|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.
על ידי Se7eN » 25 נובמבר 2018, 11:08
אולי האיפוקסי בטוח לשימוש במגע אחרי שהתייבש עם מזון (אין לי מושג, צריך לבדוק את הטענה) - אבל גם אם כן ממש לא הייתי רוצה להשתמש בו על קרש חיתוך, כי הסכין הרי יוצרת חריצים בגימור, וממש לא הייתי מעוניין בפירורי איפוקסי קטנטנים שישברו מהציפוי בתוך האוכל שלי... עד כמה שאני מבין, זו גם הסיבה שלכות לא מומלצות אלא שמנים בלבד
-
Se7eN
- מנהל פורום
-
- הודעות: 1755
- הצטרף: 27 דצמבר 2016, 01:50
על ידי Edi » 25 נובמבר 2018, 11:24
עבודה יפה מאוד! השתמשתי בכמה מקרים שקשורים לאוכל בשמן פשתן בכבישה קרה שנועד למאכל ונמכר בחנויות טבע
-
Edi
- סופר משתמש
-
- הודעות: 1470
- הצטרף: 10 נובמבר 2018, 22:34
על ידי lyuv » 26 נובמבר 2018, 14:17
אהבתי!!! תודה רבה על הסירטון וההסברים המפורטים. עשית לי חשק לשדרג את הקרש שלי לכזה.
שלושה רעיונות קטנים:
1. בחלק מהמטבחים, יש בקצה השיש שפה מוגבהת (נגד נזילות). כדאי לכרסם "מדרגה" תואמת לאורך הצד התחתון של הקרש. זה מאפשר לקרב את הקרש למשתמש, מעבר לאותה שפה מוגבהת. כשהקרש קרוב למשתמש, נח יותר לעבוד, וגם אפשר לגרוף את ה-"סחורה" ישר לתוך כלי כלשהו (מעבר לשיש).
2. כירסמת מדרגות בצדדים בתור ידיות. אני מציע לכרסם אותן כתעלה ולא כמדרגה. תעלה יכולה לשמש ידית גם אם הקרש הפוך (בזמן ניוד/רחיצה). זה חשוב במיוחד בקרש כבד. אם אתה רגיל להכניס אצבעות למדרגה, אז כשהקרש הפוך, ותכניס את האצבעות, הקרש יחליק מהיד.
3. אם הרגליות מוסיפות יותר מדי גובה, אפשר לנעוץ אותה בחור בקוטר הרגלית (פלוס קצת), כך שהיא תבלוט רק את המינימום ההכרחי.
-
lyuv
- סופר משתמש
-
- הודעות: 273
- הצטרף: 30 ינואר 2008, 14:28
על ידי zDanielz » 26 נובמבר 2018, 15:58
lyuv כתב:אהבתי!!! תודה רבה על הסירטון וההסברים המפורטים. עשית לי חשק לשדרג את הקרש שלי לכזה.
שלושה רעיונות קטנים:
1. בחלק מהמטבחים, יש בקצה השיש שפה מוגבהת (נגד נזילות). כדאי לכרסם "מדרגה" תואמת לאורך הצד התחתון של הקרש. זה מאפשר לקרב את הקרש למשתמש, מעבר לאותה שפה מוגבהת. כשהקרש קרוב למשתמש, נח יותר לעבוד, וגם אפשר לגרוף את ה-"סחורה" ישר לתוך כלי כלשהו (מעבר לשיש).
2. כירסמת מדרגות בצדדים בתור ידיות. אני מציע לכרסם אותן כתעלה ולא כמדרגה. תעלה יכולה לשמש ידית גם אם הקרש הפוך (בזמן ניוד/רחיצה). זה חשוב במיוחד בקרש כבד. אם אתה רגיל להכניס אצבעות למדרגה, אז כשהקרש הפוך, ותכניס את האצבעות, הקרש יחליק מהיד.
3. אם הרגליות מוסיפות יותר מדי גובה, אפשר לנעוץ אותה בחור בקוטר הרגלית (פלוס קצת), כך שהיא תבלוט רק את המינימום ההכרחי.
