|
|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.
על ידי assulineran » 16 ינואר 2019, 16:22
שלום לכולם. אני מנסה לאחרונה ליישר את להב המקצוע שלי, שמאז שקניתי היא קצת עקומה.(מצ"ב תמונה) לשם כך קניתי 2 סוגי שופינים, וכעת אני מנסה לשייף.. הבעיה היא, שאני עובד ממש הרבה זמן ולא רואה כלל תוצאה. קניתי יחסית שופינים גסים (של אלומיניום, ובדרגות 0 ו1).(מצ"ב תמונה) ביוטיוב אני רואה שהרבה אנשים מכינים בעזרת הכלים האלה את כל החוד של הלהב, וזה נראה לי תמוה. אולי בגלל שזה כבר עבר קישוי, ומה שאני רואה שמכינים סכינים זה לפני קישוי? על כל פנים, האם עכשיו אפשר לעבוד עם כלים אלה עבור יישור הלהב או שתכל'ס צריך כלים מאסיביים יותר? תודה לכולם תמונות: https://drive.google.com/file/d/0B_49kG ... sp=sharinghttps://drive.google.com/file/d/0B_49kG ... sp=sharing
-
assulineran
- משתמש ותיק
-
על ידי Alex Milch » 16 ינואר 2019, 17:26
תמונה ראשונה: זה לא הלהב אלא שובר השבבים. תמונה שניה: אלה שופינים לברזל/פלדה. לאלומיניום יש שופינים שהם גסיפם בהרבה כמעט כמו שופיני פחחים לרכב ולגבס.
אחת משיטות הבדיקה האם פלדה מחוסמת היא לנסות להעביר עליה שופין. במידה והשופין מחליקה, הפלדה מחוסמת. להב של מקצוע אמורה להיות מחוסמת וזו הסיבה שהשופין לא משפיעה עליה.
Alex the Cheesepenter
-

Alex Milch
- סופר משתמש
-
-
על ידי icemen » 16 ינואר 2019, 19:53
היי.. בתמונה הראשונה כמו שציין קודמי אלכס, אתה מציג את הצ'יפ ברייקר ,שהוא שובר את השבבים, זה לא הלהב המקציע....צור איתי קשר, ואשמח להסביר לך כמה דברים בנושא להבים והשחזות.. ואם אתה מחיפה והאזור , אתה מוזמן לביקור עם המקצוע שלך..אני גר בנשר..אביחי- 0523297860
-
icemen
- סופר משתמש
-
על ידי assulineran » 16 ינואר 2019, 22:30
תודה. אני מאזור ירושלים.. 1. התמונה שצילמתי היא אכן של שובר השבבים רק רציתי להראות את הסטייה של הלהב כפי שרואים בקצה... לא היתיי מספיק ברור. אני יודע להשחיז, וגם די מבין בכלים, רק כאן קיבלתי להב שהיא עקומה ובזה לא התנסיתי - ביישור של להב, כלומר הורדת כמות גדולה של חומר. 2. זה השופין שקניתי: https://www.amazon.com/gp/product/B0050 ... UTF8&psc=1 כתוב שהוא עבור אלומיניום, קניתי אותו כי הבנתי שזה גס יותר ויוכל לעבוד מהר יותר להוריד את החומר.. 3. בעצם, מהי הדרך לעבוד עם פלדה מחוסמת? מהם הדרכים ליישר את הלהב? האם רק מbench grinder והלאה?
-
assulineran
- משתמש ותיק
-
על ידי Alex Milch » 17 ינואר 2019, 09:27
3. נכון
Alex the Cheesepenter
-

