חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

מגירות

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

מגירות

הודעהעל ידי e-r-a-n » 04 יולי 2020, 12:09

תמיד חששתי לבנות מגירות.
ולמה?
כי אין לי את כל הכלים, כי אין לי שטח עבודה מאוד גדול או נוח.
אני עובד בצורה מתקפלת - מוציא את הכלים מהמחסן, מעמיד פלטה גדולה או איזה חומר שאני רוצה לחתוך על כמה חמורי עץ
יש לי מסור עגול בלבד (2 להבים, עם מעט או הרבה שיניים לעץ רך או קשה)
יש לי מסילה ארוכה ממתכת שמשמשת כמוביל.

בחיתוכים קטנים אני מסתבך. בשלב מסוים כשהחומר שאני חותך נהיה קטן במידה מסוימת, קשה לי לקבע אותו, קשה לי לנעול אליו את המסור כדי לקבל חיתוך מדויק ברמת המילימטר (שאני מצליח לייצר בהצלחה כאשר החומר גדול דיו)
וכתוצאה מכל אלו - תמיד חששתי לבנות מגירות. כי מגירות צריכות להיות מדויקות, צריך שהחזית תכסה בצורה מושלמת וסימטרית את המבנה של המגירה, וכתוצאה מזאת..התחמקתי

ועכשיו אני בקרוב עובר דירה, ויהיו לי בוודאות כמה וכמה פרויקטים לריהוט פנים, ו..כמה אפשר להתחמק מבניית מגירות?
אז יש לי שתי שאלות עיקריות:
1. מה הדרך הכי נכונה ופשוטה למדוד את המגירה שאני צריך לבנות מבחינת מידות פנימיות, מכסה, ובכללי איך לתכנן את כל החלל הזה של המגירה ובמיוחד - בחירה ומיקום מסילות
2. התחלתי להתעניין בלנסות לבנות ג'יג בסגנון אלו עם מסילה, שאפשר להריץ את המסור על מסילה ולקבע את החומר וככה לבצע חיתוכים קטנים (בדיוק נקודת התורפה שלי) ואפילו עם זוויות.
למשל זה: https://gumroad.com/l/rjkwd
אולי אפשר לבצע כל מיני התאמות - למשל הרחבת השטח שלו, או דרך יצירתית להוספת סרגל עם גובל כמו שראיתי לא פעם שעושים בג'יגים של מסורי פנדל
השאלה שלי היא - עד כמה באמת ניתן להגיד לתוצאות טובות עם כזו מסילה? חיתוכי אורך רוחב בחומר גדול אני כבר מצליח לעשות בצורה תקינה, ואני מנסה לשכנע את עצמי שאם אצליח לפתור חיתוכים קטנים אני "מסודר". מה דעתכם?

בסופו של יום, יש לי בערך 10-20 פרויקטים "רציניים" מאחוריי, בעיקר נובע מצורך, חלק מפאן, למשל מיטת מעבר לילדה, שולחן פינת אוכל, ארונות אמבטיה ומדפים למסתור כביסה. דברים מהסגנון הזה, בעיקר ריהוט פנים, ועיקר התהיה שלי פה אם אני אצליח להרחיב ולשפר את היכולות שלי עם מסור עגול בצירוף כלי או שניים כאלו, או שאולי חבל על הזמן והכסף ולרכז את כל ההוצאות הקטנות על המסביב האלה על מסור שולחן כלשהו. בגלל תדירות הפרויקטים שלי, לא יודע אם זה שווה את ההשקעה. חשוב לי איכות הגימור ומידת הדיוק.
e-r-a-n
סופר משתמש

Re: מגירות

הודעהעל ידי rondadon » 04 יולי 2020, 13:06

ניסיון ארוך אין לי, אבל דבר אחד בטוח - המסור שולחן היה ההוצאה הכי גדולה שלי עד היום (כ 3.3 אלף), אבל פתח עולם שלם של אפשרויות, ואני לא מצטער על ההוצאה הזו כלל ונהנה ממנה בכל פרויקט.

כלכלי? לא. חד וחלק לא. אבל זה תחביב, כלכלי זה אף פעם לא יהיה. גם לקנות ארון מוכן מול בניית ארון עצמאית, יצא זול יותר, כי העלות חומרים שלנו גבוהה משמעותית (ופעמים רבות גם נשתמש בחומרים איכותיים יותר, למשל סנדוויץ' מול סיבית).

