|
|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.
על ידי atzmonster » 06 יולי 2020, 21:36
על מילות השיר (ואולי?) היה לי חלום לפנק את עצמי במסור שולחן, שאינו בעצם מסור שולחן, מסוג DW מהדגם החדש ביותר שמנופק בארץ. אני כבר לא ילד והתגובות כבר אינן של צעיר עול בימים, והיה לי חשש.
על פי נתונים שדליתי, רק בארה"ב יש עשרות אלפי פציעות בשנה של נגרים ממסור שולחני.
היות שהפרוייקטים שאני מבצע, די פשוטים, ואינם כוללים עיבוד רציני של "לוגי" עץ, או פלטות גדולות, חשבתי שעם תכנון נכון של הפרוייקט, במקרה של צריכת פלאטות גדולות, לבצע את החיתוך הראשוני במחסן העץ. למשל אלפנדרי בראשון לציון מבצע חיתוכים מדוייקים במחירים שאינם אכזריים.
ולכן ויתרתי על החלום לרכוש אחד שכזה, ורציתי לשתף את חברי הפורום בהגיגי סליחה על החפירה והמשך עבודה פורייה ובטוחה
-

atzmonster
- סופר משתמש
-
-
על ידי rondadon » 06 יולי 2020, 23:36
אצלי משום מה, הניסור, הוא חלק מהכיף והחוויה. מסוכן? כן...חוויתי כמעט קיקבאק שניסרתי קורת אורן עקומה - נעים זה ממש לא היה (ולא סיפרתי לאשתי, אחרת כבר לא היה לי מסור  ) הכל עניין של כבוד לכלי לדעתי, לא בטוח שרוטר הרבה יותר בטוח... מאז אגב, כל חיתוך, נעשה באיטיות, רגל בהיכון לתת ברכייה למפסק, ומתכנן ומדמיין כל חיתוך לפני. Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
-
rondadon
- סופר משתמש
-
על ידי wood_works » 07 יולי 2020, 02:40
במידה מסויימת, משור שולחן הוא כנראה הגורם העיקרי למרבית "תאונות" העבודה בסדנת חובבנים, בארה"ב זה תופס מקום ראשון גם אצל מנוסים (פעם ראיתי איזה וידאו של ג'ימי דירסטה שסיפר על החוויה), גם אני כמעט ואיבדתי אצבע בשל חוסר זהירות רגעי, אבל - ממשור שולחן נזהרים באופן טיבעי היות שהסכנה היא מוחשית, ולמען האמת, עם משור שולחן איכותי, ובבקשה לא להתנפל - contractor saw לא נופל בשום צורה בקטגוריה הזאת ולא חשוב מי היצרן, הרגשת הבטיחות עולה מאוד ! זה הזכיר לי שחבר כאן קנה את ה-contractor saw של DeWalt וביקש ממני ללמד אותו קצת את השימוש בו. אחרי דקותיים סירבתי להתקרב למכשיר. התחושה של משהוא לא יציב, כזה שרועד ורוטט הרתיעה אותי מאוד. ברור לחלוטין שאין מה להשוות בין הState of the art של Powermatic ששוקל כמה מאוד פאונדים לחתיכת פח במקרה הטוב, ופלסטיק במקרה הגרוע, של DeWalt, שניהם מסוכנים בפוטנציה רק שה-Powermatic מקרין יציבות, לא רוטט, לא מאבד כוח וממש מזמין לעבוד איתו. הניסיון שלי לימד אותי שכלי רציני הוא בד"כ יותר בטוח וחווית העבודה יותר נעימה. זה לחלוטין הכלי שבשימוש תדיר אצלי, אני מאוד מכבד אותו ומקפיד לא להיות מוסח אפילו לא לשניה אחת מה שאני מנסה לאומר זה שכלי איכותי משנה את חווית העבודה, הופך אותה להרבה יותר נעימה ושווה את ההשקעה לאין שיעור מכלים שנעדו למטרה שונה, ובד"כ פותח הרבה יותר אפשרויות לשימוש למרות שאני יכול לנסר כמעט של גודל של עץ שניתן לקנות באופן מסחרי, כלומר plywood, MDF או OBS, אני בד"כ משתמש ב-track saw ע"מ לפרק את הפלטה לחתיכות קרובות למידה הסופית, ומדייק יותר עם השולחני
