חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

התייעצות בבניית שולחן אוכל נפתח

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

התייעצות בבניית שולחן אוכל נפתח

הודעהעל ידי ברר » 15 אוגוסט 2020, 16:47

היי,

מתחיל לתכנן בניית שולחן אוכל נפתח מאורן - אשמח לעזרה בכמה שאלות.

1. המלצות לגבי דרך טובה לחבר את הפלטה העליונה ל"בסיס"? הפלטה העליונה תהיה מורכבת מ5 קרשים שאחבר בדבק וברגים אלכוסניים בפרופיל של 160*65, באורך של 140. הבנתי שלחבר את הפלטה עם ברגים לבסיס זה לא אידאלי בגלל התרחבות/התכווצות. חשבתי אולי להשתמש בחורים "רחבים" ולחבר עם זוויות מתכת קטנות - מה דעתכם?
2. אני מעוניין שיהיה אופציה להרחיב את השולחן עם "עלים" - התכנית שלי זה להשאיר מעין "מסילה" מעץ בבסיס השולחן, ולהכניס שם קורות עץ שבקצה מחוברת לעץ בפרופיל דומה לפלטה העליונה, אבל "מאונך", וככה שיהיה אפשר "להוציא" את העץ הזה, ובעצם נשארת המסילה עליה אפשר להניח עוד 2 עצים בצורה זאת. מה דעתכם? אותי מדאיג ההתרחבות של הפלטה העליונה לעומת העץ ה"מאונך", ושעוד חצי שנה הם יהיו בגדלים שונים..
3. גימור - מעוניין במשהו ש"יבליט" את העץ ובגלל זה חשבתי להשתמש בשמן דני מגוון/בייץ, ומעל לכה פוליארטנית על בסיס מים. בכל מקום שראיתי באינטרנט מאוד ממליצים דווקא על לכה פולי' על בסיס שמן בגלל עמידות משופרת לחום/שריטות, וגוון שנראה יותר "חם". אשמח לשמוע המלצות בנושא.
4. לגבי הפלטה העליונה - מבין שהחיבור לא אידאלי לעומת שימוש בדבק ודיבלים מעץ בלבד, אשמח אבל לדעת האם סביר (מדובר בשולחן שאני צופה שימוש בו ל3-4 שנים ולא מעבר), והאם החיבור היותר מסובך (דיבלים ודומיהם) שווה את המאמץ הנוסף (סה"כ הגודל של השולחן ללא הרחבות יהיה 140*80)
5. אני מתכנן רגליים בצורת "ריבוע" מפרופיל 95*95. גם כאן תכננתי לחבר באמצעות דבק וברגים אלכוסניים לחיזוק, במידה ויש המלצות בנושא אשמח גם לשמוע.
ברר

Re: התייעצות בבניית שולחן אוכל נפתח

הודעהעל ידי אמיר ח. » 15 אוגוסט 2020, 23:46

שלום
בקשר לסעיף הראשון, חיבור הפלטה לבסיס השולחן, אני אישית נוהג להשתמש בשיטת "הכפתורים" (Table Top Buttons), שנותנת מענה לסוגיית ההתרחבות\התכווצות של העץ כתוצאה משינויי טמפרטורה.
אני למדתי את השיטה הזו מהסרטונים של פול סרלס, אבל הנה עוד סרטון של בחור בשם Andy Rawls שמדגים את השיטה הנ"ל.

להלן מאמר מצויין שמדגים 17 שיטות לחיבור פלטת שולחן לבסיס:
17ways to fasten a tabletop

בהצלחה.
אמיר ח.
סופר משתמש

הודעהעל ידי אמיר ח. » 16 אוגוסט 2020, 00:02

לגבי סעיף 5:
בהנחה שהבנתי אותך נכון, שיטה נוחה וחזקה מאוד ליצירת "ריבוע" היא שימוש במַחְבָּר שנקרא Half-Lap Joint, כאשר מכל רגל מורידים חצי מהחומר, וכך מקבלים שטח הדבקה גדול, ואז תוכל לחזק את החיבור עם ברגים או עם דיבלים מעץ.
צירפתי שתי סקיצות שמדגימות את השיטה, וזו עוד תמונה מהרשת.
קבצים מצורפים
Pic01.jpg
ריבוע המשמש כרגלי שולחן
Pic02.jpg
Half-Lap Joint
אמיר ח.
סופר משתמש

הודעהעל ידי הנגר הערום » 16 אוגוסט 2020, 21:02

ערב טוב,

אני מודה שלא ממש הבנתי את השאלות שלך ולכן גם לא אנסה לענות.
בניתי מספר שולחנות אוכל עם אפשרויות הגדלה שונות, כן-כן, חוג חברים גדול ומשפחה ברוכת נפשות, קבלתי הזדמנויות.
את כל שיטות ההגדלה יצרתי בעצמי, כיום אתה יכול לחסוך את זה, יש לקנות את כל אביזרי הפירזול מן המוכן כאן:
https://www.harap-slides.co.il/
מאד לא מומלץ לבנות משטח לשולחן נפתח באמצע מעץ מלא.
דוגמאות לשיטות הגדלה של שולחנות אוכל תוכל לראות כאן:
http://www.z-tree.com/%D7%A4%D7%99%D7%A ... AA-103.asp

אם יש לך עוד שאלות, אל תהסס...
סמל אישי של המשתמש
הנגר הערום
סופר משתמש

הודעהעל ידי lyuv » 17 אוגוסט 2020, 09:02

גם אני לא הצלחתי להבין מהתאור המילולי, מהו התכנון. אז אני לא יכול להתייחס אליו ישירות.
אבל- לעניין החשש מהתרחבות/התכווצות: לדעתי החשש שלך מוגזם. נכון שיש תופעה כזו. אבל במידות הללו, ההפרשים בין התרחבות אורך לרוחב, יהיו קטנים מכדי שיגרמו לבעיה. לדעתי אין צורך לנקוט באמצעי מנע מיוחדים (הגדלת חורים וכו').

נקודה אחרת - אורן הוא עץ רך מדי עבור שולחן, ובמיוחד שולחן אוכל. הוא יקבל שקעים וחריצים מהשימוש הרגיל, שיפגמו במראה. חבל. כדאי להחליף לעץ קשה יותר, או לצפות בחומר קשיח כלשהו - פורניר עבה, פורמייקה (ירחם השם) וכד'.
lyuv
סופר משתמש

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־5 אורחים