עמוד 1 מתוך 2

גימור לבוצ'ר

הודעהפורסם: 12 ינואר 2020, 14:35
על ידי haranza
היי, יש לי בוצ'ר אלון שאני מעוניין להשתמש בו במטבח (יהווה משטח עליון לאי), איזה סוג גימור מתאים לשימוש כזה? לקה על בסיס מים או שמן טבעי כלשהו (יש לי טאנג)?
תודה רבה!

Re: גימור לבוצ'ר

הודעהפורסם: 12 ינואר 2020, 20:02
על ידי atzmonster
אני השתמשתי בשמן זית, וכול תקופה מיישם מחדש

"הנוהל" אומר שמן מינרלי ועליו תערובת של שמן מינרלי ו ווקס דבורים

מצרף סרטון הסבר, אחד מני רבים

https://www.youtube.com/watch?v=TZ3UQF1k0Mo

Re: גימור לבוצ'ר

הודעהפורסם: 12 ינואר 2020, 21:55
על ידי haranza
אחת לכמה זמן אתה מחדש את השמן?
אם אני מעוניין בגימור מט וצבע טבעי מספיק שאעשה עם השמן שיש לי? (טאנג טהור) במידה וזה מספיק, כמה שכבות צריך ליישם על העץ? (אלון אם זה משנה).
תודה

Re: גימור לבוצ'ר

הודעהפורסם: 13 ינואר 2020, 01:05
על ידי atzmonster
haranza כתב:אחת לכמה זמן אתה מחדש את השמן?
אם אני מעוניין בגימור מט וצבע טבעי מספיק שאעשה עם השמן שיש לי? (טאנג טהור) במידה וזה מספיק, כמה שכבות צריך ליישם על העץ? (אלון אם זה משנה).
תודה


האמת שאני רחוק מלהיות מומחה
אבל ממה שריאתי הדעות חלוקות בקשר לטאנג אויל.

החיסרון, כך אומרים, ששמן הזית אחרי יישומים רבים מתפרק באוויר ויוצר ריח (שאותו אני מוצא נעים)

אני מיישם כול כמה חודשים (נניח ארבע פעמים בשנה) בלוח שאינו בשימוש יום-יומי וזה תמיד מחזיר אותו לחיים

Re: גימור לבוצ'ר

הודעהפורסם: 13 ינואר 2020, 10:08
על ידי zDanielz
אני משתמש הרבה בשמן טאנג ולדעתי הוא מצויין! לרוב אני מורח 2 שכבות כי הוא מכהה מאוד את העץ.
למרות זאת, למשטח במטבח הייתי שם לכה, שמן זה הרבה יותר יפה אבל לא עמיד מספיק למשטח עבודה יומיומי.

יש לי שולחן סלון מעץ אלון שבניתי עם שמן טאנג וזה ממש לא פרקטי.

Re: גימור לבוצ'ר

הודעהפורסם: 13 ינואר 2020, 11:13
על ידי Edi
לשולחן מטבח ממהגוני אני משתמש בשמן פשתן לאכילה, מיישם כ3-4 פעמים בשנה.

Re: גימור לבוצ'ר

הודעהפורסם: 13 ינואר 2020, 12:23
על ידי lyuv
לא ניסיתי, אבל קראתי ביקורות שליליות על שימוש בשמן זית, ובכלל שמני מאכל צימחיים, מפני שהם מתחמצנים ומאבדים מתכונותיהם לאורך זמן. וכפי שנכתב - גם מעלים ריח.
קניתי (אצל צלח באור יהודה) חומר יעודי לקרשי חיתוך ומשטחי מטבח - של חברת WATCO. למיטב הבנתי, הוא מבוסס על שמן טאנג. ביוטיוב יש ביקורות של מבינים גדולים ממני.
החומר נספג היטב, ומתקשה תוך כמה שעות. אחרי כמה חודשי שימוש בקרש עדין אין סימני בלאי.
לא זול. כ-110 ש"ח לפחית של בערך חצי ליטר. אני מניח שיספיק למטבח בגודל בינוני, או ל-2-3 קרשי חיתוך END GRAIN.

Re: גימור לבוצ'ר

הודעהפורסם: 13 ינואר 2020, 14:40
על ידי Edi
lyuv כתב:לא ניסיתי, אבל קראתי ביקורות שליליות על שימוש בשמן זית, ובכלל שמני מאכל צימחיים, מפני שהם מתחמצנים ומאבדים מתכונותיהם לאורך זמן. וכפי שנכתב - גם מעלים ריח.
קניתי (אצל צלח באור יהודה) חומר יעודי לקרשי חיתוך ומשטחי מטבח - של חברת WATCO. למיטב הבנתי, הוא מבוסס על שמן טאנג. ביוטיוב יש ביקורות של מבינים גדולים ממני.
החומר נספג היטב, ומתקשה תוך כמה שעות. אחרי כמה חודשי שימוש בקרש עדין אין סימני בלאי.
לא זול. כ-110 ש"ח לפחית של בערך חצי ליטר. אני מניח שיספיק למטבח בגודל בינוני, או ל-2-3 קרשי חיתוך END GRAIN.

השמן שאני משתמש בו כמעט ללא ריח וגם המעט פג די מהר.
החומר הזה WATCO אני מבין שהוא ידידותי למזון?

Re: גימור לבוצ'ר

הודעהפורסם: 13 ינואר 2020, 16:03
על ידי lyuv
לפי מה שהחברה כותבת, יש להם אישור למזון.
מדובר במוצר הזה:
https://www.rpt.co.il/items/1956746-%D7 ... OIL-FINISH

אפשר להזמין באמזון בחצי מחיר.

Re: גימור לבוצ'ר

הודעהפורסם: 14 ינואר 2020, 21:28
על ידי nirly
אצלינו כל ה"שיש" עשוי מלמי אלון.
הגימור הוא שמן של איקאה המיועד בדיוק לזה
בהתחלה מרחתי פעמים, לאחר מספר חודשים פעם נוספת ושוב לאחר מספר חודשים.
לאחר תהליך זה החזיק מספר שנים.
לאחרונה הורדתי הכל וליטשתי - להורדת לכלוכים ועוד.
והתחלתי את התהליך מחדש.