חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

איזה קוטר ואורך בורג לאיזה עובי סנדביץ׳?

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

איזה קוטר ואורך בורג לאיזה עובי סנדביץ׳?

הודעהעל ידי יניב » 27 פברואר 2019, 20:35

מה הכלל לבחירת קוטר ואורך בורג לשימוש בסנדביץ׳ כאשר מחדירים לתוך הקנט (דרך פני סנדויץ׳ אחר)?

נניח לסנדביץ׳ בעוביים 10,12,16,19,20?



Sent from my iPhone using Tapatalk
יניב
סופר משתמש
 
הודעות: 177
הצטרף: 16 מאי 2018, 17:35

Re: איזה קוטר ואורך בורג לאיזה עובי סנדביץ׳?

הודעהעל ידי Alex Milch » 27 פברואר 2019, 22:02

בלי להתיחס לחישובי חוזק מסובכים, יש כלל אצבע שממליץ על בורג באורך של בערך פי 3 מעובי הסנדביץ' דרכו מבריגים.
קוטר הבורג תלוי בעובי הסנדביץ' אליו מחדירים את הבורג.
10 - בורג סיבית בקוטר 3-3.5 מ"מ עם קידוח מקדים.
12, 16 - בורג סיבית בקוטר 3.5 מ"מ עם קידוח מקדים.
19, 20 - בורג סיבית בקוטר 4 מ"מ עם קידוח מקדים.
Alex the Cheesepenter
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש
 
הודעות: 4665
הצטרף: 13 אוגוסט 2007, 18:09
מיקום: חיפה

איזה קוטר ואורך בורג לאיזה עובי סנדביץ׳?

הודעהעל ידי יניב » 27 פברואר 2019, 22:11

תודה אלכס, נראה לי שיהיה שימושי לכולם, לא מצאתי את זה בפורום.

האם יש מקרים שאורך בורג יכול להיות ארוך מידי? נניח נכנסים לתוך צד של פלטה קצרה (נניח 6 סמ) האם להשתמש בבורג של 5 ס״מ זה פחות טוב כי יש פחות מידי עומק שאין בו רצף מוחלט של חומר בלי בורג שעובר דרכו? (מקווה שהסברתי את עצמי טוב)


Sent from my iPhone using Tapatalk
יניב
סופר משתמש
 
הודעות: 177
הצטרף: 16 מאי 2018, 17:35

Re: איזה קוטר ואורך בורג לאיזה עובי סנדביץ׳?

הודעהעל ידי הרואה » 27 פברואר 2019, 23:22

אני לא מבין מה ההיגיון בכלל הזה, למה אם אני משתמש בסנדוויץ' 17 אני צריך בורג 50, ואם אני העץ הוא 10 מספיק בורג 30?

אני אישית משתמש לרוב מוחלט של חיבורי הסנדוויץ' בברגים FGV 3.5*50.
הרואה
סופר משתמש
 
הודעות: 990
הצטרף: 27 אוקטובר 2015, 14:54
מיקום: כוכב יעקב - מועצה אזורית בנימין

Re: איזה קוטר ואורך בורג לאיזה עובי סנדביץ׳?

הודעהעל ידי Eliyahoo » 28 פברואר 2019, 09:50

נושא מעניין ובהחלט שאלה שאני שואל את עצמי מדי פעם.

בעניין האורך, אני משתדל לא להכניס לקנט של סנדוויץ בורג ארוך מדי כי אני חושש "לפתוח" אותו (כיוון שאני נכנס בין השכבות). כמובן שתמיד אני עושה קידוח מקדים (בקוטר של ליבת הבורג) ומשתדל להשתמש בסנדוויץ איכותי, אבל עדיין.

ישנה גם לדעתי שאלה של "מטרה". אם המטרה שלי היא להשתמש בברגים בתור קליבה עד שהדבק מתייבש, אני לא רואה צורך בברגים ארוכים כמו ברגי 40 ס"מ. אני מניח שכללי האצבע משמשים כאשר יש צורך שהבורג עצמו יהווה את החיזוק העיקרי ולא דבק.
סמל אישי של המשתמש
Eliyahoo
מנהל פורום
 
הודעות: 779
הצטרף: 18 פברואר 2012, 00:13

Re: איזה קוטר ואורך בורג לאיזה עובי סנדביץ׳?