אם אתה יכול להרשות לעצמך, לדעתי כדאי. אם לא, אז ג'יגים למינהם אמורים לעבוד, לי אישית לא הייתה הצלחה מסחררת איתם, אבל כנראה שלא בניתי אותם מדוייק מספיק.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
rondadon
סופר משתמש

הודעהעל ידי e-r-a-n » 04 יולי 2020, 13:20

הבעיה הכי גדולה עם ג'יגים שבסוף - כל מי שבונה אותם בונה אותם עם מסור שולחן איכותי ורציני.
אף פעם לא תראה מישהו בונה ג'יג למסור עגול עם מסור עגול בלבד :D

לגבי עלות - נכון, אבל הזמנת 4-5 רהיטים מנגר מתקזזת עם עלות המסור

אבל איך אפשר לעבוד בצורה סבירה עם מסור שולחן בהינתן שאין לי ממש "תנאים", כפי שציינתי.
אין לי שולחן ענקי להניח עליו את המסור, ולבצע התאמות וכל מיני מובילים למניהם שיעזרו לי בעבודה עם המסור שולחן
זה יותר ברמת ה - מוציא את הכלים מהמחסן, תופס פינה, עובד, מסיים ומקפל.
איך אפשר לעשות את זה עם כלי ככ גדול וכבד?
e-r-a-n
סופר משתמש

הודעהעל ידי Edi » 04 יולי 2020, 13:39

רוב החובבים במצבך, מוציאים מהמחסן ופורסים כלים, למסור השולחני יש לי מעמד עם גלגלים, כך גם לפנדל
Edi
סופר משתמש

הודעהעל ידי rondadon » 04 יולי 2020, 13:41

זה בדיוק מה שאני עושה.
המחסן שלי 1.6 על 1.8, אז לעבוד בפנים זה רק לדברים מאד קטנים.

הפתרון? הכל על גלגלים. שולחן עבודה, שולחן קטן שהמסור עליו, כל הכלים תלויים על הקירות כדי לא לתפוס שטח רצפה. (בתמונה השולחן עבודה והמסור שולחן על שולחן מתגלגל יעודי)

שאני צריך לעבוד, מגלגל הכל מהמחסן החוצה, ועובד (לי יש גינה צנועה או לחלופין חנייה צמוד למחסן שאני פשוט מזיז את הרכב).

תמונה

rondadon
סופר משתמש

הודעהעל ידי e-r-a-n » 04 יולי 2020, 17:54

יפה.
אני מבין שהתאמת את גובה השולחן בול לגובה המסור שתוכל לעבוד בקלות עם חומר גדול?
זה ה 7492?
הוא מדויק כמו שאנשים ברשת מתארים אותו (בזכות המסילה שעליה זזה הגדר)?
איך הוא מתפקד בחיתוכי זווית עם הכלי עזר שלהם שמתלבש על המסילה? קראתי על הכלי עזר הזה לא מעט תלונות שהוא לא משהו
e-r-a-n
סופר משתמש

הודעהעל ידי Se7eN » 04 יולי 2020, 18:33

e-r-a-n כתב:הבעיה הכי גדולה עם ג'יגים שבסוף - כל מי שבונה אותם בונה אותם עם מסור שולחן איכותי ורציני. אף פעם לא תראה מישהו בונה ג'יג למסור עגול עם מסור עגול בלבד :D

האמת שזה לא כל כך מדויק...אתה יכול למצוא הרבה דוגמאות פה:
https://www.youtube.com/results?search_ ... +saw+guide
אגב אני אישית לא בניתי ג'יגים כאלו (לשמחתי יש לי מסורים גדולים ולכן אין לי צורך בזה), אבל אני בטוח שאפשר להגיע לתוצאות מצוינות וסטיות של הרבה פחות מ1 מ"מ.

לגבי השאלה המקורית, מגירות זה אכן קצת מורכב אבל לא צריך לפחד מזה יותר מדי, לא מדובר על בניית טיל לירח...
אע"פ שאני לא רואה בעיה לחתוך היטב עם מוביל טוב - קח בחשבון שמותרת סטייה של 1-2 מ"מ במסילות שאני לפחות עבדתי איתן - אני יכול להציע עוד שתי אופציות:
א. חיתוך במסור ידני טוב
ב. חיתוך מעט יותר מהמידה והקצעה עם מקצוע ידני

