yehuday כתב:אני אוהב להשקיע בכלים איכותיים לכן אני מתבאס לקנות את הסיניות עד 1000₪
מה שכתבת זה למעשה "אני אוהב לשלם הרבה בשביל כלים איכותיים". אני מניח שלא לזה התכוונת.
יש מנטרה שחוזרת על עצמה כאן בפורום (ובכלל) שמה שיקר הוא בהכרח איכותי ומה שזול בהכרח לא איכותי.
ברור שיש מוצרים איכותיים ויקרים, ויש מוצרים זולים ולא איכותיים, אבל זה לא נכון באופן גורף.
אני לא מסכים עם "מה שיקר הוא בהכרח איכותי". מה שיקר הוא בהכרח יקר ואין שום מניעה שיהיה יקר ולא איכותי. להפרש בין השווי האמיתי של מוצר לבין מחירו לצרכן אני קורא שיווק.
כולנו מכירים מוצרים מותגים שמשווקים אגרסיבית במחירים שאין קשר בינם לבין התועלת שאתה מפיק מהמוצר, אלא אם ב"תועלת" כוללים גם את ההנאה מלקנות מותג יוקרתי.
אני גם לא מסכים עם "מה שזול הוא בהכרח לא איכותי". הנדסה טובה יכולה להתבטא במוצרים איכותיים וזולים : מתכנן מנוסה ומקצועי ימנע מ over design, ימנע מ features שמיקרים את המוצר שלא לצורך, ישתמש בחומרים מתאימים, לא אקזוטיים מדי וגם לא נחותים, יתכנן מוצר שקל לייצור, ללא הרבה פסילות, קל לאריזה ושינוע ועוד.
המפסלות ש Paul Sellers ממליץ עליהן, בעלות של 8 ליש"ט, הן דוגמא מוכרת ויש רבות כאלו.
צריך להוסיף לכך שהאיכות תלויה מאד בצרכים של המשתמש (ראה לדוגמא את שכתב se7evn שמרוצה מהמקדחה הסינית שקנה).