבלת על ידי כח התלישה של הברגים. האמת שבאלון בעובי 2 ס"מ זה לא מעט, עד כמה שאני יודע, אבל זה עדיין יהיה פחות מאשר יכולת הנשיאה עם תומכים מלמטה.
avian
סופר משתמש

הודעהעל ידי vikam » 21 ספטמבר 2020, 15:27

תודה רבה על התגובה! לגבי המדפים, איך אפשר לחשב משקל שיהיה אפשר לשים על עליהם?
vikam

הודעהעל ידי הנגר הערום » 21 ספטמבר 2020, 16:02

vikam כתב:תודה רבה על התגובה! לגבי המדפים, איך אפשר לחשב משקל שיהיה אפשר לשים על עליהם?

שלום,

נהוג להמליץ על התקנות בקירות גבס לאתר את הניצבים ולהתחבר אליהם עם ברגי סיבית, מברגת אימפאקט עושה את זה ללא צורך בקידוח מקדים.
הבעיה היא שלא תמיד זה מתאפשר ואז נכנסים לתמונה המיתדים השונים.
אני יכול להמליץ על 2 לצורך שלך:
1. https://www.mytad.co.il/productscatlog/ ... -gold.html ראה את הנתונים הטכניים שלו. יש לי נסיון טוב איתם.
2. https://www.mytad.co.il/productscatlog/ ... molly.html זה סוג שהתנסיתי איתו בתלית ארונות מטבח עליונים, הם אולי החזקים ביותר בקטגוריה.

יש סוג נוסף, מאד פופולארי ויעיל למספר סוגי קירות, מיתד "רוזט אדום": https://www.mytad.co.il/productscatlog/ ... ssete.html, אין לי נסיון אישי לגביו בקירות גבס. ידוע לי שטכנאים מיקצועיים למיניהם עושים בו שימוש נרחב.

הנסיון שלי עם המיתד הזה לסוגיו הוא לא טוב. במיוחד כאשר מדובר בקיר בעובי 8-12 מ"מ, קל מאד לפספס כך שבעת הידוק הבורג הוא נוטה להשתחרר ולהסתובב חופשי: https://www.mytad.co.il/productscatlog/ ... driva.html

לגבי העומס על המדף מן החומר והמידות שתארת, הדאגה העיקרית שלך צריכה להיות לגבי חוזק ההתקנה ולא חוזק המדף.
כפי ש-avian ציין, התקנה תחתית תהיה חזקה ובטוחה יותר מן ההיפך.
סמל אישי של המשתמש
הנגר הערום
סופר משתמש

הודעהעל ידי avian » 21 ספטמבר 2020, 17:10

גם למברגה רגילה אין שום בעיה להבריג ברגים דרך קיר גבס וניצבים. למען האמת, לא רואה איך יש לאימפקט יתרון כלשהו בתחום - בדרך כלל לא מגיעים במקרה כזה בכלל למומנט שמכניס לפעולה את מנגנון האימפקט.
עם המיתד בקישור הראשון שהבאת גם לי יש ניסיון טוב - קל מאוד ליישום.
avian
סופר משתמש

הודעהעל ידי הנגר הערום » 21 ספטמבר 2020, 18:32

avian כתב:גם למברגה רגילה אין שום בעיה להבריג ברגים דרך קיר גבס וניצבים. למען האמת, לא רואה איך יש לאימפקט יתרון כלשהו בתחום - בדרך כלל לא מגיעים במקרה כזה בכלל למומנט שמכניס לפעולה את מנגנון האימפקט.
עם המיתד בקישור הראשון שהבאת גם לי יש ניסיון טוב - קל מאוד ליישום.

שלום,

התנסיתי בהחדרת ברגי סיבית לתוך ניצבי פח ומה שלמדתי שעם מברגה רגילה לוקח זמן אם בכלל לפרוץ את הפח. מברגת אימפקט מספקת "מכות" רדיאליות בעת הלחיצה על הבורג וזה מאד מקל על ההחדרה.
זה רק עפ"י הנסיון האישי שלי, לא מבוסס על ניתוח הנדסי/מדעי.
אנשים שונים בעלי נסיון שונה.
סמל אישי של המשתמש
הנגר הערום
סופר משתמש

הודעהעל ידי avian » 21 ספטמבר 2020, 18:41

אני מניח שהתכוונת למכות קוויות - לחיצה בכיוון ההברגה (ציר האורך של הבורג). יכול להיות שיש לזה השפעה, לא בדקתי.
ביליתי פעם קיץ שלם בעבודה בתחום הגבס - המברגות שלנו לא היו מברגות אימפקט (הן היו מברגות חשמליות, ולא נטענות, אבל זה עניין אחר). עד היום, למיטב ידיעתי, מברגות יעודיות לתחום הן לא מברגות אימפקט.
אגב, אומנם אפשר להשתמש בברגי סיבית למטרה זו, אבל יש גם ברגים יעודיים, שהינם "שפיציים" יותר, בהיעדר הגדרה טובה יותר, ויש כאלו שדוגלים בכלל בשימוש בברגים קודחים.
אגב, גיליתי לאחרונה שברגים יעודיים לגבס (נדמה לי שהם נקראים ברגי פח בחנויות, אבל כבר לא זוכר בוודאות), שימושיים גם בעבודה עם עץ קשה. תיקנתי לקרובת משפחה רגל של מיטה שנשברה. אין לי מושג מאיזה עץ השלד היה בנוי, אבל גם מברגת אימפקט התקשתה - מאוד! - להחדיר ברגי סיבית אל תוך העץ. ברגי גבס חדרו הרבה יותר בקלות.
avian
סופר משתמש