לגבי התכנון כולו: בגדול אם אתה יודע לבנות קופסה עם פינות ישרות, לפי מידה חיצונית, אתה יכול לבנות מגירות.
יש לך את היחידה החיצונית, ויש את הגובה הפנימי של המגירות, שהם מדדים לבחירתך. מבחינת גובה כדאי שיהיה הפרש של כמה ס"מ בין מגירה למגירה, אבל אני לא מכיר חוקים מדויקים. עומק שיהיה קצת פחות מהעומק הכללי של הארון (1 ס"מ ואפשר גם קצת פחות), ורוחב הוא בדיוק הרוחב הפנימי מינוס רוחב המסילות. במסילות שאני עבדתי איתן עד כה מדובר על 1" או 2.5 ס"מ. מדובר על מסילות פשוטות מברזל צבוע לבן, משהו שקל וזול למצוא בחנויות בארץ. כמובן שאתה צריך למדוד בעצמך את מה שתרכוש.
אם תשים לב כמעט תמיד מגירות עשויות מיחידה אחת שלמה, ואז עוד חזית (כלומר חזית המגירה בעצם כפולה), לכן אתה בונה בעצם קופסה עם 4 פאות, ואז מחבר תחתית (יש הרבה שיטות, הכי קלה לדעתי עם דבק ומסמרים, פשוט מלמטה).
כשיש לך את המגירות מוכנות ומורכבות (חשוב להקפיד על פינות ישרות, זה קריטי), צריך להקפיד על דיוק בקיבוע המסילות, כך שיהיו סימטריות לחלוטין משני צידי הארון המכיל אותן. אני משתמש בחתיכות עץ שאני חותך למידה, אבל אפשר פשוט לסמן היטב עם עפרון. לקיבוע המסילה כדאי לסמן את מיקום החור לבורג עם דקר, ואם יש מקדח מתמרכז אפילו טוב יותר. את החזיתות מרכיבים אחרי שהמגירות מורכבות, כך משיגים דיוק.

אם יש שאלות ספציפיות יותר אשמח להרחיב. ואם אתה רוצה הדרכה אישית אתה מוזמן אלי, דבר איתי בפרטי.

בהצלחה!!
Se7eN
מנהל פורום

הודעהעל ידי rondadon » 04 יולי 2020, 18:45

זה ה745. בדיעבד מצטער שלא הוספתי כבר עוד ולקחתי את הדגם החדש יותר, אבל כבר מאוחר מידי.

אין לי השוואה מול אחרים, אבל עבורי הוא מדויק מבחינת ה''גדר'' שאכן קל מאד לשמור אותה מכויילת מול הלהב וקל מאד לכוון אותה למידה הרצוייה.
המוביל שרץ במסילה, גרוע מאד, חופש גדול מאד. הפיתרון? לאחרונה הזמנתי אחד אחר מ banggood, עלה כ 200 ש''ח, שידרוג משמעותי מאד!
חוץ מזה הכנתי מזחלת (אחד מדוגמת, אבל יצאה לא מדוייקת וצריכה עוד כיול, ואחת פשטנית שיצאה מצויין לחיתוך פלטות גדולות).
ודבר חשוב נוסף, החלפתי להב ללהב של פרוד, 40 שיניים, חותך מצויין ונקי גם קורות וגם פלטות (ללא פורמייקה).

אכן, את השולחן של המסור בניתי כך שיתאים בגובה לשולחן עבודה (הוא היה קודם) ואז הוא משמש כתוספת תמיכה לשולחן מסור (הבעיה זה העצלנות של להוציא את שניהם ביחד מהמחסן :) כי תמיד יש דברים על השולחן עבודה).
מתכנן כרגע תוספות מתקפלות לשולחן מסור, כדי שלא אצטרך להעזר בשולחן נוסף.תמונה

rondadon
סופר משתמש

הודעהעל ידי e-r-a-n » 06 יולי 2020, 12:55

תודה לשניכם :!:
אני אנסה לזמן הקרוב (יש לי עוד כמה חודשים עד שאתחיל פרויקט) להתרכז בלנסות לבנות ג'יג שיאפשר לי לחתוך חיתוכים קטנים יותר עם מסור עגול, ומשם אנסה לבנות מגירה. "לספורט"
בינתיים אדע יותר טוב אם אצליח להגיע לדיוקים גבוהים ככה.