הודעהעל ידי Alex Milch » 28 פברואר 2019, 10:00

הרואה כתב:אני לא מבין מה ההיגיון בכלל הזה, למה אם אני משתמש בסנדוויץ' 17 אני צריך בורג 50, ואם אני העץ הוא 10 מספיק בורג 30?

אני אישית משתמש לרוב מוחלט של חיבורי הסנדוויץ' בברגים FGV 3.5*50.


ההגיון הוא מאד פשוט והוא כן מבוסס על התחשבות בחוזק החיבורים.
לכן, אם נרד לרמה של מ"מ בכל דבר, תהליך החיבורים יהיה מאד מסובך.
יש הבדל בין חיבור של לבידים בעלי איכויות שונות לבין עצים קשים/רכים מבחינת בחירת קטרי ואורכי הברגים.
Alex the Cheesepenter
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש
 
הודעות: 4665
הצטרף: 13 אוגוסט 2007, 18:09
מיקום: חיפה

Re: איזה קוטר ואורך בורג לאיזה עובי סנדביץ׳?

הודעהעל ידי Se7eN » 28 פברואר 2019, 10:15

Eliyahoo כתב:ישנה גם לדעתי שאלה של "מטרה". אם המטרה שלי היא להשתמש בברגים בתור קליבה עד שהדבק מתייבש, אני לא רואה צורך בברגים ארוכים כמו ברגי 40 ס"מ. אני מניח שכללי האצבע משמשים כאשר יש צורך שהבורג עצמו יהווה את החיזוק העיקרי ולא דבק.

אני לא מכיר דבק שיחזיק חיבור לקנט כמו שצריך...אולי אולי סופר 7. כך שלהבנתי בחיבור כזה תמיד הבורג הוא נושא העומס העיקרי.
Se7eN
מנהל פורום
 
הודעות: 1755
הצטרף: 27 דצמבר 2016, 01:50

Re: איזה קוטר ואורך בורג לאיזה עובי סנדביץ׳?

הודעהעל ידי Eliyahoo » 28 פברואר 2019, 10:34

Se7eN כתב:
Eliyahoo כתב:ישנה גם לדעתי שאלה של "מטרה". אם המטרה שלי היא להשתמש בברגים בתור קליבה עד שהדבק מתייבש, אני לא רואה צורך בברגים ארוכים כמו ברגי 40 ס"מ. אני מניח שכללי האצבע משמשים כאשר יש צורך שהבורג עצמו יהווה את החיזוק העיקרי ולא דבק.

אני לא מכיר דבק שיחזיק חיבור לקנט כמו שצריך...אולי אולי סופר 7. כך שלהבנתי בחיבור כזה תמיד הבורג הוא נושא העומס העיקרי.


קנט של סנדוויץ הוא לא גדע של עץ מלא. אם לוקחים בחשבון שהשכבות מונחות שתי וערב אז למעשה חצי ממה שאתה מדביק זה long grain. ותן לי להבין שניה, אם אי אפשר להדביק קנט של סנדוויץ' אז איך אתה עושה קופסאות של סדנוויץ ?


ואם כבר מדברים הזה, אני בכלל לא סגור על הכלל הקדוש הזה שאומר שאסור להדביק גדע (של עץ מלא) כי זה לא מחזיק. זה כמובן תלוי בעץ ואני מניח שעצים עם סיבים סגורים כמו בוק או מייפל יחזיקו יותר מעצים עם סיבים פתוחים כמו אורן או אלון, אבל הניחוש שלי אומר שכולם יחזיקו במידה סבירה.
סמל אישי של המשתמש
Eliyahoo
מנהל פורום
 
הודעות: 779
הצטרף: 18 פברואר 2012, 00:13


חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google Adsense [Bot] ו־64 אורחים