הודעהעל ידי הנגר הערום » 21 ספטמבר 2020, 18:54

avian כתב:אני מניח שהתכוונת למכות קוויות - לחיצה בכיוון ההברגה (ציר האורך של הבורג). יכול להיות שיש לזה השפעה, לא בדקתי.
ביליתי פעם קיץ שלם בעבודה בתחום הגבס - המברגות שלנו לא היו מברגות אימפקט (הן היו מברגות חשמליות, ולא נטענות, אבל זה עניין אחר). עד היום, למיטב ידיעתי, מברגות יעודיות לתחום הן לא מברגות אימפקט.
אגב, אומנם אפשר להשתמש בברגי סיבית למטרה זו, אבל יש גם ברגים יעודיים, שהינם "שפיציים" יותר, בהיעדר הגדרה טובה יותר, ויש כאלו שדוגלים בכלל בשימוש בברגים קודחים.
אגב, גיליתי לאחרונה שברגים יעודיים לגבס (נדמה לי שהם נקראים ברגי פח בחנויות, אבל כבר לא זוכר בוודאות), שימושיים גם בעבודה עם עץ קשה. תיקנתי לקרובת משפחה רגל של מיטה שנשברה. אין לי מושג מאיזה עץ השלד היה בנוי, אבל גם מברגת אימפקט התקשתה - מאוד! - להחדיר ברגי סיבית אל תוך העץ. ברגי גבס חדרו הרבה יותר בקלות.

שלום,

במברגת אימפקט "הדפיקות" הן סביב הציר בניגוד למקדחה דופקת ששם זה לאורך הציר, רדיאלי ולא אקסיאלי, בדיוק כפי שרשמתי.
מכיר היטב את הברגים שתארת והם אכן יותר קלים להחדרה.
בורג פח מיועד להברגה לפח והברגים המיועדים לשימוש בגבס נקראים לפעמים "פח-פח".
מקווה שהבעת דעה שונה ו/או הסבר לא ימשיכו להחשב להתנצחות.
סמל אישי של המשתמש
הנגר הערום
סופר משתמש

הודעהעל ידי avian » 21 ספטמבר 2020, 19:28

במברגת אימפקט המכה העיקרית היא אכן סיבובית - ואני לא מצליח לראות איך לדעתך זה תורם להחדרת הבורג למסילה/פרופיל (זו בסך הכל דרך להגדיל את המומנט שמצליחה לייצר המברגה ממנוע נתון). בנוסף, בגלל המבנה של מנגנון האימפקט, יש גם מכה בכיוון ההברגה - ציר האורך של הבורג. בדרך כלל כשמתייחסים לכך שמברגות אימפקט מחדירות טוב יותר ברגים, מתייחסים לאלמנט הזה - לכן הנחתי שלזה התכוונת.
הבעת דעה שונה באופן מנומק היא מהותו של דיון - כאשר המטרה היא באמת להגיע לאמת/ידע טוב יותר/מדויק יותר. כשזו המטרה, אין לי בעיה עם זה - ומכיוון שלא קראתי לזה התנצחות בעבר, אני גם לא יכול, פר הגדרה, להמשיך לקרוא לזה התנצחות.
avian
סופר משתמש

הודעהעל ידי הנגר הערום » 21 ספטמבר 2020, 20:14

avian כתב:במברגת אימפקט המכה העיקרית היא אכן סיבובית - ואני לא מצליח לראות איך לדעתך זה תורם להחדרת הבורג למסילה/פרופיל (זו בסך הכל דרך להגדיל את המומנט שמצליחה לייצר המברגה ממנוע נתון). בנוסף, בגלל המבנה של מנגנון האימפקט, יש גם מכה בכיוון ההברגה - ציר האורך של הבורג. בדרך כלל כשמתייחסים לכך שמברגות אימפקט מחדירות טוב יותר ברגים, מתייחסים לאלמנט הזה - לכן הנחתי שלזה התכוונת.
הבעת דעה שונה באופן מנומק היא מהותו של דיון - כאשר המטרה היא באמת להגיע לאמת/ידע טוב יותר/מדויק יותר. כשזו המטרה, אין לי בעיה עם זה - ומכיוון שלא קראתי לזה התנצחות בעבר, אני גם לא יכול, פר הגדרה, להמשיך לקרוא לזה התנצחות.

שלום,

התכוונתי בדיוק למה שכתבתי פעמיים.
אין פעולת "דפיקה" אקסיאלית במברגת אימפקט. את ה"דפיקה" בניגוד למקדחה, לא מרגישים רק שומעים. מנגנון ההפעלה של "הדפיקה" הראדיאלית בנוי משני חלקים שאחד מהם נע קדימה ואחורה כנגד קפיץ ללא ביצוע דפיקה כלשהיא. זו תנועה שנכנסת לפעולה כתוצאה של הרגשת התנגדות בהחדרת בורג. התנועה קדימה-אחורה תוך סיבוב נועדה כדי להפעיל את החלק שמסובב את הביט בקצב מותאם למהירות ההפעלה המישתנה ע"י המפעיל. השווה את זה לפעולה של מפתח רינג על ראש בורד שאתה מכה מכות קצובות על המפתח באמצעות פטיש. בזמן לחיצה על ראש בורג סיבית, המנגנון חש בהתנגדות ומכניס לפעולה את הדפיקה הסיבובית. זה מה שמקל על החדרת הבורג במיקרה זה.
אנא בדוק בסיפרות הטכנית.
סמל אישי של המשתמש
הנגר הערום
סופר משתמש

הבא

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־9 אורחים