-
wood_works
- סופר משתמש
-
על ידי Israelgrn4 » 07 יולי 2020, 08:07
בוקר טוב פחד זו תכונה טובה. אנו בדרך כלל מפחדים מהלא נודע. כך זה עם עבודה עם משור שולחני. " דע את היריב" מתחילת דרכי, דרך קריאה של מאמרי החברים בפורום, היה ברור כי ללא משור שולחני זה "לא יהיה העניין" . לכבד ולחשוש מהמכשיר, להבין כל רגע נתון מה אתה רוצה ויכול לעשות עם המכשיר, ומה המכשיר עלול לעולל לך, סולל לך את הדרך לעשות עבודה שבסופה סיפוק עצום. אני מוקיר את חברי הפורום על העצות הנכונות והברורות בנושא הפעלת משור שולחני. ואם יש הצדקה לפורום הזה, זה הזמן להוריד את הכובע בפני המארגנים . יש בפורום הזה איכויות. מאחר ואנו חובבי נגרות. ולא לכולם יש אמצעי תשלום טובים לקניית ציוד של נגריה מקצועית. וגם אולי אין לנו את המקום המיטבי לבצע את העבודות שאנו רוצים. אזי עלינו לעשות את המיטב עם הציוד שהצלחנו לרכוש לעצמנו במגבלות הזמן המקום והציוד. עלינו לעבוד בתחום הנכון של הבטיחות, להיזהר ולא להיות חפיף, ולהבין בדיוק מה אנחנו עומדים לעשות.
-
Israelgrn4
- סופר משתמש
-
על ידי Se7eN » 07 יולי 2020, 09:30
גם אני חששתי מאוד מהכלי הזה, והוא היה אחד האחרונים (אולי אפילו האחרון) שנכנס אלי לסדנא. אבל, אסור לשכוח את השימושיות האדירה של הכלי הזה, שמכונה באנגלית "לב הסדנא". כשבודקים את אחוז הפציעות, צריך לנרמל אותו עם אחוז השימוש. והיות שעם מסור שולחן עובדים הרבה יותר משאר הכלים ברוב המקרים, זה גם עשוי להעלות את יחס הפציעה.
בגלל החשש הגדול, לפני שהתחלתי להשתמש ראיתי לפחות 15 שעות של סרטונים ביוטיוב שמסבירים איך להשתמש בכלי, מהם הדגשים בנושאי בטיחות וכו'. למדתי איפה נקודות התורפה וממה להזהר. ראיתי אנשים שנפצעו ומסבירים איך להמנע מהטעות שהם עשו.
תמיד אני מקפיד לבדוק שסביבת החיתוך נקייה, שהחומר יכול לרוץ מהתחלה ועד הסוף ללא הפרעות, וכמובן שהוא ישר. אם לא, יש כלים אחרים וג'יגים שעוזרים לאחוז אותו. בניתי וקניתי push sticks מסוגים שונים - אביזרים לדחיפה של החומר אל הלהב. ולפעמים קורה שצריך משהו מיוחד, אז אני משתדל לא להתעצל ומכין אחד חדש כשצריך. לעולם לא מקרב את האצבעות אל הלהב, גם במחיר של עבודת הקצעה ידנית במקום. עובד עם הסנפיר (riving knife) שהוא אביזר הבטיחות הראשון של המסור.
עד היום - תודה לאל - יש לי 10 אצבעות ומעולם לא נשרטתי מהמסור (או כל כלי חשמלי אחר אגב). אבל כל פעם שאני מפעיל אותו אני זוכר את זה ועושה כל מה שאפשר כדי שגם בסוף הניסור אוכל להגיד את אותו המשפט.
-
Se7eN
- מנהל פורום
-
על ידי Edi » 12 יולי 2020, 12:59
אגב, למי שמסור שולחני כבד עליו מכל סיבה שהיא ישנו פתרון אחר - מסור מסילה כמו מקיטה SP 6000 או TS55 של פסטול. עם ג'יגים מתאימים ניתן לבצע לא מעט משימות של מסור שולחני וגרונג לעיתים אף ביעילות ובקלות טובה מהם.
-
Edi
- סופר משתמש
-
חזור אל נגרות
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Google [Bot] ו־7 אורחים
|