שלום
הייתי רוצה לדעת באיזה מקשים מערבבים סוגי לכות שונות כמו על בסיס מים, שמן, פוליאוריטן וכו'?
הכוונה שלי למקשה הוא שהלכה תתייבש מהר יותר אחרי הישום והציפוי יהיה קשיח יותר.
תודה.
מקשים לסוגי לכה שונות
4 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
מקשים לסוגי לכה שונותשלום
הייתי רוצה לדעת באיזה מקשים מערבבים סוגי לכות שונות כמו על בסיס מים, שמן, פוליאוריטן וכו'? הכוונה שלי למקשה הוא שהלכה תתייבש מהר יותר אחרי הישום והציפוי יהיה קשיח יותר. תודה.
Re: מקשים לסוגי לכה שונותטוב יהיה להבהיר כמה מונחים:
בסיס מים - הכוונה לכך שהמים הם החומר הנדיף בלקה/בצבע. לקות כאלה יש פוליאוריתניות ואקריליות שגם אלה מכילות כמות מזערית של פוליאוריתן. בסיס שמן - תרגום לא מוצלח מאנגלית OIL BASED, בעבר קראו לזה בסיס טרפנטין. טרפנטין מינראלי הוא חומר הדילול והנדיף שבלקה/בצבע. בסיס פוליאוריתן - אין דבר כזה, הכוונה לרוב לחומרים הדו-רכיביים שהמרכיב העיקרי בהם הוא פוליאוריתן. הממיס/המדלל/החומר הנדיף בלקות אלה הוא טינר (THINER) לסוגיו. הוספת מקשה אינו הגורם למשך זמן היבוש. לכל יצרן של לקות יש את התוסף שלו וקונים את זה ביחד. לגבי לקות דו-רכיביות, ללא מקשה/זרז ה"כימיה" לא תעבוד. תכונות קושי מקבלים ע"י סוג מרכיב א' (העיקרי). לקות על בסיס מים, של ADLER למשל, אפשר להוסיף מקשה ללקה הרגילה. לגבי מותגים אחרים יש לקה "רגילה" ויש לקה קשה לפרקטים. Alex the Cheesepenter
Re: מקשים לסוגי לכה שונותאלכס, המון תודה על הביהור המפורט.
לכה על בסיס מים, איזה מקשה מוסיפים? מנסיוני עם הידרוקליר, אפילו לכה על בסיס מים קשה לפרקטים לא עומדת מול שריטות שנשארות על הגיטרה, אפילו אם כבר לא לדבר על פרקטים.
Re: מקשים לסוגי לכה שונותכפי שרשמתי, לכל לקה יש את המקשה שלה. אם כוונתך איזה מקשה מבחינה כימית, אינני יודע והאמת שלא כ"כ חשוב לי לדעת.
לפני כ-28 שנים הפסקתי להשתמש בהידרוקליר כך שאני ממש לא מעודכן לגבי החומר הזה. נסה את הלקות של SAYERLACK, ICRO או INVEBI או CITVER. Alex the Cheesepenter
4 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: Majestic-12 [Bot] ו־10 אורחים | |||||