חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

קרש חיתוך בשר - עזרה בהכנה

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

Re: קרש חיתוך בשר - עזרה בהכנה

הודעהעל ידי lyuv » 17 נובמבר 2019, 14:42

אתה לא חייב פרוסה של גזע. זה באמת עשוי להיות קשה למציאה. אם חשוב לך מראה "גולמי", אתה יכול למצוא במחסני העץ, פלטות שנוסרו לאורך גזעי עצים, כך שהשפה של הפלטה היא קליפת העץ. תוכל לשמר את השפה הזו באחד הצדדים של קרש החיתוך, כששלושת השפות האחרות ישרות. או אפילו לנסר אותן בקו "עקום", דומה לקו טיבעי.

שאלת מה אתה "אמור" לעשות מבחינת סוג עץ וגימור. אין חוקים. אתה יכול לקחת קרש בניין ולהגיד גמרתי. מכאן אתה יכול רק להוסיף ולשפר. עדיף עץ קשה (אגוז, בוק, מייפל וכד') על פני עץ רך כמו אורן. עדיף משוייף על גס. עדיף (מאוד) למרוח את העץ בוקס או שמן מתאימים. חפש אחורה בפורום ותמצא דיון בעניין זה. אפשר להוסיף ידיות. חריץ לאיסוף נוזלים. רגליות וכו'. השמיים הם הגבול.
אגב, קח בחשבון שקרש שעשוי מחתיכה אחת, עשוי להתעוות או להסדק עם הזמן. יש יתרון לקרש שמודבק ממספר חתיכות. אבל זה יכול להיות הפרויקט הבא.
lyuv
סופר משתמש
 
הודעות: 273
הצטרף: 30 ינואר 2008, 14:28

הקודם

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־59 אורחים