Alex Milch
- סופר משתמש
-
-
על ידי Se7eN » 17 ינואר 2019, 11:06
להבים של מקצוע אפשר לשייף גם עם נייר זכוכית בגרעין מתאים. מכל השרשור, לא הצלחתי עדיין להבין מה אתה מנסה ליישר. אם תעלה תמונה רלוונטית זה יוכל להכווין אותנו
-
Se7eN
- מנהל פורום
-
על ידי assulineran » 17 ינואר 2019, 14:25
Se7eN כתב:להבים של מקצוע אפשר לשייף גם עם נייר זכוכית בגרעין מתאים. מכל השרשור, לא הצלחתי עדיין להבין מה אתה מנסה ליישר. אם תעלה תמונה רלוונטית זה יוכל להכווין אותנו https://drive.google.com/file/d/1lIPAuq ... sp=sharingכוונתי היא ששובר השבבים הוא ישר, ואפשר לראות איך הלהב סוטה מהקו הישר בחלק הכחול, שלא כמו בחלק האדום שהוא מיושר עם שובר השבבים.. אגב, מי שאמר לי שצריך לשפץ אותו זה, אתה.. כשהייתי אצלך לפני מספר שבועות (ערן) 
-
assulineran
- משתמש ותיק
-
על ידי אמיר ח. » 17 ינואר 2019, 20:36
אני אישית לא הייתי טורח ליישר את הלהב. החלק המסומן באדום ממש נוגע בקצה הלהב, אבל בדרך כלל שובר השבבים ממוקם במרחק של כ- 2 מ"מ מקצה הלהב. כך שסטיה קטנה כזאת (ממה שאני רואה בתמונה) לא תשפיע על איכות החיתוך. כי גם אם הלהב לא ישר, עדיין אפשר לכוונן אותו עם מנוף הכוונון לצדדים (lateral adjustment). יש לי מקצוע ידני שה- Frog שלו לא מקביל לסוליה והלהב לא הכי ישר בעולם, ואני עדיין מסוגל לכוונן אותו לקבלת חיתוך ישר. אם בכל מקרה אתה רוצה ליישר, אז תנסה עם נייר שיוף 80 או 100, ואם יש לך אבן יהלום זה עוד יותר טוב. תחזיק את הלהב מאונך למשטח ותשייף את החלק הגבוה של הלהב עד שזה מתיישר. ותמיד תבדוק את הלהב מול סרגל ישר, ולא מול שובב השברים. לפי דעתי, אם הלהב מושחז היטב, ואם אין מרווח בנקודת המגע בין הקצה של שובר השבבים לבין גב הלהב, אז אין לך מה לחשוש מסטיה מינורית כזו בלהב.
-
אמיר ח.
- סופר משתמש
-
על ידי assulineran » 17 ינואר 2019, 21:45
אמיר ח. כתב:אני אישית לא הייתי טורח ליישר את הלהב. החלק המסומן באדום ממש נוגע בקצה הלהב, אבל בדרך כלל שובר השבבים ממוקם במרחק של כ- 2 מ"מ מקצה הלהב. כך שסטיה קטנה כזאת (ממה שאני רואה בתמונה) לא תשפיע על איכות החיתוך. כי גם אם הלהב לא ישר, עדיין אפשר לכוונן אותו עם מנוף הכוונון לצדדים (lateral adjustment). יש לי מקצוע ידני שה- Frog שלו לא מקביל לסוליה והלהב לא הכי ישר בעולם, ואני עדיין מסוגל לכוונן אותו לקבלת חיתוך ישר. אם בכל מקרה אתה רוצה ליישר, אז תנסה עם נייר שיוף 80 או 100, ואם יש לך אבן יהלום זה עוד יותר טוב. תחזיק את הלהב מאונך למשטח ותשייף את החלק הגבוה של הלהב עד שזה מתיישר. ותמיד תבדוק את הלהב מול סרגל ישר, ולא מול שובב השברים. לפי דעתי, אם הלהב מושחז היטב, ואם אין מרווח בנקודת המגע בין הקצה של שובר השבבים לבין גב הלהב, אז אין לך מה לחשוש מסטיה מינורית כזו בלהב.
אוקיי תודה. באמת כך עשיתי עד עכשיו, יישרתי עם כוונון המנוף. בעניין עבודה עם אבן יהלום - קצת חששתי לעשות זאת כי אבן היהלום שלי היא אמנם גסה אבל יקרה וחששתי שזה יותר מידי חומר שיכול לגרום לה לבלאי מוגזם.. האם החשש מוצדק? ועוד שאלה, בעצם חשבתי תמיד שאבני ההשחזה, אפילו היהלום לעולם יהיו פחות גסים משופינים כמו שרכשתי ומניירות לטש של של 80 וכדו', אני מניח לפחות שבעניין ניירות הלטש הם ודאי יותר גסים מאשר אבן היהלום. אם כן מה העדיפות להשתמש באבן יהלום, ולמה שופינים לא מורידים כמעט שום חומר?
-
assulineran
- משתמש ותיק
-
על ידי Alex Milch » 18 ינואר 2019, 11:55
ערן, אענה לך רק על שאלתך האחרונה: רק אחזור על מה שכבר כתבתי, אולי לא קראת בעיון: שופין סטנדרטי יכול לשמש רק לבדיקה של מתכת מחוסמת. אם השופין מחליק, המתכת מחוסמת. מתכת מחוסמת אתה יכול לעבד עם שופין/פצירת יהלום. אני לא מכיר פצירות יהלום במימדים כאלה שזה לא אומר שלא קיים.
Alex the Cheesepenter
-

Alex Milch
- סופר משתמש
-
-
חזור אל נגרות
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־8 אורחים
|