חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

ארון בגדים

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

ארון בגדים

הודעהעל ידי נורית » 05 יוני 2018, 12:22

שלום
אני מתכננן לבנות ארון קיר לבגדים בגודל ג-275, ר-275 ע-60. משתמש לשלד הארון בסנדביץ 17 מ"מ.
יש לי מספר שאלות:
1. במקום לעשות צוקל (אין פנלים) אני מתכוון לעשות את הקירות הצדדים לכל האורך מהרצפה ועד לתיקרה ולמקם את המדף התחתון בגובה כ-8 ס"מ . יש בעייה בתכנון כזה?
2. יש יתרון בשימוש בסנדביץ 20 מ"מ בארון בגודל הזה?
3. אני רוצה להשתמש ברגליות עם כוונון מתוך הארון לפילוס של חברת ITALIANA FERRAMENTA (ראה קובץ מצורף) . מישהו מכיר דרך אחרת לפילוס הארון?
4. הדלתות עשויות מ- MDF 22mm . כמה צירים צריך לדלת כזאת?
אשמח לקבל תשובות מקצועיות לשאלות הנ"ל
ישראל
קבצים מצורפים
דומיסיל - רגלית מתכוונת לצוקל.pdf
(804.94 KiB) הורד 298 פעמים
נורית

Re: ארון בגדים

הודעהעל ידי Alex Milch » 05 יוני 2018, 13:03

1. אין בעיה נראית לעין בתיכנון כזה.
2. כדי לענות צריך לראות את התוכנית כולה.
3. אני מכיר מספר דרכים נוספות בתלות בתוכנית הכוללת את הארון ואת מקום ההתקנה.
4. בערך כמו מספר הכפתורים לחליפה ליתום...וברצינות, תלוי בגודל הדלתות ויש חשיבות למיקומם. למה 22 מ"מ? 19 מ"מ ממלא את התפקיד מעולה!

תשובות מיקצועיות נוספות תוכל לקבל עם הצגת תוכנית שלמה יותר.
Alex the Cheesepenter
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

הודעהעל ידי נורית » 06 יוני 2018, 11:54

ארון חדר הורים.pdf
(106.54 KiB) הורד 284 פעמים

שלום אלקס
תודה על היענותך המהירה.
אני מצרף את התיכנון של הארון.
לגבי עובי הדלתות יש בקשה מהמעצב לידית פנימית מכורסמת בתוך הדלת (עומק המיגרעת הוא 17 מ"מ)
לגבי מיקום הצירים ברור שמיקומם חשוב איך אני מחשב כמה צריך ומהי ההמלצה למיקום.
הארון כפי שאתה רואה מורכב משלוש יחידות הכוונה שלי כדי להקל על ההרכבה היא לבנות את היחידות כעצמאיות וחיבור סופי בין היחידות בעזרת חיבור כמו בארונות מטבח (שרוול עם שתי ברגים)
אשמח לרעיונות והצעות
נורית

הודעהעל ידי Mike_NC » 06 יוני 2018, 15:07

פחות פופולרי בימינו משום מה אבל לדעתי חלוקה בגובה לשתי דלתות יותר נוחה לשימוש ובדרך גם הופכת את תהליך הבניה והצירים ליותר נוח
פרקטית גם החלק העליו שגם ככה פחות נגיש גם לא נפתח סתם כל הזמן
Mike_NC
משתמש ותיק

הודעהעל ידי Alex Milch » 06 יוני 2018, 20:14

ישראל אני רוצה להציע מספר שינויים/התאמות של תוכנית הארון כדי להפוך אותה ליותר מעשית:

לא זכור לי האם יש MDF 22 מ"מ באורך 3.05 מ' ובכל מיקרה הייתי מחלק את הארון בחצי הגובה לכל רוחבו. מספר הצירים הנדרש לגובה דלת של כ-2.75 מ' הוא 6.
מדפים באורך כ-110 ס"מ עבור ארון בעומק 60 ס"מ מאד לא מומלץ, סיכוי סביר לשקיעה עד קריסה מן התומכי מדף. מידה מקסימלית מומלצת כ-80 ס"מ. כתוצאה, אני ממליץ על חלוקת הארון ל-3 חלקים ברוחב זהה, כלומר 6 דלתות.
את תא התליה הימני העליון היה רצוי להעלות עד הסוף למעלה אך בכל מיקרה להתקין מיתקן SERVETTO להנגשה נוחה של התכולה. מגירות פנימיות דורשות שימוש בצירי דלתות של 155 מע' ומעלה (זה לא תמיד אפשרי) כדי לאפשר תיפקוד המגירות הפנימיות או הוספת מרחיקי מסילה לעקיפת הצירים, דבר שמקטין את רוחב המגירות.
לבנית הארון כדאי לחשוב על בניה מ-6 ארגזים זהים בגודלם. שיטת ההצמדה שציינת כבר מזמן לא בשימוש מעשי, מצמידים את כל היחידות ומחברים במספר ברגי סיבית של 4X30 מאחד הצדדים. אם המראה מפריע, ניתן לכסות את ראשי הברגים עם מדבקות.
כאשר תחליט על גודל הדלתות אפשר יהיה להתיחס למספר הצירים המתאים ומיקומם.
כדאי לשקול שימוש במנגנון לפתיחת הדלתות בלחיצה ואז אין צורך בידיות כלל ואפשר לרדת בעובי הדלתות ל-19 מ"מ ואף 17 מ"מ בתלות במימדים הסופיים.

אתה מוזמן לתאם איתי פגישה אישית במידה ותרגיש צורך. היעוץ כמובן ללא כל תשלום.
Alex the Cheesepenter
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

הודעהעל ידי נורית » 07 יוני 2018, 01:09

שלום אלכס
תודה על העצות המשכילות.
היות והארון נבנה עבור הבן והוא תלוי במעצבת תהיה לי משימה קשה לשכנע. במידה ויסכימו לשינויים אשמח להתייעץ איתך בצורה מעשית.
תודה
ישראל
נורית

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־10 אורחים