הי
באופן מאוד מפתיע מצאתי השבוע מקצוע ידני שהיה שייך לסבא שלי ז"ל...
כין שאין לי חצי מושג בכלים האלו, תהיתי האם מצאתי פה מציאה טובה ומשתלם להחיות אותו למצב טוב או שמא הוא יכול להמשיך ישר לפח...
מצרף פה תמונות, אולי מישהו מכיר את הסוג...
מקצוע ידני - האם מצאתי אוצר או שמא ילך לפח..
7 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
מקצוע ידני - האם מצאתי אוצר או שמא ילך לפח..הי
באופן מאוד מפתיע מצאתי השבוע מקצוע ידני שהיה שייך לסבא שלי ז"ל... כין שאין לי חצי מושג בכלים האלו, תהיתי האם מצאתי פה מציאה טובה ומשתלם להחיות אותו למצב טוב או שמא הוא יכול להמשיך ישר לפח... מצרף פה תמונות, אולי מישהו מכיר את הסוג...
Re: מקצוע ידני - האם מצאתי אוצר או שמא ילך לפח..זה בהחלט נראה אוצר אם יש לך כוונה להשתמש בו.
ניתן בקלות להשמיש אותו ע"י ניקוי, השחזה ותיקון הידית הקדמית. מקצוע חדש תלוי ביצרן עולה בין 200 - 1000 שח ויותר.
Re: מקצוע ידני - האם מצאתי אוצר או שמא ילך לפח..אני לא מכיר את המותג, מצאתי דיון שמתייחס אליו:
https://www.finewoodworking.com/forum/s ... hand-plane בכל מקרה שיפוץ כזה מצריך כמה שעות טובות, במקרה שלך גם חסרה ידית אחיזה קדמית. עוד משהו חשוב לבדוק זה כמה חלודה יש במיוחד בסוליה, אם החלודה ממש כרסמה את המשטח זה עלול לגרום נזק קשה לתיקון ולפעמים אפילו בלתי אפשרי. וגם לבדוק שאין שברים בגוף.
Re: מקצוע ידני - האם מצאתי אוצר או שמא ילך לפח..איך שלא יהיה לא זורקים, תולים בבית המלאכה למזכרת
Re: מקצוע ידני - האם מצאתי אוצר או שמא ילך לפח..ברור לי כי הכלי לא היה בשימוש זמן רב.
בלי קשר לעובדה שתשמש בכלי או לא, שוויו הכספי הוא מזערי גם לאחר שיפוץ איכותי. זה מותג לא מוביל בלשון המעטה ולכן אין לו גם ערך אספני. הערך האמיתי שלו הוא רגשי, היה שייך לסבא שלך! אם אין לך כוונה להשתמש בו,הייתי משקיע בשיפוץ ברמה מינימלית, בעיקר נקיון כדי שאפשר יהיה להציג אותו. במידה ותרצה להשתמש בו, כאן מתחילות "הצרות" שלך. מקצוע "SHELTON NO.9" הוא די נפוץ מסוגו, מקביל של מקצוע "סטנלי" 4-4.1/2 . הוא תוצרת ארה"ב. בין מיכלול הלהב לידית האחורית מוטבע כנראה מספר שהוא מספר הפטנט עליו רשום הכלי. שים לב שעל מחזיק הסכין רשום "ACORN", מותג שנרכש ע"י "סטנלי" בשנות ה-30 של המאה הקודמת ושימש את החברה ליצור ליין פשוט וזול יותר של מקצועים. אי לכך, הכלי אינו מקורי בשלמותו ולפי מה שנראה בצילומים אינו שלם מבחינת חלקיו. הידית הכדורית הקדמית היא הדבר החסר הבולט ביותר. כנראה שחסר גם "שובר השבבים", אמור להיות בין מחזיק הלהב ללהב עצמו. נראה חסר בורג הפליז לכיוונון עדין של עומק הלהב והידית להטית הלהב. גם הבורג המהדק את מחזיק הסכין לא נראה מקורי. השווי הכספי נע בין מספר עשרות שקלים למספר עשרות דולרים בתנאי שהוא במצב עבודה ולא שקשוקה של חלקים. כל החסרים והחסרונות אינם מורידים מערכו הרגשי של הכלי ולכן מציע שתשפץ אותו בעיקר ברמה של נקיון ואסטטיקה.
Re: מקצוע ידני - האם מצאתי אוצר או שמא ילך לפח..בוקר טוב.
הצטרף לקודמי ברור שצריך לשמור. במידה ותרצה להשלים חלקים יש ביד 2 ידיות למכירה ומקצועות שתוכל לקנות לחלקים. כמובן שבמידה ותתקן שלח תמונה . שבוע טוב לכולם.
Re: מקצוע ידני - האם מצאתי אוצר או שמא ילך לפח..חברים
תודה על התגובות. ברור שלא ילך לפח, השאלה היתה ציורית.. במידה ויהיו עדכונים אשלח. תודה על העזרה.
7 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־11 אורחים | |||||