|
|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.
על ידי יניב » 13 אוקטובר 2018, 23:23
אני מעוניין לבנות שולחן שיהיה תואם לרהיט שיש בבית מבחינת מראה תוך שימוש בפורניר.
הרעיון לרכוש פלטות סנדביץ מצופות פורניר בשני הצדדים (כי יש שטחים גדולים שלהבנתי לא קל לצפות באופן עצמאי) ומהן לבנות את השולחן כאשר את האיזורים החשופים לצפות בפורניר תואם באופן עצמאי. האם זה ישים?
כמו כן - איפה ניתן לרכוש באיזור יהוד/אור יהודה/פתח תקוה והסביבה (או יותר רחוק אם אין ברירה) את החומרים הנדרשים? מקום שיהיה לו מגוון שכן אני צריך להתאים לרהיט שיש בבית, וכן מקום שיהיה נחמד לחובבים.
תודה
-
יניב
- סופר משתמש
-
על ידי Eliyahoo » 14 אוקטובר 2018, 12:19
יניב כתב:אני מעוניין לבנות שולחן שיהיה תואם לרהיט שיש בבית מבחינת מראה תוך שימוש בפורניר.
הרעיון לרכוש פלטות סנדביץ מצופות פורניר בשני הצדדים (כי יש שטחים גדולים שלהבנתי לא קל לצפות באופן עצמאי) ומהן לבנות את השולחן כאשר את האיזורים החשופים לצפות בפורניר תואם באופן עצמאי. האם זה ישים?
כמו כן - איפה ניתן לרכוש באיזור יהוד/אור יהודה/פתח תקוה והסביבה (או יותר רחוק אם אין ברירה) את החומרים הנדרשים? מקום שיהיה לו מגוון שכן אני צריך להתאים לרהיט שיש בבית, וכן מקום שיהיה נחמד לחובבים.
תודה
שלום יניב, אני עוסק בתחביב כבר פלוס מינוס 6 שנים אבל בימים אלו בונה לראשונה פרוייקט עם פורניר - שולחן כתיבה. להלן מסקנותיי: אפשר לקנות פלטה מצופה משני הצדדים. זה עולה בין 350-500 ש"ח. אבל לא הייתי משתמש בזה עבור משטח השולחן בשום פנים ואופן. הסיבה היא ששכבת הפורניר היא מאוד מאוד דקה. מדדתי אותה עם קליבר והיא באזור החצי מילימטר (אפילו פחות). זאת אומרת שאם תהיה לך שריטה, אתה בקלות תגיע לסנדוויץ. אפילו עם שיוף צריך להזהר ..... הדבר נכון לגבי הפלטה שמגיעה כבר מצופה וגם לגבי פורניר שאתה קונה עבור הקנטים. הפורניר שאתה קונה הוא לא מאוד דק, אבל למעשה זה משטח מעץ אחר שעליו מודבק הפורניר שאתה רוצה וגם הוא סופר דק (אזור ה0.4 מילימטר). בשולחן הכתיבה שאני בונה, המשטח העליון הוא מפורמייקה לבנה והקנטים מסביב לה מעץ מלא. רק הרגליים\קושרות\מגירות עשויות עם הפורניר. ראיתי למכירה גם פלטות סנדוויץ עם פורניר מאוד עבה עליהם (נראה לי משהו כמו 3-4 מ"מ), זה כבר סרט אחר לגמרי וגם מחיר אחר לגמרי.
-

Eliyahoo
- מנהל פורום
-
על ידי יניב » 14 אוקטובר 2018, 14:16
אני למעשה רוצה לבנות שולחן שייראה דומה במראה ומרקם לשולחן סלון שבתמונות המצורפות. השולחן בנוי מ MDF ומצופה במשהו שמרגיש די עמיד למען האמת, שחשבתי שזה פורניר אבל אולי זה לא. אז אשאל את השאלה אחרת - איך לבנות שולחן שייראה כך? ממה נראה שעשוי הציפוי אם ניתן לראות מהתמונות? הצבע שונה במעט מכפי שנראה במציאות בגלל המצלמה אבל אני מניח שמי שמכיר יכול סה"כ לזהות. כמו כן, על הדרך, אולי ניתן לדעת איזה סוג עץ זה כאשר אני אחפש ואיזה גימור נעשה עליו כדי לקבל את המראה הזה?
- קבצים מצורפים
-

-

-
יניב
- סופר משתמש
-
על ידי Eliyahoo » 14 אוקטובר 2018, 14:50
יניב כתב:אני למעשה רוצה לבנות שולחן שייראה דומה במראה ומרקם לשולחן סלון שבתמונות המצורפות. השולחן בנוי מ MDF ומצופה במשהו שמרגיש די עמיד למען האמת, שחשבתי שזה פורניר אבל אולי זה לא. אז אשאל את השאלה אחרת - איך לבנות שולחן שייראה כך? ממה נראה שעשוי הציפוי אם ניתן לראות מהתמונות? הצבע שונה במעט מכפי שנראה במציאות בגלל המצלמה אבל אני מניח שמי שמכיר יכול סה"כ לזהות. כמו כן, על הדרך, אולי ניתן לדעת איזה סוג עץ זה כאשר אני אחפש ואיזה גימור נעשה עליו כדי לקבל את המראה הזה?
זה פורניר. אם תסתכל על הסיבים זה לא יכול להיות עץ מלא ולפחות לפי התמונה זה לא נראה כמו פורמייקה או חומר סינטטי אחר. לגבי העמידות, אולי לשולחן סלון או אפילו שולחן פינת אוכל שלא אוכלים עליו כל יום, פורניר דק כמו שאני קיבלתי זה מספיק טוב בהנחה שמצפים אותו בלכה טובה. אבל לבית כמו שלי (עם ילדים קטנים) ולשולחן שאוכלים עליו כל יום, בחיים לא הייתי משתמש בחומר הזה. בוא נחכה לראות מה יגידו המומחים, אם אלכס יענה, זכית.
-

