ראיתי שצריך אבן משחזת להשחזת כלים - אבן יהלום ועוד כל מיני סוגים,
האם יש המלצות מה לקנות למשחיז המתחיל?
תודה!
השחזת כלים
15 הודעות
• עמוד 1 מתוך 2 • 1, 2
השחזת כליםשבוע טוב!
ראיתי שצריך אבן משחזת להשחזת כלים - אבן יהלום ועוד כל מיני סוגים, האם יש המלצות מה לקנות למשחיז המתחיל? תודה!
Re: השחזת כליםדעתי האישית היא שאין על אבן יהלום. תמיד שטוחה, תמיד עובדת.
זה סיפור יקר, בייחוד אצלנו פה בארץ כי אבנים טובות הן יקרות ואתה צריך לפחות 3 גריטים. לסיום מומלץ compound על רצועת עור. בקיצור, שיטת פול סלרס. האלטרנטיבות: 1. אבנים יפניות - גם לא זול אם קונים אבנים טובות, קצת יותר בלגן (בגלל המים) וגם צריך לדאוג שיהיו שטוחות. 2. נייר שיוף על זכוכית - זול אבל כאב ראש ולא פרקטי לטווח ארוך.
Re: השחזת כליםאליהו צודק, אבל כמתחיל שכניראה רוצה להשקיע כרגע יותר כסף בכלים הייתי מציע להתחיל לפחות עם ניירות זכוכית, ולאחר מכן להמשיך עם אבני יהלום. בהצלחה!
Re: השחזת כליםועוד דבר, מוביל השחזה פשוט וסטנדרטי.
השחזתי תקופה מסויימת ללא מוביל (בייחוד מפסלות) וזה לא הניב תוצאות קונסיסטנטיות.
Re: השחזת כליםאני עובד לפי האלטרנטיבה השנייה של אליהו (אבן מים + ניירות מים על משטח חלק - גרניט).
בדיעבד, אני מצטער שלא קניתי אבן יהלום.. לגבי מוביל, קניתי מוביל מאוד זול ופשוט מעלי אקספרס, המובילים האלו לא מדויקים, הם עשויים מיציקת ברזל צבועה, השקעתי חצי שעה עם שופין טוב והשחזתי אותה, עכשיו עובדת יופי, יש באתר של טול עדן סרטון הדרכה על זה.
Re: השחזת כליםתודה רבה,
אם מישהו יכול לצרף קישור למוביל שנראה לכם מתאים זה יהיה מעולה!
Re: השחזת כליםהיי,
מצורף קישור למוביל השחזה https://www.tooleden.com/product/fortune_honinguide. אין לי ניסיון עם הדגם הזה ספציפית אבל מההיכרות עם החנות אני יודע שהוא מחזיק מוצרים טובים, וגם המחיר הוגן. כל המובילים מהדוגמא של זה ששלחתי מבוססים על ה eclipse 36 המקורי שלא מיוצר יותר. אני הצלחתי להשיג מאיביי אחד מקורי של eclipse יד שנייה תוצרת אנגליה והוא עובד מצויין . באיביי יש מובילים סיניים מהסגנון הזה יותר בזול אבל אל תתפתה לקנות אותם. האיכות ממש על הפנים לפני שהשגתי את ה eclipse המקורי קניתי אחד זול מאיביי והתאכזבתי אין השוואה בכלל מבחינת איכות. בתור מתחיל בתחום הייתי מציע לך להשיג חתיכת זכוכית עבה, (לוודא שהיא ישרה) ולעבוד עם ניירות שיוף, החל מ 320 להשחזה גסה דרך 600 ועד 1500. להשחזה ראשונית מאוד גסה אפשר לרדת ל 180 בתור התחלה. לסיום אפשר להשתמש ב strop שזו בעצם חתיכת עור שמודבקת על חתיכת עץ ישרה שעליה מרוחה משחת השעה. ( יש ביוטיוב המון סרטונים על השחזה עם ניירות שיוף והשעה עם strop) קישור למשחת השעה מטול עדן - https://www.tooleden.com/______________ ... 95324.aspx יספיק לך להמון המון זמן. לפי דעתי, אם תראה שאתה ממשיך בתחביב הזה ורוצה להשקיע עוד, תשקיע בעתיד באבני יהלום. לי יש אבני מים ואני לא כל כך מרוצה מהצורך ליישר ולהשרות אותן במים לפני כל השחזה מה שמבזבז זמן וגם לא חסכוני באבן עצמה שמאבדת מהעובי שלה כל פעם שמישרים אותה. אבל זו דעתי בלבד יש כאלה שמאוד אוהבים אבני מים .
Re: השחזת כליםלי יש אבני מים ואני מאוד מרוצה! מגיע לרמת פוליש גבוהה יותר מיהלום. אני משרה אותן במים באופן קבוע, וככה לא צריך להרטיב לפני שימוש. אם אין עמדה רטובה בסדנה זה יותר קשה לעבוד איתן, אם יש כיור זה ממש כיף.
Re: השחזת כליםלאחר השחזות כושלות על ניירות שיוף עם מוביל גרוע קניתי אבן מים איכותית 1000/6000 (כל עוד שומרים על הציוד במצב טוב אין בעיה להתחיל מ1000) ומוביל מצויין של וריטס (אחת הקניות היותר טובות שעשיתי).
הזמנתי את שניהם מאקסמינסטר באנגליה וזה שינה לי את העבודה לגמרי! איך תחליף למפסלות חדות ואני ממליץ בחום לאנשיפ כמוני שאין להם סבלנות ולא יודעים להשחיז לא לחסוך במוביל.
15 הודעות
• עמוד 1 מתוך 2 • 1, 2
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: avian ו־6 אורחים | |||||