שלום לכולם,
אני מחפש תחביב ותמיד אהבתי נגרות רק שלא יצא לי להתעסק בזה אף פעם, לכן אני מחפש קורס נגרות בסיסי למתחילים והלכתי לאיבוד מכל הקורסים שעלו לי בחיפוש פשוט.
מישהו שהתנסה בקורסים כאלה ויכול להמליץ לי?
המלצה לקורס נגרות למתחילים באזור חיפה וצפונה
15 הודעות
• עמוד 1 מתוך 2 • 1, 2
המלצה לקורס נגרות למתחילים באזור חיפה וצפונהשלום לכולם,
אני מחפש תחביב ותמיד אהבתי נגרות רק שלא יצא לי להתעסק בזה אף פעם, לכן אני מחפש קורס נגרות בסיסי למתחילים והלכתי לאיבוד מכל הקורסים שעלו לי בחיפוש פשוט. מישהו שהתנסה בקורסים כאלה ויכול להמליץ לי?
Re: המלצה לקורס נגרות למתחילים באזור חיפה וצפונהעץ לדעת.
http://www.etzladaat.co.il/ למדתי, נהניתי ומאד ממליץ עשיתי שם שני קורסים וקיבלתי לא מעט ידע ומיומנות.
Re: המלצה לקורס נגרות למתחילים באזור חיפה וצפונהתודה,
איזה קורסים עשית? האם יש חפיפה ביניהם? היית ממליץ להתחיל מהשנתי בהנחה שלקחת אותו?
Re: המלצה לקורס נגרות למתחילים באזור חיפה וצפונהלצערי, בגלל המרחק מחיפה ובגלל עבודתי שלא תמיד מאפשרת לי את הזמן הדרוש לקורס השנתי, עשיתי את קורס הבסיס ואת הקורס "המתקדם" שהוא קורס ההמשך לקורס הבסיס.
אני יכול לומר שהיה פשוט מצוין, ההדרכה טובה מאד, הציוד מצוי בשפע, לא צריך להילחם על כלים, ישנו איזון נכון בין עבודה בכלים ידניים (בעיקר בקורס הבסיס) ולבין עבודה עם כלים חשמליים (מסור שולחן, מסור סרט, מקצוע עליון, מקצוע עובי, בוייר, כרסום/ראוטר וכיו"ב). יש להם מדי פעם ימים פתוחים, תערוכות של עבודות תלמידים (ברמה גבוהה) ולדעתי אתה יכול לקפוץ ולהתרשם גם בכל זמן אחר אם תתאם ותוודא שיש פעילות באותו יום. יש גם את הקורסים של "הסדנה" https://hasadnawoodcraft.co.il/?gclid=C ... wQQAvD_BwE אורן היה השותף והמדריך ב"עץל דעת" ופרש לטובת בית הספר שלו, שמעתי דברים טובים עליו אבל אין לי ניסיון אישי.
Re: המלצה לקורס נגרות למתחילים באזור חיפה וצפונהמכיר שנים רבות את אורן ב"הסדנה" וממליץ בחום - מדריך עתיר ניסיון , מקצועי מאוד, סבלני ומקסים.
Re: המלצה לקורס נגרות למתחילים באזור חיפה וצפונהתודה רבה חבר'ה,
אז דיברתי עם אורן מהסדנה שהציע קורס של 60 שעות שכולל 3 פרויקטים , קרש חיתוך, מדף וסמיטריילר במחיר של 5500. ודיברתי עם נתן מעץ לדעת שהציע קורס בסיסי של 36 שעות שכולל בניית מדף ושימוש בכלים ידניים בלבד בעלות 3260 ועוד קניית מסור ב 200 שח בערך. נשמע שאורן לקח שני הקורסים של נתן ועשה מהם קורס אחד ארוך בפחות כסף. אני מתלבט כי מצד אחד כסף הוא שיקול אבל לא היחיד, ומצד שני אני אוהב את העשיה שבדבר ולבלות 36 שעות על מדף נשמע לי יותר מדי. לא? האם אני מפספס שיקולים אחרים? מרחק נסיעה לאורן 60 דקות ולנתן 30 דקות.
Re: המלצה לקורס נגרות למתחילים באזור חיפה וצפונהאני מציע לך שתנסה לבוא למפגש התרשמות חינם (אני מניח שלא תוכל לעבוד אלא רק להתבונן), תתרשם בעצמך ותחליט.
Re: המלצה לקורס נגרות למתחילים באזור חיפה וצפונה
שאלה נכונה ורק לך הפתרון. נגרות זה תחום רחב והוא כולל כל סוג של עבודה עם עץ. רהיטים, ארונות, פרגולות, קישוטים, חריטה.... אפשר גם לחלק את התחום לפי שיטות עבודה - ידנית, כלים חשמליים, מכונות. כדי להיות אפקטיבי בעבודה עם כלים ידניים צריך ללמוד איך לבחור ולתחזק את הכלים (בעיקר השחזה), ללמוד את שיטות העבודה ולתרגל הרבה כדי להגיע למיומנות. אני משער שברוב ה 36 שעות לומדים ומתרגלים את הדברים האלו והמדף הוא לא המטרה אלא תוצר לוואי. עובדתית יש דרישה לקורסים האלו ואנשים שהיו בהם ממליצים בחום. לי לדוגמה לא היה מתאים קורס כזה. המטרה שלי היא בד"כ התוצר ולא התהליך והמטרה מקדשת את האמצעים אם אתה לא ממש בקטע של כלים ידניים חפש קורס מסוג אחר. אולי "חיים בעץ" בכפר סירקין יתאים לך.
Re: המלצה לקורס נגרות למתחילים באזור חיפה וצפונהחברים, הוא מחפש קורס נגרות בחיפה וצפונה..אז מה הטעם להציע לו קורס במרכז הארץ..?!
15 הודעות
• עמוד 1 מתוך 2 • 1, 2
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־8 אורחים | |||||