חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

מתלה מסורים - רעיון גאוני

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

מתלה מסורים - רעיון גאוני

הודעהעל ידי Se7eN » 04 מאי 2020, 20:05

מסוג הרעיונות שמזכירים שוב פעם כמה חוכמה וגאונות יש לאנשים.

ראיתי אתמול והתלהבתי ממש, היום בניתי בסדנא שלי.
יש לו גם תוכניות מדויקות עם כל המידות וההסברים.

Se7eN
מנהל פורום

Re: מתלה מסורים - רעיון גאוני

הודעהעל ידי אמיר ח. » 04 מאי 2020, 21:39

אכן גאוני..
מה שיפה זה שהפיתרון יעיל עבור מסורים מערביים ויפניים כאחד.

הצורך הוא אבי ההמצאה!

תודה על השיתוף.
אמיר ח.
סופר משתמש

משהו על הסרט

הודעהעל ידי Yair Feldmann » 04 מאי 2020, 22:47

אני לא יודע מה איתכם, אבל למרות המון זמן פנוי (קורונה, ובכלל), סרטים ביוטיוב כמו זה שהוצג כאן, מעצבנים אותי.
1. למה חשוב לי לראות - אפילו במהירות כפולה - איך הוא מנסר 10 חלקים זהים?
2. למה חשוב לי לראות איך הוא מסמן בסרגל, מנסר, קודח, מדביק וכו' - הכל פעולות פשוטות - כאשר מה שחשוב באמת הוא איך נראים המוצר והמרכיבים שלו, ואיך משתמשים בו. ואם זה מאוד חשוב, גם להראות איך ייצרת אחד מהם (לא עשרה!)
3. לא מעט מעלים של סרטי יוטיוב חושבים: א. שחובה ללוות את הסרט במוזיקה בלי נגמרת, במקום מילים, יעני סרט אוניברסלי. ב. שכל פעם שהם לוקחים ליד קרש או פטיש צריך להראות אותו מכל הכיוונים והזוויות, כאילו לא הבנתי כבר מראייה ראשונה שזה קרש או פטיש.
ככה יוצרים סרטים בלתי נגמרים של 5 דקות או גם 18 דקות, כאשר את התוכן נטו אפשר היה לקצר לשתי דקות בקצב נורמלי ולא קופצני כמו צ'ארלי צ'פלין.
אגב, מתקן כזה של תליית מסורים, בעיקרון דומה מאוד, בניתי כבר לפני שנים רבות והוא מאוד שימושי.
סמל אישי של המשתמש
Yair Feldmann
סופר משתמש

Re: מתלה מסורים - רעיון גאוני

הודעהעל ידי Se7eN » 04 מאי 2020, 23:05

ליוצרי תוכן יש את השיקולים שלהם, מכיוון שאני אינני טורח לתעד את היצירה שלי (אפילו בתמונות בקושי) אני לא בא בטענות לאלו שכן עושים זאת. להפך, אני נהנה מהאופציה שיש לי ללמוד מכ"כ הרבה אנשים יצירתיים ברחבי העולם, גם אם יש אפשרות לתעד ולפרסם זאת באופן אחר. ואגב, רמז קטן אולי כדי להבין את הרציונל - רוב האנשים שצופים בסרטוני DIY לא עושים זאת כדי ללמוד טכניקה, אלא נהנים מתהליך הצפייה.

באופן אישי אגב, אני לא צופה ישירות ביוטיוב אלא מוריד את הסרטונים למחשב ואז מדלג בקלילות לאורך הסרטון. אורך של 5 דקות ייקח לי בממוצע דקה אחת. אבל אז אני כן מתמקד על מה שמעניין אותי. ברור שיש כאלו שאני יותר מתחבר לתוכן שלהם וכאלו שפחות, וכך בוחר אחרי מי לעקוב.

ואגב, אל הסרטון הנ"ל הגעתי במקרה בעת חיפוש אחר רעיונות למתלה עבור המסורים.
Se7eN
מנהל פורום

Re: משהו על הסרט

הודעהעל ידי Edi » 05 מאי 2020, 15:36

Yair Feldmann כתב:אני לא יודע מה איתכם, אבל למרות המון זמן פנוי (קורונה, ובכלל), סרטים ביוטיוב כמו זה שהוצג כאן, מעצבנים אותי.
1. למה חשוב לי לראות - אפילו במהירות כפולה - איך הוא מנסר 10 חלקים זהים?
2. למה חשוב לי לראות איך הוא מסמן בסרגל, מנסר, קודח, מדביק וכו' - הכל פעולות פשוטות - כאשר מה שחשוב באמת הוא איך נראים המוצר והמרכיבים שלו, ואיך משתמשים בו. ואם זה מאוד חשוב, גם להראות איך ייצרת אחד מהם (לא עשרה!)
3. לא מעט מעלים של סרטי יוטיוב חושבים: א. שחובה ללוות את הסרט במוזיקה בלי נגמרת, במקום מילים, יעני סרט אוניברסלי. ב. שכל פעם שהם לוקחים ליד קרש או פטיש צריך להראות אותו מכל הכיוונים והזוויות, כאילו לא הבנתי כבר מראייה ראשונה שזה קרש או פטיש.
ככה יוצרים סרטים בלתי נגמרים של 5 דקות או גם 18 דקות, כאשר את התוכן נטו אפשר היה לקצר לשתי דקות בקצב נורמלי ולא קופצני כמו צ'ארלי צ'פלין.
אגב, מתקן כזה של תליית מסורים, בעיקרון דומה מאוד, בניתי כבר לפני שנים רבות והוא מאוד שימושי.

זה מעצבן?
אותי מעצבן לראות איזה סרטון ביקורת על איזה מוצר מעניין ואחרי 3 ד המוצר עדיין בקופסה והנודניק ממשיך לזבל את המוח

הרעיון של מתקן המסורים גדול!
Edi
סופר משתמש

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Google [Bot] ו־9 אורחים