מה הכלל לבחירת קוטר ואורך בורג לשימוש בסנדביץ׳ כאשר מחדירים לתוך הקנט (דרך פני סנדויץ׳ אחר)?
נניח לסנדביץ׳ בעוביים 10,12,16,19,20?
Sent from my iPhone using Tapatalk
איזה קוטר ואורך בורג לאיזה עובי סנדביץ׳?
8 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
איזה קוטר ואורך בורג לאיזה עובי סנדביץ׳?מה הכלל לבחירת קוטר ואורך בורג לשימוש בסנדביץ׳ כאשר מחדירים לתוך הקנט (דרך פני סנדויץ׳ אחר)?
נניח לסנדביץ׳ בעוביים 10,12,16,19,20? Sent from my iPhone using Tapatalk
Re: איזה קוטר ואורך בורג לאיזה עובי סנדביץ׳?בלי להתיחס לחישובי חוזק מסובכים, יש כלל אצבע שממליץ על בורג באורך של בערך פי 3 מעובי הסנדביץ' דרכו מבריגים.
קוטר הבורג תלוי בעובי הסנדביץ' אליו מחדירים את הבורג. 10 - בורג סיבית בקוטר 3-3.5 מ"מ עם קידוח מקדים. 12, 16 - בורג סיבית בקוטר 3.5 מ"מ עם קידוח מקדים. 19, 20 - בורג סיבית בקוטר 4 מ"מ עם קידוח מקדים. Alex the Cheesepenter
איזה קוטר ואורך בורג לאיזה עובי סנדביץ׳?תודה אלכס, נראה לי שיהיה שימושי לכולם, לא מצאתי את זה בפורום.
האם יש מקרים שאורך בורג יכול להיות ארוך מידי? נניח נכנסים לתוך צד של פלטה קצרה (נניח 6 סמ) האם להשתמש בבורג של 5 ס״מ זה פחות טוב כי יש פחות מידי עומק שאין בו רצף מוחלט של חומר בלי בורג שעובר דרכו? (מקווה שהסברתי את עצמי טוב) Sent from my iPhone using Tapatalk
Re: איזה קוטר ואורך בורג לאיזה עובי סנדביץ׳?אני לא מבין מה ההיגיון בכלל הזה, למה אם אני משתמש בסנדוויץ' 17 אני צריך בורג 50, ואם אני העץ הוא 10 מספיק בורג 30?
אני אישית משתמש לרוב מוחלט של חיבורי הסנדוויץ' בברגים FGV 3.5*50.
Re: איזה קוטר ואורך בורג לאיזה עובי סנדביץ׳?נושא מעניין ובהחלט שאלה שאני שואל את עצמי מדי פעם.
בעניין האורך, אני משתדל לא להכניס לקנט של סנדוויץ בורג ארוך מדי כי אני חושש "לפתוח" אותו (כיוון שאני נכנס בין השכבות). כמובן שתמיד אני עושה קידוח מקדים (בקוטר של ליבת הבורג) ומשתדל להשתמש בסנדוויץ איכותי, אבל עדיין. ישנה גם לדעתי שאלה של "מטרה". אם המטרה שלי היא להשתמש בברגים בתור קליבה עד שהדבק מתייבש, אני לא רואה צורך בברגים ארוכים כמו ברגי 40 ס"מ. אני מניח שכללי האצבע משמשים כאשר יש צורך שהבורג עצמו יהווה את החיזוק העיקרי ולא דבק.
Re: איזה קוטר ואורך בורג לאיזה עובי סנדביץ׳?
ההגיון הוא מאד פשוט והוא כן מבוסס על התחשבות בחוזק החיבורים. לכן, אם נרד לרמה של מ"מ בכל דבר, תהליך החיבורים יהיה מאד מסובך. יש הבדל בין חיבור של לבידים בעלי איכויות שונות לבין עצים קשים/רכים מבחינת בחירת קטרי ואורכי הברגים. Alex the Cheesepenter
Re: איזה קוטר ואורך בורג לאיזה עובי סנדביץ׳?
אני לא מכיר דבק שיחזיק חיבור לקנט כמו שצריך...אולי אולי סופר 7. כך שלהבנתי בחיבור כזה תמיד הבורג הוא נושא העומס העיקרי.
Re: איזה קוטר ואורך בורג לאיזה עובי סנדביץ׳?
קנט של סנדוויץ הוא לא גדע של עץ מלא. אם לוקחים בחשבון שהשכבות מונחות שתי וערב אז למעשה חצי ממה שאתה מדביק זה long grain. ותן לי להבין שניה, אם אי אפשר להדביק קנט של סנדוויץ' אז איך אתה עושה קופסאות של סדנוויץ ? ואם כבר מדברים הזה, אני בכלל לא סגור על הכלל הקדוש הזה שאומר שאסור להדביק גדע (של עץ מלא) כי זה לא מחזיק. זה כמובן תלוי בעץ ואני מניח שעצים עם סיבים סגורים כמו בוק או מייפל יחזיקו יותר מעצים עם סיבים פתוחים כמו אורן או אלון, אבל הניחוש שלי אומר שכולם יחזיקו במידה סבירה.
8 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: Google Adsense [Bot] ו־64 אורחים |