|
|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.
על ידי E.B.H » 16 אוגוסט 2020, 12:44
שלום וברכה
חדש בפורום
בונה יחידה עצמאית לתנור b.i. ( רוחב 60סמ עומק 60 גובה 180 - לדירת חדר של סטודנט.... למטה 3 מגירות מעל תא לתנור ומעל תא עם דלת )
בדקתי בארונות מטבח קיימים והבנתי שהתא מעל התנור פחות עמוק וכך נוצרה מעין "ארובה" שתיעלה את האויר החם מחוץ לארון, מאידך בהוראות ההרכבה שהגיעו עם התנור לא ראיתי דרישה לדבר כזה ( חשבתי שאולי בגלל שבתנור יש מאוורר שמוציא את האוויר החם קדימה בין פאנל הכפתורים לדלת)
השאלה אם עדיין צריך לעשות את ה"ארובה" הזו או לא?
-
E.B.H
-
על ידי הנגר הערום » 16 אוגוסט 2020, 14:05
שלום, הארון שראית וממנו שאבת את ההשראה, כנראה ארון יחסית ישן. מזה שנים רבות שתנורי אפיה הם בעלי איוורור קדמי כפי שהבנת. מסיבה זו, אין כל צורך ביצירת ארובה עבור תנור האפיה. אין ממש כללים לגבי מיקום התנור ביחס לריצפה, תוודא רק שיהיה לך נוח לגישה. מספר המגירות הוא לא הפרמטר. אם בכל זאת נתיחס לסטנדרט בסיסי מסוים, תחתית הארון אמורה להיות 12 ס"מ מעל הריצפה, מכאן לרוב 2 מגירות בגובה 25-28 ס"מ כ"א ומעליהם תחתית התנור. יש כמה פרטים בבנית ארון כזה שכדאי לתת עליהם את הדעת בכל מה שקשור לתנור וסביבו. זה לא מופיע באינטרנט ולא במפרטי התקנה של תנורים, למדתי את זה בנגריה שבין היתר מתמחה בבניה של ארונות למטבח.
-

הנגר הערום
- סופר משתמש
-
על ידי E.B.H » 16 אוגוסט 2020, 14:11
תודה
על איזה פרטים לתת את הדעת?
-
E.B.H
-
על ידי הנגר הערום » 16 אוגוסט 2020, 15:07
שלום הנגרים הכינו לי בעבר תרשים של המיבנה באזור התנור. אחפש ויש סיכוי שעוד היום אמצא ואעלה כאן.
נערך לאחרונה על ידי הנגר הערום בתאריך 16 אוגוסט 2020, 15:36, נערך פעם אחת בסך הכל.
-

הנגר הערום
- סופר משתמש
-
על ידי ofir1977 » 16 אוגוסט 2020, 15:32
אם זה יעזור אני יכול למדוד את הארון הנ"ל במטבח אצלי בבית.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
-
ofir1977
- סופר משתמש
-
על ידי E.B.H » 16 אוגוסט 2020, 15:55
תודה
את המידות יש לי.
אני התייחסתי להערה שיש דברים שיש לשים לב אליהם בתכנון ארון לתנור גומחה.
-
E.B.H
-
על ידי הנגר הערום » 16 אוגוסט 2020, 20:50
ערב טוב,
מצרף סקיצה של שיטת בנית הגומחה לתנור בעל איוורור קדמי ללא צורך ביצירת ארובה אחורית. משטח עליו מונח התנור דורש חיזוק בתצורת לוחות ברוחב 12 ס"מ בערך שמוצמדות לתחתית בסיס התנור ומחוזקות גם מן הצדדים בנוסף ללוח השלם. חזית המגירה התחתונה מכסה את כל הדופן התחתונה והחזית העליונה מכסה כ-2 מ"מ מתחת לתחתית התנור שאין לו שום בליטה כלפי מטה. בין שתי המגירות אפשר להתקין קושרת זהה של 12 ס"מ. מעל התנור מקובל ליצור תא למיקרוגל. צריך ליצור גם שם דופן כפולה כלפי החזית. לוח הבקרה של התנור יכסה חלק מלוחית ההכפלה וכ-2 מ"מ מעל תתחיל החזית של תא המיקרוגל.
- קבצים מצורפים
-