Eliyahoo
- מנהל פורום
-
על ידי יניב » 14 אוקטובר 2018, 16:38
מחכה למומחים ואיפה ניתן לקנות פלטות פורניר ופורניר לציפוי במקום שיש לו מבחר אפשרויות כדי שאמצא משהו דומה למה שיש לי? רצוי איזור יהוד/אור יהודה/פתח תקווה אבל אם לא אז גם רחוק יותר באיזור המרכז?
-
יניב
- סופר משתמש
-
על ידי הרואה » 14 אוקטובר 2018, 20:11
בכל מחסן עצים שמוכר פלטות, אפשר להזמין פלטות עם פורניר מקטלוג. רוב ככל חברות הרהיטים עושות שולחנות מפורניר, אם אתה רוצה משהו עמיד יותר, תוכל לבקש "עץ רב שכבתי" שזה פלטה של סנדוויץ' ליבנה בעובי 12 מ"מ, שמכל צד שלה יש פורניר בעובי 4 מ"מ, תוכל גם לבחור בצד אחד אלון ובצד שני בוק למשל. עולה לפחות כפול מפלטה רגילה עם פורניר. לגבי קנטים, הכי כדאי בכמויות קטנות ואמצעים ביתיים, לפרוס בעצמך פרוסות עץ בעובי של 2 מ"מ לפחות, ולהדביק אותם עם דבק מגע (למרוח 2 צדדים לחכות לייבוש ואז להצמיד בזהירות ואח"כ בכח). תעשה את הקנט שיבלוט מ"מ או יותר מכל צד, ותוריד את היתרה בליטוש.
-
הרואה
- סופר משתמש
-
על ידי יניב » 14 אוקטובר 2018, 22:38
בכל מחסן עצים שמוכר פלטות, אפשר להזמין פלטות עם פורניר מקטלוג.
מקום ספציפי מומלץ? מחסני העצים בהם ביקרתי עד כה לא החזיקו מגוון שיכולתי לראות או שלא החזיקו כלל פורנירים.
-
יניב
- סופר משתמש
-
על ידי isidor » 15 אוקטובר 2018, 07:16
הי, בלי קשר לכל ההנחיות (הטובות!) שקיבלת למעלה אני רוצה לספר כאן משהוא: יש לנו חברים טובים שלפני מספר שנים שיפצו והזמינו "דלתות עם ציפוי פורניר עץ" מחברה ידועה. (לפחות כך אמרו לי...) אני מבקר אצלם הרבה , והדלתות באמת נראו יפות. עד שיום אחד הגעתי, ואני רואה דלת מתקלפת מרטיבות (משטיפות הריצפה), -מהסלון להמשך הדירה בדקתי את הקילוף והתברר שזה לא פורניר-עץ, אלא סוג של טפט מחומר פלסטי כלשהוא, נראה בדיוק כמו פורניר, כולל "דפוס שקעים ובליטות" של קוי עץ טבעיים... אני חייב לציין כאן שלמרות שהחברים הללו הם אקדמאים ומאד חכמים, אין להם מושג במונחים טכניים שונים, ובהחלט יתכן שהמוכרן אמר להם שאלה דלתות למינציה, אבל הם לא הבינו במה מדובר... את כל הסיפור הארוך הזה סיפרתי כדי לשאול אותך : מאין הבטחון ששולחן הסלון שלך באמת מצופה פורניר? דווקא הMDF והפינות המעוגלות "המושלמות" מעוררים בי חשד שזה ציפוי פלסטי כלשהוא...
-
isidor
- סופר משתמש
-
על ידי יניב » 15 אוקטובר 2018, 09:50
אין לי כל בטחון שזה באמת פורניר. בגלל זה שאלתי. אני חשבתי שאת הפינות המעוגלות ניתן להשיג ע"י מעבר עם ראוטר/טרימר שמעגל את הפינות. אני אפילו לא יודע היכן נרכש השולחן בשביל לשאול. אני קיוויתי שמי שהתעסק הרבה בכל החומרים האלו (ואני ממש לא) יוכל לדעת מהתמונות.
-
יניב
- סופר משתמש
-
על ידי Eliyahoo » 15 אוקטובר 2018, 10:44
isidor, הערות במקום ! גם אני כבר ראיתי ציפויים סינטטים שונים שמגיעים עם טקסטורה. אכן העיגולים בפינות מעלים חשד. הרואה, תודה. כבר מספר פעמים החכמתי ממך. סליחה שאני מוסיף שאלות על שרשור של מישהו אחר, אבל זה באותו נושא הרואה, בנוגע להדבקה של עץ מלא בתור קנט, זה גם מה שהיה נראה לי יותר טוב ונכון כיוון שהוא עמיד יותר לשריטות עמוקות וגם נראה יפה מכל הצדדים אחרי ההדבקה. השאלה מדוע להדביק כזה דבר עם דבק מגע? עץ לעץ מדביקים עם דבק pva רגיל, לא? דבר נוסף. ראיתי פלטה של עץ רב שכבתי כפי שכתבת, ליבנה עם פורניר מאוד עבה. זה נראה משהו סופר איכותי אבל במחיר כזה, אולי שווה לחפש פלטת עץ מלא? כמו אלו למשל: http://www.etzeitan.co.il/contentpage.aspx?id=728
-

Eliyahoo
- מנהל פורום
-
חזור אל נגרות
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אמיר ח. ו־7 אורחים
|