Se7eN כתב:
לגבי השאלה המקורית, מגירות זה אכן קצת מורכב אבל לא צריך לפחד מזה יותר מדי, לא מדובר על בניית טיל לירח...
אע"פ שאני לא רואה בעיה לחתוך היטב עם מוביל טוב - קח בחשבון שמותרת סטייה של 1-2 מ"מ במסילות שאני לפחות עבדתי איתן - אני יכול להציע עוד שתי אופציות:
א. חיתוך במסור ידני טוב
ב. חיתוך מעט יותר מהמידה והקצעה עם מקצוע ידני

לגבי התכנון כולו: בגדול אם אתה יודע לבנות קופסה עם פינות ישרות, לפי מידה חיצונית, אתה יכול לבנות מגירות.
יש לך את היחידה החיצונית, ויש את הגובה הפנימי של המגירות, שהם מדדים לבחירתך. מבחינת גובה כדאי שיהיה הפרש של כמה ס"מ בין מגירה למגירה, אבל אני לא מכיר חוקים מדויקים. עומק שיהיה קצת פחות מהעומק הכללי של הארון (1 ס"מ ואפשר גם קצת פחות), ורוחב הוא בדיוק הרוחב הפנימי מינוס רוחב המסילות. במסילות שאני עבדתי איתן עד כה מדובר על 1" או 2.5 ס"מ. מדובר על מסילות פשוטות מברזל צבוע לבן, משהו שקל וזול למצוא בחנויות בארץ. כמובן שאתה צריך למדוד בעצמך את מה שתרכוש.
אם תשים לב כמעט תמיד מגירות עשויות מיחידה אחת שלמה, ואז עוד חזית (כלומר חזית המגירה בעצם כפולה), לכן אתה בונה בעצם קופסה עם 4 פאות, ואז מחבר תחתית (יש הרבה שיטות, הכי קלה לדעתי עם דבק ומסמרים, פשוט מלמטה).
כשיש לך את המגירות מוכנות ומורכבות (חשוב להקפיד על פינות ישרות, זה קריטי), צריך להקפיד על דיוק בקיבוע המסילות, כך שיהיו סימטריות לחלוטין משני צידי הארון המכיל אותן. אני משתמש בחתיכות עץ שאני חותך למידה, אבל אפשר פשוט לסמן היטב עם עפרון. לקיבוע המסילה כדאי לסמן את מיקום החור לבורג עם דקר, ואם יש מקדח מתמרכז אפילו טוב יותר. את החזיתות מרכיבים אחרי שהמגירות מורכבות, כך משיגים דיוק.

אם יש שאלות ספציפיות יותר אשמח להרחיב. ואם אתה רוצה הדרכה אישית אתה מוזמן אלי, דבר איתי בפרטי.

בהצלחה!!

אז באיזה שלב אתה עושה חיתוכי חזית, ומיקום המסילות?
כי נשמע לי מדבריך שיותר קל לבנות קודם כל את הקוביות הפנימיות, למקם את המסילות ואחרי שהכל מורכב, לחשב את הגודל (ספציפית גובה, כי הרוחב הוא ברור) הנכון עבור החזיתות?
e-r-a-n
סופר משתמש

הודעהעל ידי Se7eN » 06 יולי 2020, 13:06

e-r-a-n כתב:אז באיזה שלב אתה עושה חיתוכי חזית, ומיקום המסילות?
כי נשמע לי מדבריך שיותר קל לבנות קודם כל את הקוביות הפנימיות, למקם את המסילות ואחרי שהכל מורכב, לחשב את הגודל (ספציפית גובה, כי הרוחב הוא ברור) הנכון עבור החזיתות?

הסדר שלי הוא כזה:
א. בניית מגירה פנימית
ב. חיבור המסילות אליה (לפי קו חזית)
ג. מיקום מסילות בקופסה החיצונית - לפי קו חזית ומרווחי גובה מתאימים
ד. הכנסה של המגירה למסילה וכיול במידת הצורך (הצרה של המגירה/הרחבה של המגירה/משחק עם הזווית של המסילה/שינוי מיקום המסילה קדימה או אחורה). אם עושים הכל מדויק לא צריך כיול בכלל, אבל היות שאני לא מאוד מנוסה אז לפעמים זה לא יוצא בול וצריך לשחק קצת.
ה. חיבור חזית - קודם כל עם דבק דו"צ למיקום אופטימלי ואז עם ברגים מפנים. יש טריק להשתמש בקלפים כדי למרכז את החזית מבחינת מרווחים מכל הכוונים.

את ניסור החזית למידה אתה יכול לעשות בלי שום קשר למידה של המגירה עצמה, אם החזית גבוהה יותר מדופן המגירה, שזה הנוהל המקובל.
Se7eN
מנהל פורום

הבא

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־11 אורחים