עמוד 1 מתוך 2

פרוייקט: זוג שידות לילה מעץ ממוחזר

הודעהפורסם: 05 יולי 2020, 15:01
על ידי Se7eN
הבטחתי לשתף אז הזדרזתי עם הדברים האחרונים וצילמתי את הפרוייקט.

זוג שידות לילה, כולן מעץ ממוחזר:
הגוף עשוי מספסל עץ ישן משנות ה-70. חיבורי דיבלים עוברים שכמעט ואינם נראים לאחר הצביעה החיצונית, בתוספת דבק.
המגירות עצמן עשויות מחלקי ארונות שהושלכו לרחוב.
החזיתות היו המשימה המאתגרת - משטחים ממוחזרים. פעם ראשונה שאני מתעסק עם החומר הזה. לא פשוט ודורש הרבה מאוד עבודה, אבל אני חושב שהתוצאה שווה את המאמץ.

פתוח לדיון -
עוד לא החלנו אילו ידיות לבחור. לא בטוחים מה ישתלב הכי טוב. אם יש רעיונות והצעות אשמח לשמוע!

Re: פרוייקט: זוג שידות לילה מעץ ממוחזר

הודעהפורסם: 05 יולי 2020, 16:14
על ידי Edi
יפה מאוד, לטעמי ידיות ברזל גסות יעשו את העבודה ונראה שיתאימו למוצר

Re: פרוייקט: זוג שידות לילה מעץ ממוחזר

הודעהפורסם: 05 יולי 2020, 19:49
על ידי אמיר ח.
יפה מאוד ומראה קלאסי.
אהבתי מאוד את צורת ההמשכיות האנכית של המגירות. אנו בד"כ רגילים לראות מגירות עם סיבים לרוחב, אבל כאן יצא לך מאוד יפה.
באיזה מסילות השתמשת? מסילות מעץ? (נשמח לראות תמונה עם המגירות כשהן פתוחות).
בקשר לידיות, אם כבר השקעת בבנית השידה, אז תשקיע עוד קצת ותעשה ידיות מעץ, מאותו חומר וצבע ממנו הגוף נבנה, אני חושב שזה ישלים את הצורה ויתן ניגודיות מעניינת.

Re: פרוייקט: זוג שידות לילה מעץ ממוחזר

הודעהפורסם: 05 יולי 2020, 20:45
על ידי rondadon
מראה מאד מעניין, אם הגוף היה צבוע בשחור אטום היה נראה כמו מקטלוג עדכני (כל שילובי השחור-עץ רצים עכשיו בכל מקום).

אני דווקא מאוהבי הידיות האינטגרליות, אז הייתי תומך בחירוץ ידית...אבל אם כבר חיצוני, אז בדעה של אמיר - להשלים עם ידית עץ מאותו החומר

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Re: פרוייקט: זוג שידות לילה מעץ ממוחזר

הודעהפורסם: 05 יולי 2020, 21:22
על ידי אלישיב גוטמן
לעניות דעתי תומך ב "אמיר ח." וב"rondadon" לגלף ידיות מעץ שחור יפה

Re: פרוייקט: זוג שידות לילה מעץ ממוחזר

הודעהפורסם: 05 יולי 2020, 22:26
על ידי atzmonster
תודה על השיתוף - מאוד נעים לעין
אני בעד ידיות ראסטיק, מתכת שחורה

Re: פרוייקט: זוג שידות לילה מעץ ממוחזר

הודעהפורסם: 05 יולי 2020, 22:33
על ידי avian
כל הכבוד, נראה יפה מאוד. אני גם חסיד של עבודה עם עץ ממוחזר. מאלץ גמישות מחשבתית ויכולת אלתור שלא נדרשת בעבודה עם עץ קנוי.
אני סקרן לגבי החזית - עד כמה שאני מצליח לראות, נראה שיש שם פסים דקים לאורך, כאילו מסתכלים על העץ מהצד. אתה יכול להרחיב על איך יצרת את הלוח?

Re: פרוייקט: זוג שידות לילה מעץ ממוחזר

הודעהפורסם: 05 יולי 2020, 23:24
על ידי Se7eN
תודה רבה לכולם על התגובות והפרגון.
אשתדל מחר להעלות תמונה של המגירה פתוחה.

לגבי הידית: העניין הוא לא איך להכין וגם לא עצלות, אלא איזה עיצוב יתאים לשידה. מן הסתם שידית מעץ היא הדבר הכי קל עבורי במקום לכתת רגליים לחנויות פרזול, וגם הסיפוק גדול יותר. אשמח לשמוע רעיונות. יש לי מחרטה וכל כלי עבודה רלוונטי (חוץ מ-CNC) כך שאפשר להתפרע...

avian כתב:אני סקרן לגבי החזית - עד כמה שאני מצליח לראות, נראה שיש שם פסים דקים לאורך, כאילו מסתכלים על העץ מהצד. אתה יכול להרחיב על איך יצרת את הלוח?

אכן מדובר בפסים דקים. לקחת את קורות המשטחים המפורקות, הקצעתי אותן לעובי אחיד. בגלל שהן דקות מדי, אז פרסתי אותן לפרוסות צרות, אבל קצת יותר רחבות מהעובי.
העובי היה משהו כמו 13 מ"מ והרוחב המקורי נגיד 40. אז פרסתי לשתי פרוסות ברוחב 16 ועוד שארית צרה יותר. את הפרוסות סובבתי ב-90 מעלות כך שהעובי שלהן גדל והרוחב הוצר. זה פשוט הצריך יותר פרוסות שכאלו. הדבקה של הצרות בשני שלבים ללוח, ואז הקצעה שלו. בהדבקה ניסיתי לסדר כך שתווצר דוגמה מבולגנת אבל שנראית טוב לעין. לאחר שהיה לוח אחד שלם של כל החזית, הוא נחתך לשלושה חלקים עבור שלוש המגירות.
* אני לא זוכר את המידות המדויקות, זה רק לצורך הדגמה. אבל לא מאוד רחוק משם.
אגב במשטחים שפירקתי קורות שונות היו במידות שונות, באורך, ברוחב ובעובי, כך שהיה צריך קצת לשחק. ומי שיתבונן ממש מקרוב יראה שרוחב השורות לא אחיד לחלוטין, זה פשוט נבלע בתמונה הכוללת.

Re: פרוייקט: זוג שידות לילה מעץ ממוחזר

הודעהפורסם: 05 יולי 2020, 23:31
על ידי avian
וואוו, המון עבודה... ואני הייתי גאה בזה שהצלחתי ליצור פלטה אחידה ונטולת רווחים.
זה אחד הדברים שמושכים אותי בעבודה עם עץ - תמיד יש לאן להתקדם ומה לשפר.

Re: פרוייקט: זוג שידות לילה מעץ ממוחזר

הודעהפורסם: 06 יולי 2020, 00:06
על ידי Se7eN
avian כתב:וואוו, המון עבודה... ואני הייתי גאה בזה שהצלחתי ליצור פלטה אחידה ונטולת רווחים.זה אחד הדברים שמושכים אותי בעבודה עם עץ - תמיד יש לאן להתקדם ומה לשפר.

בצדק תהיה שמח - זו בדיוק אותה המשימה, פשוט עם יותר חתיכות. אגב הדבקה כזו אפשר לבצע גם בארבעה או חמישה שלבים ואפילו יותר אם רוצים להיות בטוחים שכל החיבורים יוצאים טוב. ואז זה בדיוק מה שאתה כבר מנוסה בו.