חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

לכה להגנה על צבעים אטומים / מריחה לעומת ספריי

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

לכה להגנה על צבעים אטומים / מריחה לעומת ספריי

הודעהעל ידי Livnat_p » 27 מאי 2019, 19:31

שלום לכולם,
קוראת בפורום אבל משתתפת לראשונה :D
סיימתי לאחרונה להכין מעין שידת איפור מעץ, עבור אמא שלי. פונקציונליות ותכנון בצד, הדגש פה על העיצוב האיש וציור שציירתי לה (אני ציירת במקור) על גוף השידה ולכן חשוב לי להגן עליו לשנים ארוכות. כמו כן מאחר ומדובר באיפור צריך להיות אפשרי לניגוב מהיר של איפור שנשפך וכו'. עניין ההצהבה האפשרית -פחות חשוב לי, העיקר העמידות.
עבודת הצבעה והציור כבר הסתיימו ואני עכשיו מחפשת לכה.
הצבעים אטומים - לא רואים עץ בכלל.
1. מחפשת המלצה ללכה טובה שעונה על הקרטריונים הנל.
2. מתלבטת בין יישום במברשת לספריי. אין לי גישה לאקדח צבע או מכשירים כאלו. התאים של השידה קטנים- בגדלים של איפור סטנדרטי- חלקם ממש בגודל סנטימטרים ספורים. אבל הגוף של השידה שטוח וחלק ועליו יש את הציור. אני לא בטוחה איך יהיה נכון יותר ליישם לכה.
בתוך התאים- נראה לי שמברשת? אולי ספריי עם פיה מקטינה? אבל אז האם גם על גוף השידה ליישם במברשת? אני חוששת מסימני מברשת על הציור... ומצד שני ספריי נראה לי לא מספיק עמיד ומגן, לא? והרי הציור זה העיקר... אשמח לטיפים והמלצות בעניין. האם יש סוגי לכה שמומלצים במיוחד למברשת? סוגי ספריי עמידים במיוחד?
תודה רבה,
לבנת
Livnat_p

Re: לכה להגנה על צבעים אטומים / מריחה לעומת ספריי

הודעהעל ידי Alex Milch » 27 מאי 2019, 20:11

כתבתי מספר פעמים כאן בפורום על צבעים, ספקים ויישום. מוזמנת להריץ חיפוש.
בגדול, לקה על בסיס מים בדרגת ברק 5-100%, יישום באמצעות מברשת סינתטית איכותית. לי זה לא משאיר פסים ולא מצהיב.
Alex the Cheesepenter
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

הודעהעל ידי Livnat_p » 27 מאי 2019, 20:28

קודם כל תודה על ההמלצה אלכס.
לצערי, אני לא חושבת שהבנת את העניין:
1. התאים קטנים. אבל ממש קטנים. ואנכיים. זה מצב לא שיגרתי ואני לא מצליחה למצוא לזה מענה בפוסטים קודמים. אני חוששת שמברשת תשאיר שכבה עבה, או תטפטף מאוד לתחתית. שוב, המלצה על מותג או טכניקה ספציפיים ולא בכללי תעזור כאן מאוד.
2. איזה מברשת איכותית לדוגמא? והאם ישנן כאלו בגדלים כאלו קטנים בכלל? כי אני לא נתקלתי בכאלו. אני אשכרה שוקלת להשתמש במכחול ציירים עבה... אני יכולה לקנות מכחול כזה איכותי, סינטטי (לציור דווקא טבעי נחשב איכותי יותר?), שמתאים לעבודה עם צבעים אקריליים- נשמע הגיוני?
שוב תודה
Livnat_p

הודעהעל ידי Se7eN » 27 מאי 2019, 21:05

הי לבנת

קודם כל נשמח גם לראות תמונות של היצירה :)

העניין עם פיניש הוא מורכב ומושפע מהרבה פרמטרים. בגדול, במשטח קטן (כמו פנים המגירות שציינת) אז יישום במברשת או מכחול (שזה אחלה של פתרון) יעשה את העבודה. בגלל שאין שטח גדול שמחזיר השתקפויות אור, לא יורגשו פני שטח שאינם חלקים.
ביישום על פני משטח גדול וישר (חלק), אפשר להשתמש במברשת, ספריי, או רולר ספוג. עבורך אני מאמין שהאחרון הנו הפתרון המתאים ביותר. אפשר לקנות כאלו בשקלים בודדים במקס סטוק, ואם תשתטפי את הרולר בסיום היישום הוא יחזיק לך יותר מפעם אחת.
ספריי זו שיטת יישום מצוינת, המקבילה הביתית לריסוס תעשייתי, אבל דורשת ידע וניסיון כדי להגיע לתוצאה טובה (כמו שאת רוצה) כי הריסוס צריך להעשות מהמרחק הנכון, בקצב הנכון ובעיקר בצורה עקבית.

לגבי מותגים, ממש לא עשיתי השוואה מעמיקה בין כל הסוגים, אבל כנראה שכל לכה שתקני בחנות כלי עבודה ממותג מוכר (יעקובי/נירלט/טמבור) תעשה את העבודה. ממליץ על לכה אקרילית, עם ברק בינוני ומטה. קחי בחשבון, שבמקרה הייחודי שלך, השאלה היא איך הלכה תצמד לצבע, ולא לעץ (אם הבנתי אותך נכון וכל העץ צבוע) וזה תלוי גם בצבע שבו השתמשת!! ופה זה כבר עניין של כימיה, ולבדוק ממש התאמה מטעם היצרן, אם הוא מוכר גם צבעים וגם לכות.

עוד טיפים לפני שטח חלקים :
א. תמיד להשתמש במעט חומר (נכון גם בצביעה וגם בלכות), וליישם מספר שכבות.
ב. לאחר ייבוש חלקי, לנגב עם סמרטוט רטוב את שאריות הלכה (בהנחה והלכה היא ע"ב מים). מתי בדיוק זו שאלה שקשה לענות עליה מרחוק, והזמן המדויק תלוי מאוד בטמפרטורה והלחות. אם הפרוייקט מספיק חשוב לך, מציע שתעשי ניסויים לפני כן עד שתרגישי שאת מכירה ומבינה מתי כדאי לנגב.
ג. לאחר השכבה הראשונה ללטש עם נייר עדין (220-240) ובין שכבות עם נייר עדין מאוד (320-400).

בהצלחה!
Se7eN
מנהל פורום

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־6 אורחים