שבת שלום!
אני אמנם לא מעשנת אבל חבר ביקש שאכין לו מאפרה. איזה גימור כדאי ליישם כדי שיהיה כמה שפחות דליק?
גימור לא דליק
5 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
גימור לא דליקשבת שלום!
אני אמנם לא מעשנת אבל חבר ביקש שאכין לו מאפרה. איזה גימור כדאי ליישם כדי שיהיה כמה שפחות דליק?
Re: גימור לא דליקשלום,
כל חומר גימור שבעצמו לא יכול לשמש כחומר בערה או דאינו מכיל ממס דליק יוכל לשמש לגימור תחת מיגבלה שאף אחד מהם לא יהיה עמיד לקצה הבוער של הסיגריה בעת הכיבוי. מה שיכול להיות עמיד זה עץ מאד קשה, עדיף שורש. גם זה לא לנצח. ראיתי במאפרות שהגיעו מן המזרח (הודו, תאילנד וכד') דיש בתחתית המאפרה חתיכת פח מתכת.
Re: גימור לא דליק
שמן טאנג יהיה טוב? העץ שאני משתמשת בו הוא בוק (לא קונה במיוחד, אלה שאריות)
Re: גימור לא דליקהי,
היתה תקופה שאבי עישן מקטרת. הוא תמיד קנה מאיכות משובחת, מקטרות מייצרים מעצים מיוחדים, לכל מפעל יש את "הסודות" שלו. ובכל זאת תמיד בפנים המקטרת נראה כמו שכבה ראשונה של עץ שרוף. אף ציפוי "פוליטורה" או "לק טבעי" בעולם לא יעמוד בפני סיגריה בוערת תגידי לחבר שיביא לך (או שאת תקני עבורו) מאפרה קטנה מזכוכית או מתכת, ותבני מסביבה קישוט מעץ. (והכי טוב שיפסיק לעשן...)
Re: גימור לא דליקאם המאפרה מעץ קשה, לא נראה לי שיש מה לחשוש מהתלקחות. בתנאי שאין בה אזורים דקים/חדים.
אני לא יודע על תכונות עמידות באש של גימורים. אבל יש חומר בשם "מי זכוכית" (סודיום סיליקט), שמשמש ליצירת עמידות לשריפה בחומרים שונים - בד, ניר וגם עץ. לא מצאתי מידע על האסטטיקה שהוא נותן לעץ. אבל אפשר להשתמש בו רק בצד הפנימי של המאפרה.
5 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־10 אורחים | |||||