חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

סקר מקדחות עמוד

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

סקר מקדחות עמוד

הודעהעל ידי yehuday » 15 פברואר 2020, 17:32

כבר כמה חודשים אני מתלבט לגבי איזה מקדחת עמוד לקנות. בגדול זיהיתי כמה קטגוריות.

- מקדחות סיניות זולות
- מקדחות סיניות קצת יותר יקרות
- המקדחה של בוש שהיא יוצאת דופן יחסית
- מקדחות מקצועיות גדולות ויקרות

אני אוהב להשקיע בכלים איכותיים לכן אני מתבאס לקנות את הסיניות עד 1000₪. מצד שני נראה שבמקדחות עמוד אין ממש mid range, לפחות לא בארץ. יש לי לפעמים עבודות שדורשות קידוח מדויק בלי משחק לכן אני מתלבט איזה מקדחה לקנות.

הייתי שמח לדעת באיזה מקדחה אתם משתמשים, לאיזה מטרות, והאם אתם מרוצים ממנה.

תודה מראש

יהודה

Sent from my MI 6 using Tapatalk
yehuday
סופר משתמש

Re: סקר מקדחות עמוד

הודעהעל ידי mayyan » 15 פברואר 2020, 19:20

בהנחה שאתה מדבר על מקדחת עמוד שולחנית אז לי יש כבר מספר שנים את BOSCH PBD 40 ואני מאוד מרוצה. כשקניתי רציתי להמנע ממקדחות סיניות פשוטות והטובות והיקרות לא היו אופציה.
כך בחשבון שלא השתמשתי באף מקדחת עמוד אחרת וההשוואה שלי זה רק לעומת קדיחה עם מקדחה ידנית. אם אתה מעוניין להתנסות איתה איתה אתה מוזמן ליצור איתי קשר (אני מפ"ת).
mayyan
סופר משתמש

הודעהעל ידי wood_works » 15 פברואר 2020, 19:38

לי יש את - Powermatic 2800B, מקדחת סטאנד לא רעה בכלל, דיי חזקה, keyless פוטר, סמני לייזר שצריך לכייל פעם אחת, מהירות משתנה ותאורת שולחן מובנית
אם להודות על האמת, הדגם הקודם היה קצת יותר מוצלח מבחינת השולחן (היו לשולחן extensions מכל צד, מה שפורמלית הגדיל את הגודל שלו), אבל גם של ה2800 בסדר
אני משתמש בה כמעט לכל הקדחים, מעץ ועד ברזל, המקדחה דיי חזקה ובהחלט שווה את ההשקעה (היא לא ממש זולה)
wood_works
סופר משתמש

הודעהעל ידי yehuday » 15 פברואר 2020, 20:23

mayyan כתב:בהנחה שאתה מדבר על מקדחת עמוד שולחנית אז לי יש כבר מספר שנים את BOSCH PBD 40 ואני מאוד מרוצה. כשקניתי רציתי להמנע ממקדחות סיניות פשוטות והטובות והיקרות לא היו אופציה.
כך בחשבון שלא השתמשתי באף מקדחת עמוד אחרת וההשוואה שלי זה רק לעומת קדיחה עם מקדחה ידנית. אם אתה מעוניין להתנסות איתה איתה אתה מוזמן ליצור איתי קשר (אני מפ"ת).
כבר כמעט קניתי אותה ואז ראיתי ביקורות שיש לה בעיית דיוק.
האם יצא לך לבדוק את הדיוק של המקדחה?

yehuday
סופר משתמש

הודעהעל ידי Se7eN » 16 פברואר 2020, 01:13

לי יש מקדחת עמוד שולחנית של מותג מדבקה - סינית. אבל היא לא מהסוג הקטן, אלא מהסוג הגדול, בעצם כזה שיכול להגיע עם עמוד עד הרצפה או עמוד קצר יותר, לשולחן.
אחרי המחקר שאני עשיתי, כולל כמובן פרמטר המחיר, הגעתי למסקנה שהיא הדבר הנכון ביותר עבורי. יש לי אותה מעל שנה וחצי, והיא עובדת נהדר, כולל קידוחים בעץ ומתכת, לרבות נירוסטה ומקדחי עץ גדולים. בינתיים לא הייתה שום בעיה.
Se7eN
מנהל פורום

הודעהעל ידי aviv » 16 פברואר 2020, 02:52

aviv
סופר משתמש

הודעהעל ידי Doron » 16 פברואר 2020, 07:36

גם לי יש את ה BOSCH PBD 40
"צעצוע חמוד" ... במידה וזה רק לעץ אז... בסדר
למתכת היא לא מספיק מדויקת ויציבה
סגר הנעילה לגובה - די מהר נשחק (כוכב פלסטיק) - אז הייתי צריך לאלתר סגר אחר
אבל שוב - בסך הכל היא בסדר
מאוד תלוי בצרכים שלך
לי מאוד חסר עומק קידוח - לכן הייתי הולך היום על מקדחה רדיאלית
סגנון כזה...
2c7d7bc6-9f06-4a41-8e92-efa744b2d5ce.jpg