תודה על הרעיונות.. 1 רעיון מצויין! אצלי ספיציפית יש לי מטבח עץ שאני בניתי ואין לו שפה.. בכללי אני נגד השפות האלה.. קשה לנקות ככה. 2. לא כלכך הבנתי את הרעיון.. אשמח אם תנסה להסביר לי שוב למה התכוונת תודה
-
zDanielz
- סופר משתמש
-
- הודעות: 346
- הצטרף: 26 ספטמבר 2017, 11:51
על ידי zDanielz » 26 נובמבר 2018, 16:00
Se7eN כתב:אולי האיפוקסי בטוח לשימוש במגע אחרי שהתייבש עם מזון (אין לי מושג, צריך לבדוק את הטענה) - אבל גם אם כן ממש לא הייתי רוצה להשתמש בו על קרש חיתוך, כי הסכין הרי יוצרת חריצים בגימור, וממש לא הייתי מעוניין בפירורי איפוקסי קטנטנים שישברו מהציפוי בתוך האוכל שלי... עד כמה שאני מבין, זו גם הסיבה שלכות לא מומלצות אלא שמנים בלבד
האמת שאתה צודק לגמרי.. לא חשבתי על זה, אחרי שכתבת גם הבנתי שזה מאבד את כל הרעיון של קרש end grain.
-
zDanielz
- סופר משתמש
-
- הודעות: 346
- הצטרף: 26 ספטמבר 2017, 11:51
על ידי Uriahason » 26 נובמבר 2018, 21:31
2. הוא לא יודע. בקצוות של הקרש הדבקתי חתיכות עץ שהן בכיוון רגיל ולא גדע. וככה המקצוע יכול להקציע בלי לשבור את העץ (בקרשים קודמים שלי שלא הדבקתי את זה הוא שבר לי 3 ס״מ בערך.
אשמח אם אפשר קצת הרחבה מה התופעה שמתרחשת כאשר מקציעים במקצוע גדע ואיך זה נפתר עי החתיכות בכיוון הרגיל?
-
Uriahason
- משתמש ותיק
-
- הודעות: 78
- הצטרף: 17 יולי 2016, 00:28
על ידי zDanielz » 27 נובמבר 2018, 01:17
קצת קשה להסביר בכתב אבל אנסה, תנסה לקחת גדע בעובי 1 ס״מ וקרש בעובי 1 סמ, את הגדע אתה תשבור בלי בעיה ואת הקרש יהיה לך יותר קשה וזה בגלל הכיוון דל הסיבים. הלהב של המקצוע מסתובב בכיוון הכניסה של העץ (אם אתה מסתכל מהצד והלוח נכנס משמאל ויוצא מימין, אז הלהב מסתובב נגד כיוון השעון), מה שאומר שברגע שהעץ מגיע ללהב הלהב פוגע מלמעלה בעץ ובמצב שהגדע כלפי מעלה הוא פשוט מפרק את העץ.
דוגמא: אם אני אחזיק חבילת קיסמים שהשפיץ שלהם כלפי מעלה ואכניס סכין מלמעלה הוא פשוט יפריד ביניהם ואם אנסה להכניס אותו בכיוון הקיסמים אני לא אצליח. . בגדול ברגע שאתה מדביק עץ בקצוות של הקרש שאתה מתכנן להקציע, אתה מונע מהלהב לפגוע ישירות מלמעלה בגדע ותומך בהם שלא יתפרקו. אםשר להדביק עץ רק בחלק הקדמי של הקרש (החלק שנכנס ראשון למקצוע).
וסתם בשביל הידע הכללי, גם אם תנסה גם להקציע עץ שהסיבים שלו מקבילים ללהב המקצוע (לרוחב הלוח) הוא לא יקציע כמו שצריך ויכול להיות שהוא יפרק כמה סיבים מהלוח
-
zDanielz
- סופר משתמש
-
- הודעות: 346
- הצטרף: 26 ספטמבר 2017, 11:51
על ידי lyuv » 27 נובמבר 2018, 09:32
zDanielz כתב:lyuv כתב:2. כירסמת מדרגות בצדדים בתור ידיות. אני מציע לכרסם אותן כתעלה ולא כמדרגה. תעלה יכולה לשמש ידית גם אם הקרש הפוך (בזמן ניוד/רחיצה). זה חשוב במיוחד בקרש כבד. אם אתה רגיל להכניס אצבעות למדרגה, אז כשהקרש הפוך, ותכניס את האצבעות, הקרש יחליק מהיד. .
2. לא כלכך הבנתי את הרעיון.. אשמח אם תנסה להסביר לי שוב למה התכוונת
תמונה שווה...
- קבצים מצורפים
-
-
lyuv
- סופר משתמש
-
- הודעות: 273
- הצטרף: 30 ינואר 2008, 14:28
חזור אל נגרות
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Google Adsense [Bot] ו־70 אורחים
|