אהלן,
אחרי שבניתי כבר יותר מ20 קרשי חיתוך אני עדיין משתמש בקרש פלסטיק.. סופסוף מצאתי זמן להכין לי אחד ולצלם את זה.
סרטון של הבניה - https://www.youtube.com/watch?v=iawZTPzX1Xg
ותמונות..
קרש חיתוך
19 הודעות
• עמוד 1 מתוך 2 • 1, 2
קרש חיתוךאהלן,
אחרי שבניתי כבר יותר מ20 קרשי חיתוך אני עדיין משתמש בקרש פלסטיק.. סופסוף מצאתי זמן להכין לי אחד ולצלם את זה. סרטון של הבניה - https://www.youtube.com/watch?v=iawZTPzX1Xg ותמונות..
Re: קרש חיתוךיפה מאוד, עבודה מקצועית, ועריכה מצויינת.
תודה על השיתוף. בהצלחה.
Re: קרש חיתוךמקצוען כרגיל דניאל ...
כמה שאלות\תהיות ? 1. איזה עצים ? מה הכהה ? מה הבהיר ? 2. לא ידעתי שמקצוע עובי יודע להקציע ככה גדע (end grain) 3. שאתה משתמש בראוטר או מלטש אתה פשוט מניח את הקרש על שתי קורות ולא מאבטח עם קליבה. מפחיד קצת לא ? 4. איפה אתה קונה את השמן המינרלי ? מאוד אהבתי את העריכה עם הsketchup, בייחוד הקטע שהראת איך אתה מסובב את החתיכות עץ כדי לקבל את הend grain. ו... סחטיין על השיפוע האלכסוני עם המקצוע. אחלה שימוש לבלוק זווית נמוכה אלי
Re: קרש חיתוךיופי של עבודה וסרטון!
תודה על השיתוף, באיזה שמן השתמשת והאם הוא בטוח לשימוש (במגע עם מזון). כל הכבוד
Re: קרש חיתוך[quote="Eliyahoo"]מקצוען כרגיל דניאל ...
כמה שאלות\תהיות ? 1. איזה עצים ? מה הכהה ? מה הבהיר ? 2. לא ידעתי שמקצוע עובי יודע להקציע ככה גדע (end grain) 3. שאתה משתמש בראוטר או מלטש אתה פשוט מניח את הקרש על שתי קורות ולא מאבטח עם קליבה. מפחיד קצת לא ? 4. איפה אתה קונה את השמן המינרלי ? מאוד אהבתי את העריכה עם הsketchup, בייחוד הקטע שהראת איך אתה מסובב את החתיכות עץ כדי לקבל את הend grain. ו... סחטיין על השיפוע האלכסוני עם המקצוע. אחלה שימוש לבלוק זווית נמוכה אלי[/quote 1. העצים זה מייפל ואגוז אמריקאי. 2. הוא לא יודע. בקצוות של הקרש הדבקתי חתיכות עץ שהן בכיוון רגיל ולא גדע. וככה המקצוע יכול להקציע בלי לשבור את העץ (בקרשים קודמים שלי שלא הדבקתי את זה הוא שבר לי 3 ס״מ בערך. 3. כשאני מלטש אז אין חשש שמשהו יקרה אבל כשאני עובד עם הרוטר זה תלוי מאוד מה החיתוך ומה הביט שאיתו אני עובד. במקרה הזה הקרש מוחזק בצד אחד עם קליבה ובצד שאני עובד אני מפעיל לחץ על הקרש עם היד ( זה ביט שכמעט ולא נותן התנגדות). 4. השמן זה מאיקאה. אחרי חיפושים רבים שם הכי משתלם.. אם אני זוכר נכון זה 30 שקל לחצי ליטר. וכמובן שאחרי שהסברת לי איך לתפעל את המקצוע אני רק מחפש איפה להכניס אותו לעבודות
Re: קרש חיתוךותודה על התגובות..
השמן הוא שמן מינרלי והוא בסדר למגע עם אוכל (בקרשים קודמים שמתי שמן זית אבל הריח לא עובר כלכך אז זה קצת מבאס). חשוב לשים לב שגם הדבק צריך להיות מאושר למגע לא ישיר עם אוכל. למי שמעוניין הדבקים שאנח מכיר שמוכרים בארץ שמתאימים לקרשים זה גורילה כמו שיש לי וטייטבונד 3 (צבע ירוק).
Re: קרש חיתוך
1. שמן זית היא בחירה מן הלא מתאימות ביותר, זהו שמן שאינו מתפלמר מטבעו וגם מתעפש וזה כנראה הריח שהפריע לך. 2. דבק - כל דבק PVA יכול להתאים כיוון שאין מצב שהדבק בא במגע ישיר עם המזון. 3. שמן מינראלי - זהו לרוב שמן פרפין וכזה ניתן לקנות אצל "שמואל חן כימיקלים" בתקן BP בעלות של 20 שקלים/ליטר + מע"מ. נ.ב. הלוח מאד יפה! Alex the Cheesepenter
Re: קרש חיתוך
תודה! 1. אז כנראה שזה היתה הבעיה. 2. שמעתי את זה שכל דבק לאחר ייבוש אינו מהווה סכנה בסרטון ביוטיוב אבל לא ידעתי עד כמה זה נכון, הוא גם אמר שאפוקסי אחרי שהוא מתייבש זה בסדר.. אתה מכיר את זה? הייתי שמח לשים שכבה של אפוקסי על הקרש וככה לשמור עליו יותר לאורך זמן. 3. איפה נמצאת החנות?
Re: קרש חיתוך2. אין לי נסיון עד כמה נכון לצפות קרש חיתוך/עבודה באפוקסי...נראה לי יותר מתאים לשימור/תצוגה. מעולם לא יישמתי גימור כלשהוא על קרשי העבודה שלי, עובדים לא מעט, עוברים שטיפות עם סבון כלים ומים וחלקם כבר בני מעל 20 שנים. מדי פעם אני מקציע במיקרה שנוצר שקע משימוש יתר עד שנהיה דק מדי להמשך שימוש ואז זה הופך לתחתית לכלים חמים.
3. א.ת.מפרץ חיפה. אגב, זה שמן יותר סמיך ממה שמוכר מאיקאה. Alex the Cheesepenter
19 הודעות
• עמוד 1 מתוך 2 • 1, 2
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־53 אורחים |