חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

בניית שידות לילה מעץ אלון

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

בניית שידות לילה מעץ אלון

הודעהעל ידי lahav79 » 05 אוגוסט 2018, 13:47

שלום חברים,

אני נגר חובב טירון לגמרי (בניתי לא מזמן עגלת מטבח ותו לא). אני מעוניין לבנות 2 שידות לילה עם 2 מגירות בלבד מעץ אלון מולבן. אני מעוניין שהחיבורים יהיו נסתרים ושלא יראו ברגים בחלק החיצוני. יש לי מספר שאלות:
1. באתרים מחו"ל, ראיתי המון תוכניות לבניית שידות ובכולם הן מורכבות מ-4 רגליים עם דופן ביניהן. אני חשבתי לבנות קוביה (תיבה), ובתוכה 2 מגירות. האם זו צורת בנייה פחות טובה? עמידה?
2. חשבתי לבנות הן את התיבה והן את המגירות בשיטת חיבור dovetail או חיבורי אצבע. אני מודע לכך שזו המון עבודה ידנית, אך זה מאוד נראה לי. האם ישנה המלצה לשיטת חיבור אחרת? דיבלים מעץ? שלא יצריכו קניית מכשיר ייעודי יקר? מודע גם לאופציית
הג'יג קרג, אך בעיני היא קצת מכוערת.
3. מהי הדרך הכי טובה לחיבור של הפלטה העליונה? עם דיבלים מעץ? רק הדבקה או אולי עם לוחית מתכת L מבפנים אל התיבה?
4. בחלק מהאתרים המליצו לבנות את התיבה ורק אחר כך לתכנן את המגירות. יש לי בעיה עם זה מאחר ואני מעוניין להזמין את כל החיתוכים ביחד ולא לבזבז סתם פלטת עץ. האם כדאי לא להסתכן ואכן לתכנן כך?
5. חשבתי לבנות את השידה עצמה מעץ אלון מולבן בעובי 18 מ"מ? האם זה מספיק? את המגירות אני מתלבט איך הכי כדאי לבנות? גם מאלון? אולי מסנדוויץ יספיק? מה לגבי הלוח האחורי של השידה? ראיתי בהרבה מקומות שמסתפקים בדיקט, וזה
פחות נראה לי. האם לוח אלון דק יותר זה OVERKILL? מה לגבי תחתית המגירות? אני מעוניין שהמגירות וכן השידות יחזיקו לנצח, ולא כמו שקורה ברהיטים היום שהתחתית מתעוותת עם הזמן ומתקערת.
אני מודע לכך שזו המון המון עבודה וכן כי רק חומרי הגלם יעלו כנראה בסביבות ה-1000 ש"ח וצפונה ולכן מעוניין לעשות הכול כמו שצריך. אשמח לכל תובנה, טיפ ועיצה טובה.
נ.ב. : לשידה כנראה יהיו גם 4 גלגלים ולכן אופציית 4 הרגליים פחות נראית לי (גם אסטתית) ויותר קובייה.

תודה רבה על העזרה,
להב.
lahav79
משתמש ותיק

Re: בניית שידות לילה מעץ אלון

הודעהעל ידי Se7eN » 05 אוגוסט 2018, 14:20

הי להב
קודם כל בהצלחה בפרוייקט. ייתכן שהוא מעט שאפתני יחסית לניסיון שלך, אבל בכל זאת נגרות זה לא מדע טילים ואני חושב שאם תלמד ותתייעץ לפני כל צעד, תוכל להצליח.
1. מבחינת משקל וכמות חומר גלם השיטה של הלוח הדק עדיפה, על פני דפנות עבות. חומר בעובי 18 מ"מ עשוי להתעוות עם הזמן, ולא יהיה קל משקל. קח בחשבון שעץ מלא נמכר ככלל שאינו מוקצע, כך שהעובי לפני הקצעה הוא צול (25 מ"מ) או שניים. במקרה הראשון תוכל לקבל עובי גדול במעט.
2. שיטות טובות ועם הרבה עבודה כמו שציינת. אפשר עם דיבלים (לא צריך שום מכשיר יקר בשביל זה), אפשר עם ברגים מבחוץ ולכסות את ראש הבורג בעץ.
3. אני הייתי משתמש בדיבל עץ, צריך לקחת בחשבון את התכווצות והתרחבות חומר הגלם
4. את המגירות עדיף להכין מסנדביץ' ורק חזיתות מאלון. זה מאפשר חומר דק וקל יותר, וגם חוסך עלויות
5. עניתי קודם, פרט לגב - אין בעיה להשתמש בדיקט, התפקיד שלו הוא רק להחזיק כנגד תנועה צידית. תחתית המגירות אפשר מסנדביץ עבה יותר אם אתה חושש, ו/או להשתמש בקושרות תחתונות עבות יותר.
שוב בהצלחה!
Se7eN
מנהל פורום

הודעהעל ידי lahav79 » 22 אוגוסט 2018, 09:41

שוב שלום, כמה שאלות המשך לאחר התייעצות עם נגר ידי משפחה.
הנגר אמר לי כי פלטה לבניית שידה מעץ מלא תתעוות עם הזמן ולכן המליץ על סנדוויץ איכותי מצופה פורניר עץ אלון בלבד. האם אין דרך למנוע עיוות של הפלטה?
האם ניתן לבנות בשיטת Dovetail גם מסנדוויץ או שהחוזק שלו יפחת?
אם אני בונה מסנדוויץ ואת הגב מדיקט מס' 5 מה הדרך הכי אסטית לחבר אותו? הנגר המליץ על אקדח מסמרים שיש לו והוא מוכן להשאילו אבל זה לא נראה לי יפה במיוחד. דרך מומלצת נוספת?

תודה לעונים על כל העזרה.
lahav79
משתמש ותיק

הודעהעל ידי Se7eN » 22 אוגוסט 2018, 11:07

תגיד, אתה קורא את התשובות שכותבים לך? או שאתה פה רק כדי לשאול שאלות?

חיבור זנב יונה לא מומלץ בלביד, בגלל המבנה שלו. גב נהוג לחבר עם מסמרים, אפשר לגמרי גם עם פטיש רגיל. ניתן לעשות חריץ כדי לשקע את הגב אם רוצים
Se7eN
מנהל פורום

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־12 אורחים