חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

בניית שולחן עבודה ראשון

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

בניית שולחן עבודה ראשון

הודעהעל ידי Munir » 29 מרץ 2019, 22:12

שלום חברים,
אני חדש בנגרות, מעוניין לבנות שולחן עבודה עם וייס.
המלצות לגבי סוג עץ מומלץ, גודל ותוכניות למי שיש?

חשוב לציין שיש לי מעט כלים כרגע, מסור עגול, מפסלות, קליבות , זוויתון, מסור יפני, מקצועה קטנה ומברגה.

תודה
Munir

Re: בניית שולחן עבודה ראשון

הודעהעל ידי Se7eN » 30 מרץ 2019, 22:24

ראשית הרבה בהצלחה, זה פרוייקט חשוב והרבה אנשים יגידו לך שהכלי הראשון עבורם הוא השולחן!

אני מאוד ממליץ לך לצפות בסרטונים של פול סלרס Paul Sellers. יש לו 3 סדרות סרטונים שונות לבניית שולחן עבודה, באמצעות כלים ותקציב מוגבלים. הסדרה האחרונה עדיין בעיצומה אבל לטעמי היא דווקא הנוחה ביותר לביצוע בארץ, במגבלות ציוד, תקציב וזמן.
חוץ ממנו, יש המון המון סרטונים ביוטיוב של בניית שולחנות עבודה - אתה מוזמן לשוטט (workbench)

לגבי גודל השולחן, הדבר קשור גם למשאבים זמינים - מקום ותקציב - וגם לסוג הפרוייקטים שתבצע עליו. לי למשל יש שולחן באורך 1.2 מטר, חצי מאורך מלא, אבל לצרכי הוא מספיק לגמרי (וככה גם אין יותר מדי מקום לבלגאן להצטבר עליו... אבל זה סיפור אחר כבר)

אם יש שאלות נוספות אשמח לעזור.

והערה אחרונה - וייס בעברית הם מלחציים.
Se7eN
מנהל פורום

הודעהעל ידי Munir » 30 מרץ 2019, 23:37

תודה רבה, פרוייקט חשוב ואני מאוד מתלהב להתחיל בו.
אני רואה הרבה סרטונים ביוטיוב, לא חסר באמת ו Paul Sellers באמת אחד הטובים בכל מה שקשור לתחום.
מה שקצת תוקע אותי כרגע זה,
1. באיזה עץ להתחיל,
2. איך להקציע אותו כאשר יש לי רק מקצועה קטנה שקניתי במסגרת הקורס. מקצועות זה לא דבר זול.
3. בכל הסרטונים חותכים במסורים שולחניים מדוייקים ולי יש רק מסור עגול
לגבי הגודל , אני גם לא יכול להרשות לעצמי שולחן גדול כי אין לי הרבה מקום, כך ששולחן באורך 1.6 על 60 יספיק.
מה אני הולך לעשות עם זה.. שאלה טובה :) הכל פתוח...אבל בתור התחלה מאוד מעניין אותי ללמוד לעשות מחברים למיניהם ויש הרבה

שאלה לגבי המלחציים (תודה על הטיפ) , האם שווה לעשות שניים, חזיתי ונדמה לי קוראים לו זנב, הכוונה לזה שזז במקביל לשולחן.
Munir

הודעהעל ידי Se7eN » 30 מרץ 2019, 23:52

חוזר שנית על המלצתי לצפות בסרטונים של פול לגבי בניית שולחנות - הוא לא משתמש במקצוע חשמלי, ולא במסור שולחן...
אם אתה רוצה מעץ מלא, אין סיבה לדעתי לא ללכת על אורן - גם ככה החומר יעלה לך לא מעט בכלל, וכל עץ קשה יקפיץ את המחיר פי כמה. אורן עושה את העבודה ובנפח עבודה של חובב, יוכל להספיק לשנים ארוכות.

לגבי מלחציים - אני כן חושב שכדאי שניים, אבל זה שוב עניין של תקציב. אתה יכול להוסיף אח"כ מלחצי זנב, לא חייב מיד בהתחלה.

אם מעניין אותך להבין יותר אתה מוזמן לקפוץ אלי (איזור י-ם) להסברים קצת יותר ויזואליים.
Se7eN
מנהל פורום

הודעהעל ידי אמיר ח. » 31 מרץ 2019, 14:45

שלום לך וברוך הבא.
דבר ראשון, תהיה בטוח שיש לך מבחר כלי עבודה לא מבוטל בכלל. עם מסור עגול ומברגה בלבד אתה יכול לבנות שולחן נגרות ללא שום בעיה.

אני משתף כאן את שולחן הנגרות שבניתי שנה שעברה (אחרי התייעצות והכוונות מחברי הפורום היקרים).
את השולחן בניתי מעץ אורן מוקצע. הצטרכתי ל- 8 קורות באורך 5.20 מטר.
כמובן שבהתחלה צפיתי בסדרת הסרטונים של פול סלרס, אך לא בניתי אותו שולחן, אלא דומה לו.
אפשר לבנות את השולחן הזה תוך יומיים. אני אישית לא הדבקתי את הפלטה העליונה, פשוט השתמשתי בקורות 5x5 לחיבור הקורות העליונות (כמו שרואים בתמונות). את הצדדים כן הדבקתי.
שים לב שהמידות הסופיות המתקבלות הן לא אותו דבר כמו בשרטוטים, כי קורה של 5x10 ס"מ היא לא באמת 5x10 ס"מ אלא קצת פחות.
בקשר למלחציים, אני בניתי לבד, יש המון סרטונים בנושא.
ההקצעה היחידה שעשיתי היא הקצעת הפלטה העליונה עם מקצוע ידני מס' 4.
אפשר בהמשך להוסיף מדף תחתון שישמש לאחסון וכו'.

מצ"ב תמונות ותוכניות.
בהצלחה.
קבצים מצורפים
‏‏Workbench22.skp
תוכנית Sketchup
(202.36 KiB) הורד 298 פעמים
‏‏Workbench01.png
‏‏Workbench02.png
‏‏Workbench03.png
‏‏Workbench05.png
‏‏Workbench06.png
‏‏Workbench07.png