בהצלחה בבחירה
Doron
סופר משתמש

הודעהעל ידי Doron » 16 פברואר 2020, 07:47

ב"עומק קידוח" התכוונתי כמובן למרחק קידוח מדופן העץ
Doron
סופר משתמש

הודעהעל ידי oferyuval » 16 פברואר 2020, 14:06

yehuday כתב:אני אוהב להשקיע בכלים איכותיים לכן אני מתבאס לקנות את הסיניות עד 1000₪

מה שכתבת זה למעשה "אני אוהב לשלם הרבה בשביל כלים איכותיים". אני מניח שלא לזה התכוונת.
יש מנטרה שחוזרת על עצמה כאן בפורום (ובכלל) שמה שיקר הוא בהכרח איכותי ומה שזול בהכרח לא איכותי.
ברור שיש מוצרים איכותיים ויקרים, ויש מוצרים זולים ולא איכותיים, אבל זה לא נכון באופן גורף.
אני לא מסכים עם "מה שיקר הוא בהכרח איכותי". מה שיקר הוא בהכרח יקר ואין שום מניעה שיהיה יקר ולא איכותי. להפרש בין השווי האמיתי של מוצר לבין מחירו לצרכן אני קורא שיווק.
כולנו מכירים מוצרים מותגים שמשווקים אגרסיבית במחירים שאין קשר בינם לבין התועלת שאתה מפיק מהמוצר, אלא אם ב"תועלת" כוללים גם את ההנאה מלקנות מותג יוקרתי.
אני גם לא מסכים עם "מה שזול הוא בהכרח לא איכותי". הנדסה טובה יכולה להתבטא במוצרים איכותיים וזולים : מתכנן מנוסה ומקצועי ימנע מ over design, ימנע מ features שמיקרים את המוצר שלא לצורך, ישתמש בחומרים מתאימים, לא אקזוטיים מדי וגם לא נחותים, יתכנן מוצר שקל לייצור, ללא הרבה פסילות, קל לאריזה ושינוע ועוד.
המפסלות ש Paul Sellers ממליץ עליהן, בעלות של 8 ליש"ט, הן דוגמא מוכרת ויש רבות כאלו.
צריך להוסיף לכך שהאיכות תלויה מאד בצרכים של המשתמש (ראה לדוגמא את שכתב se7evn שמרוצה מהמקדחה הסינית שקנה).
oferyuval
סופר משתמש

הודעהעל ידי yehuday » 16 פברואר 2020, 14:18

oferyuval כתב:
yehuday כתב:אני אוהב להשקיע בכלים איכותיים לכן אני מתבאס לקנות את הסיניות עד 1000₪

מה שכתבת זה למעשה "אני אוהב לשלם הרבה בשביל כלים איכותיים". אני מניח שלא לזה התכוונת.
יש מנטרה שחוזרת על עצמה כאן בפורום (ובכלל) שמה שיקר הוא בהכרח איכותי ומה שזול בהכרח לא איכותי.
ברור שיש מוצרים איכותיים ויקרים, ויש מוצרים זולים ולא איכותיים, אבל זה לא נכון באופן גורף.
אני לא מסכים עם "מה שיקר הוא בהכרח איכותי". מה שיקר הוא בהכרח יקר ואין שום מניעה שיהיה יקר ולא איכותי. להפרש בין השווי האמיתי של מוצר לבין מחירו לצרכן אני קורא שיווק.
כולנו מכירים מוצרים מותגים שמשווקים אגרסיבית במחירים שאין קשר בינם לבין התועלת שאתה מפיק מהמוצר, אלא אם ב"תועלת" כוללים גם את ההנאה מלקנות מותג יוקרתי.
אני גם לא מסכים עם "מה שזול הוא בהכרח לא איכותי". הנדסה טובה יכולה להתבטא במוצרים איכותיים וזולים : מתכנן מנוסה ומקצועי ימנע מ over design, ימנע מ features שמיקרים את המוצר שלא לצורך, ישתמש בחומרים מתאימים, לא אקזוטיים מדי וגם לא נחותים, יתכנן מוצר שקל לייצור, ללא הרבה פסילות, קל לאריזה ושינוע ועוד.
המפסלות ש Paul Sellers ממליץ עליהן, בעלות של 8 ליש"ט, הן דוגמא מוכרת ויש רבות כאלו.
צריך להוסיף לכך שהאיכות תלויה מאד בצרכים של המשתמש (ראה לדוגמא את שכתב se7evn שמרוצה מהמקדחה הסינית שקנה).
אחלה, אבל יש לך איזה מידע קונקרטי לגבי מקדחות עמוד ?

yehuday
סופר משתמש

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־8 אורחים