עץ sapele - איפה אפשר להשיג?
8 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
עץ sapele - איפה אפשר להשיג?אני רוצה לעשות שני מושבי נדנדה מעץ sapele (היו לנו כאלה ואנחנו רוצים שוב את אותו הדבר). איפה אפשר להשיג את העץ במחיר סביר?
Re: עץ sapele - איפה אפשר להשיג?תודה, אבל התקשרתי כבר לכמה וכמה ואין להם, אז כנראה זה לא כל יבואן או מחסן עצים, רק חלק?
Re: עץ sapele - איפה אפשר להשיג?זה מאוד פשוט, ספילי הוא העץ שבמחסנים בארץ קוראים לו בטעות מהגוני (מהוגוני). באנגלית יש שקוראים לו מהוגוני אפריקאי, ואכן ספילי מגיע מאפריקה. כמובן שלא כל מחסן מחזיק אותו, אבל באלו שיש להם עצים קשים הוא לא נדיר. במי השרון בפ"ת אמור להיות.
Re: עץ sapele - איפה אפשר להשיג?תודה. התקשרתי אליהם ונתנו לי מחיר של 450 שקל לפני מעמ לקורה בודדת (לא מוקצעת), נשמע לי קצת הזוי (?)
ומצד שני מחסן עצים אחר נקב ב 16 שח למטר... שזה נשמע פחות מדי לאור המחיר הנל? בשניהם ביקשתי ספלי ספציפית
Re: עץ sapele - איפה אפשר להשיג?מהן כלל המידות?
16 ש"ח למטר (אורך) נשמע לי נמוך בכל קנה מידה אלא אם כן זה פרופיל של 1*1 ס"מ. יכול להיות שהתכוונו 16 אלף שח למ"ק?
Re: עץ sapele - איפה אפשר להשיג?
אתה כנראה לא מכיר את רזי תמחור עץ גושני ולכן אני לא מתפלא שאתה בערך משווה קילו נוצות מול שני מטר עגבניות. עץ גושני מתמחרים לפי מטר מעוקב כאשר ההגדרה המקובלת בארץ היא ביחידות של צול (גרמנית) או אינץ' (אמריקאית) עבור העובי, כנ"ל עבור הרוחב (לפעמים בס"מ) והאורך במטרים. מידות שמגיעות ממנסרה גדולות יותר מאינץ' נומינאלי. המשווקים מחשבים אינץ' 2.56-2.58 ס"מ. אני חושב שהמחירים שנקבת סבירים והגיוניים כל עוד אתה מסתמך על מידה אחת בלבד מתוך שלוש של גוף (קורה/לוח) תלת-מימדי. פעם הבאה שאתה מתקשר לבקש מחיר, שאל באיזה עובי לוח מדובר, מה הרוחבים והאורכים הזמינים ומה המחיר לקוב. Alex the Cheesepenter
Re: עץ sapele - איפה אפשר להשיג?אני קניתי בקדימה ממחסן עצים של בנייה קלה(בעיקר אורן וכו׳) ויש לו ספלי מוקצע(זה נקרה אצלו מהגוני, מגיע אם אני זוכר נכון ברוחב 9 או 16 ס״מ.
המקום נקרא עצים בעמ.
8 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־7 אורחים | |||||