שלום חברים,
אני נגר חובב טירון לגמרי (בניתי לא מזמן עגלת מטבח ותו לא). אני מעוניין לבנות 2 שידות לילה עם 2 מגירות בלבד מעץ אלון מולבן. אני מעוניין שהחיבורים יהיו נסתרים ושלא יראו ברגים בחלק החיצוני. יש לי מספר שאלות:
1. באתרים מחו"ל, ראיתי המון תוכניות לבניית שידות ובכולם הן מורכבות מ-4 רגליים עם דופן ביניהן. אני חשבתי לבנות קוביה (תיבה), ובתוכה 2 מגירות. האם זו צורת בנייה פחות טובה? עמידה?
2. חשבתי לבנות הן את התיבה והן את המגירות בשיטת חיבור dovetail או חיבורי אצבע. אני מודע לכך שזו המון עבודה ידנית, אך זה מאוד נראה לי. האם ישנה המלצה לשיטת חיבור אחרת? דיבלים מעץ? שלא יצריכו קניית מכשיר ייעודי יקר? מודע גם לאופציית
הג'יג קרג, אך בעיני היא קצת מכוערת.
3. מהי הדרך הכי טובה לחיבור של הפלטה העליונה? עם דיבלים מעץ? רק הדבקה או אולי עם לוחית מתכת L מבפנים אל התיבה?
4. בחלק מהאתרים המליצו לבנות את התיבה ורק אחר כך לתכנן את המגירות. יש לי בעיה עם זה מאחר ואני מעוניין להזמין את כל החיתוכים ביחד ולא לבזבז סתם פלטת עץ. האם כדאי לא להסתכן ואכן לתכנן כך?
5. חשבתי לבנות את השידה עצמה מעץ אלון מולבן בעובי 18 מ"מ? האם זה מספיק? את המגירות אני מתלבט איך הכי כדאי לבנות? גם מאלון? אולי מסנדוויץ יספיק? מה לגבי הלוח האחורי של השידה? ראיתי בהרבה מקומות שמסתפקים בדיקט, וזה
פחות נראה לי. האם לוח אלון דק יותר זה OVERKILL? מה לגבי תחתית המגירות? אני מעוניין שהמגירות וכן השידות יחזיקו לנצח, ולא כמו שקורה ברהיטים היום שהתחתית מתעוותת עם הזמן ומתקערת.
אני מודע לכך שזו המון המון עבודה וכן כי רק חומרי הגלם יעלו כנראה בסביבות ה-1000 ש"ח וצפונה ולכן מעוניין לעשות הכול כמו שצריך. אשמח לכל תובנה, טיפ ועיצה טובה.
נ.ב. : לשידה כנראה יהיו גם 4 גלגלים ולכן אופציית 4 הרגליים פחות נראית לי (גם אסטתית) ויותר קובייה.
תודה רבה על העזרה,
להב.