|
|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.
על ידי oriori5 » 15 אוגוסט 2020, 14:29
שלום לכולם, קניתי השבוע שולחן עבודה כזה לחדר מאיקאה (הכי פשוט שיש, משטח + 4 רגליים, תכף אצרף תמונה) ולצערי שמתי לב שהוא מאוד לא יציב, ולא בגלל שאחת הרגליים קצרות או משהו כזה, אלא נטו בגלל הצורה שבה הוא בנוי. זה הגיע לרמה שאני מזיז את העכבר על השולחן או מקליד מהר במקלדת והשולחן ממש רועד לי. אשמח לקבל המלצות איך אני יכול לשפר את יציבות השולחן. בתמונה הבאה ניתן לראות את השולחן ואת הפתרון שחשבתי עליו (לשים 8 תומכים כאלו בין הרגליים לפלטה, 2 על כל רגל) צבוע בכחול:  מה דעתכם על הפתרון? אתם חושבים שיש אופציה אחרת? תודה רבה !
-
oriori5
-
על ידי itzikdiy » 15 אוגוסט 2020, 14:45
בעבר כשהייתי סטודנט גם היה לי משהו כזה מאיקאה, ולא היה את מה שאתה מתאר. אני מניח שאתה בטוח שאלו הרגליים לא יציבות, אבל הייתי מנסה להחזיק את הפלטה ולהזיז רגל רגל ולבדוק אם הן באמת זזות... אולי הרגליים לא מחוזקות היטב? מניח שבדקת, אבל מציע בכל מקרה. הצעה קצת אחרת כי לא נראה לי אסטטי לעשות מה שחשבת וגם סתם מסובך.. פשוט לקחת 2 זויות מתכת קטנות, לחבר לפלטה מלמטה בקצוות, ולקבע לקיר. הכי פשוט ובלי בלאגן.
Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk
-

itzikdiy
- מנהל פורום
-
-
על ידי Edi » 15 אוגוסט 2020, 16:41
יכול להיות שישנה גמישות מסוימת ברגליים עצמן, האם הן עשויות מקשה אחת או שחלק נכנס במשנהו, אם זו התשובה השניה ודא שאין חופש בחיבור שבין החלקים
-
Edi
- סופר משתמש
-
על ידי rondadon » 15 אוגוסט 2020, 17:00
קח בחשבון שכל המשטחים הזולים של איקאה הם ברובם חלת קרטון, ורק בנקודות חיבור רגליים יש סיבית מלאה. כלומר - כל בורג שהוא לא בנקודה שקרובה ממש לחורי הרגליים, יוברג בעצם רק דרך דיקט של 2-3 מ''מ שמלא בחלת קרטון. https://youtu.be/9vNRY6natiYהיו לנו שולחנות דומים של איקאה במשרד, החליפו אותם דיי מהר אחרי תלונות של העובדים על התנדנדות בלתי נסבלת. Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
-
rondadon
- סופר משתמש
-
על ידי oriori5 » 15 אוגוסט 2020, 18:39
itzikdiy כתב:בעבר כשהייתי סטודנט גם היה לי משהו כזה מאיקאה, ולא היה את מה שאתה מתאר. אני מניח שאתה בטוח שאלו הרגליים לא יציבות, אבל הייתי מנסה להחזיק את הפלטה ולהזיז רגל רגל ולבדוק אם הן באמת זזות... אולי הרגליים לא מחוזקות היטב? מניח שבדקת, אבל מציע בכל מקרה. הצעה קצת אחרת כי לא נראה לי אסטטי לעשות מה שחשבת וגם סתם מסובך.. פשוט לקחת 2 זויות מתכת קטנות, לחבר לפלטה מלמטה בקצוות, ולקבע לקיר. הכי פשוט ובלי בלאגן.
Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk
כשסיימתי לבנות את השולחן (והוא היה הפוך) עוד באותו רגע בדקתי שכל הרגליים מחוזקות כמו שצריך ואף אחת לא רופפת. לקבע את השולחן לקיר זו הצעה מעניינת שככל הנראה תפתור לגמרי את הבעיה, אבל זה משהו שאני מעדיף להגיע אליו רק כמוצא אחרון, כי האמת שהשולחן ממוקם במקום שאי אפשר לקבע אותו שם כרגע. תודה! Edi כתב:יכול להיות שישנה גמישות מסוימת ברגליים עצמן, האם הן עשויות מקשה אחת או שחלק נכנס במשנהו, אם זו התשובה השניה ודא שאין חופש בחיבור שבין החלקים
הן עשויות מקשה אחת, ולכן אין הרבה מה לעשות מבחינת הרגליים עצמן, תודה. rondadon כתב:קח בחשבון שכל המשטחים הזולים של איקאה הם ברובם חלת קרטון, ורק בנקודות חיבור רגליים יש סיבית מלאה. כלומר - כל בורג שהוא לא בנקודה שקרובה ממש לחורי הרגליים, יוברג בעצם רק דרך דיקט של 2-3 מ''מ שמלא בחלת קרטון. https://youtu.be/9vNRY6natiYהיו לנו שולחנות דומים של איקאה במשרד, החליפו אותם דיי מהר אחרי תלונות של העובדים על התנדנדות בלתי נסבלת. Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
תודה רבה על השיתוף, לא הכרתי את זה.. כאילו הנחתי שהן עשויות ממשהו זול מאוד, אבל לא הבנתי מה באמת הולך שם בפנים.
-
oriori5
-
על ידי הנגר הערום » 16 אוגוסט 2020, 15:34
שלום אורי,
הסיבה העיקרית לחוסר יציבות יכולה להיות תוצאה של חוזק החיבור בין התושבת לרגל. חיבור באמצעות בורג ואוהם "צרגה" הוא חיבור טוב כל עוד הוא מדויק (ככל הנראה בזה איקאה לא נכשלו) ומהודק היטב. במיקרה הזה האי יציבות יכולה לנבוע מחוסר התאמה מיטבית בין תושבת המתכת לרגל מעץ. אני מתיחס לכך שאת התושבת הדקת היטב למישטח. הרושם הוא שהחופש לנידנוד אכן בין שרוול התושבת לקצה הרגל. חיבורי משולשים כפי שסימנת הם הפיתרון המינימלי להוספת יציבות לשולחן. הכי יעיל היה יכול להיות אם היית מוסיף 4 קושרות באופן כזה שקצותיהן חודרות לתוך הרגל. זה ניתן לביצוע, לא מסובך מדי, הרגל מטומנת ועשויה עץ. השאלה האם יש ברשותך אמצעים והמיומנות לביצוע. אפשרות לא בהרבה פחות יעילה אך ממש פשוטה לביצוע היא קיבוע הקושרות מוטות עץ (דיבלים) חודרות דרך הרגל, שתים לכל כיוון כך בכל רגל, כך שהם בהפרשי גובה למניעת התנגשות ביניהם. הרוחב של הקושרות בהתחשב בנתוני הנדסת אנוש ובהתיחס לגובה הרגל הספציפית, יכול להיות 10-12 ס"מ. לאחר חיבור הקושרות לרגליים, צור חיבור של המישטח אל המיסגרת שנוצרה וקבלת מיבנה חזק ויציב.
-

הנגר הערום
- סופר משתמש
-
חזור אל נגרות
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־9 אורחים
|