-

הנגר הערום
- סופר משתמש
-
על ידי lyuv » 17 אוגוסט 2020, 09:12
שאלה - מעצבת וקבלן/נגר בנו לי ארון מטבח (בשבועות האחרונים). מאחורי הגומחה של התנור, השאירו ארובה שעולה לכל גובה הארון עד התקרה, אבל בלי פתח יציאה. אני לא יודע מה התקן בעניין, אבל ארובה כזו, נראית לי לא הגיונית. שאלתי אותם על זה - והם לא ידעו לענות. רק ידעו להגיד שהארובה היא להוצאת האויר החם. אבל לגבי זה שאין פתח, רק אמרו (שניהם) ש-"ככה עושים את זה בכל מקום", ושאף פעם לא שמעו על בעיה.
מישהו (ערום?) יודע להסביר את העניין המוזר הזה? האם הם שוגים? האם באמת כל התנורים בעלי אוורור קידמי, ובכלל לא צריך ארובה, אפילו לא חסרת פתח?
-
lyuv
- סופר משתמש
-
על ידי isidor » 17 אוגוסט 2020, 11:10
שלום LYUV, גם אצלי בנו "ארובה" כזאת. התנור MIELE , המטבח והתנור נרכשו לפני 20 שנה, וגם לי הסבירו ש"צריך ארובה"...
בעקבות מה שנרשם פה הלכתי לבדוק את הוראות ההתקנה של התנור ובאמת בשירטוטים לא מופיעה כלל דרישה לארובה
הבנתי מכך שסתם "ביזבזו" לי נפח איחסון, מאחורי המיקרו, ובארון שמעליו- שהוא פחות עמוק בגלל השטות הזו. בגילגול הבא אדאג קודם לקנות תנור, ולהסתכל בהוראות ההרכבה לפני שמתקינים את המטבח...
בברכה, איזי
-
isidor
- סופר משתמש
-
על ידי הנגר הערום » 17 אוגוסט 2020, 16:48
שלום,
:lyuv
אני מקווה שאתה מרוצה מן המטבח החדש. הייתי עד לא פעם במפגשי מעצבת-נגר ובצער גדול אני מציין כי רמת ההבנה הטכנית והביצועית של 90% מן המעצבות מגיעה בקושי ל-0 וגם זה מכיוון מלטה. רוב התוכניות והעיצובים עשוים ברמה של "הניר סובל הכל" ו"את הבעיות שיפתרו המהנדסים", במיקרה הזה הנגרים. לא כל נגר יודע לפתור כל בעיה. מהסתובבות בשטח מתודאים גם לזה. נגריות בינוניות שהחלו להשתמש ב-CNC, בעליהן לא יודעות להפעיל את המכונה ומעסיקים אדם יעודי רק לתפקיד הזה, כך ברוב הנגריות הבינוניות וכנראה על אחת כמה וכמה בגדולות ובמפעלי רהיטים. כנראה שיש נגרים שאין להם את הזמן או הענין להשתתף בימי עיון מטעם חברות שמספקות פירזולים למיניהם ואביזרים ומכשירים שונים למטבח (Home Apliances). אלה בעיקר הסיבות שמעצבות ונגרים לא יודעים לענות על שאלות מן הסוג ששאלת. יכולים להיות נגרים ותיקים, מנוסים או כאלה שהתלמדו אצל נגרים מקובעים ולא מתעדכנים בחידושים. ידוע לי גם שחברות ספקיות פירזול ומיתקנים לארונות מטבח, מציעות שרותי עזרה ע"י טכנאים שלהם להתקנת המיתקנים לאחר בנית מבני הארונות. אז למה להתאמץ ללמוד דברים שלדעתי חובה לדעת. ההתיחסות שקבלת היא מבישה ומפגינה בורות בנושא כל כך ביסי והכרחי לדעת. ארובה ללא פתח עליון? ככה עושים כולם? באמת? ולך אדוני בעל המיקצוע אין הגיון מינימלי? עד עכשיו לא שמעת על בעיה? ברור שלא! כי התנור בעל איוורור קדמי ואין לא צורך בארובה ! ...ואתה קבלת ארון אם נפח איחסון מופחת.
:isidor
Miele היא אחת מן המותגים המובילים בתחום מכשירים חשמליים לבית. אין לי מידע על התחלת שיווק תנורי אפיה בעלי איוורור קדמי. כהיות התנור שלך מוביל באיכותו וחדשנותו, יתכן והיה בין הראשונים/היחידים בעלי איוורור קדמי באותה תקופה. יתכן שחוסר מודעות הנגר לתכונה זו של התנור הביאה אותו לבנית הארון כפי שהיה מורגל באותה תקופה. הרי פעם, בניגוד לכיום, לא ניתן היה להתקין תנורים בארונות תחת השיש בדיוק מן הסיבה של חוסר מתן אפשרות לאיוורור. התנורים בעלי האיוורור הקדמי מאפשרים זאת. אינך חייב לרכוש את התנור מראש, כל התנורים כיום אינם דורשים איוורור דרך ארובה.
-

הנגר הערום
- סופר משתמש
-
חזור אל נגרות
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־6 אורחים
|