חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

המלצות למסור חשמלי ראשון

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

המלצות למסור חשמלי ראשון

הודעהעל ידי עדי » 01 מאי 2018, 15:46

שלום רב
אני נגר חובב שמעוניין לקנות את המסור הראשון שלי
איזה סוג מסור מומלץ ? (שולחן/גקסון עם עמדת חיתוך/מסור עגול ) ?
שימושי הם בעיקר הכנת רהיטים בייתית
מה דעתכם כל המסור השולחני הבא ,עולה 850 ש"ח : Einhell rt-ts 920
http://products.einhell.hu/hu_en/statio ... s-920.html
עדי
 
הודעות: 10
הצטרף: 31 יולי 2016, 15:43

Re: המלצות למסור חשמלי ראשון

הודעהעל ידי shimonc » 01 מאי 2018, 18:48

שלום רב,
לי זה נראה כמו צעצוע.
Einhell משווקים כלים ברמה התחתונה של הסקאלה.
מסור שולחני סביר מתחיל ב- 3000 ש"ח וצפונה.
ב-850 שח אפשר לקנות מסור עגול טוב שיכול לשמש אותך בתור התחלה.
תחפש בפורום על מסורים כי היו פה הרבה דיונים על הנושא הזה.
shimonc
סופר משתמש
 
הודעות: 279
הצטרף: 29 אוגוסט 2016, 12:47

Re: המלצות למסור חשמלי ראשון

הודעהעל ידי arielbm » 05 מאי 2018, 22:01

בדיוק עברתי תהליך דומה עכשיו וקניתי את המסור העגול הראשון שלי.
לפני זה היה לי הרבה שנים ג'יגסו של skil, שעלה בערך 80 ש"ח באיזה מבצע. היה לי נורא קשה לקבל תוצאות רצויות איתו, הכלי רטט כל הזמן ואי אפשר להיה להצמיד אותו כמו שצריך למשטח כדי לעקוב במדוייק אחרי סימונים.
אז היתה לי חווית עבר של קניה בזול של כלי ואכזבה מהשימוש.

עכשיו יש לי כמה פרוייקטים על הדרך, בנית דק לגינה (פרוייקט די מורכב, תשתית דק די מסובכת). אחרי זה אני מתכוון לעבוד עם פלטות, מלמין, ו MDF ולבנות חדר ארונות (כבר עשיתי בעבר תכנון והרכבה, אבל את הניסור עשו לי במחסן לבידים תמורת תשלום).

בקיצור....חודש בערך חפרתי את הנושא כדי להבין מה שווה להשקיע וכמה. התחלתי ממסור גרונג' עם שולחן עליון. ואז הבנתי ששולחן עליון של גרונג' הוא די מוגבל בשימוש (אלא אם מוציאים משהו 3500-4500 על מסור של מותג טוב).
לאחר מכן גיליתי את מסורי המסילה, נראה פתרון מדהים גם מאפשר חיתוכי cross לקורות וקשרים וגם מאפשר חיתוכי פטלטות מדוייקים מאוד. אבל מה, 2500+ במחיר, לא בתקציב שלי כרגע.
ראיתי בדרך דגם של בוש שנקרא GKS 65 GCE - מסור תואם מסילה עם בקרת מהירות אלקטרונית - כלומר מנגנון אלקטרוני שמזהה שהמסור תחת עומס (הלהב פוגש את החומר הנחתך וכך נוצרת התנגדות לתנועה הסיבובית שמקורה במנוע) ומנסה לשמור על מהירות ניסור קבועה.
אחרי המון המון נסיונות בירור למה צריך את זה, בשיחה עם נציגים של בוש בארץ הגעתי למסקנה שזה טוב בעיקר להארכת חיי המסור והתוצאות של זה על דיוק ונקיון קו החיתוך בעץ רגיל הם כנראה זניחות בהחלט.
אז בדקתי מסורים עגולים רגילים. התברר לי שמה שחשוב זה בגדול כוח, בסיס (נעל) יציב ומדוייק מאוד - שיהיה חזק ומסיבי שלא יתעקם או יתעוות.
יש מסילות גנריות ומתאמים שמאפשרים להרכיב מסורים רגילים עליהם. יש ל kreg, ויש מתאמים ל festool. ככה שלא חייבים לקנות מסור מסילה בשביל חיתוחי אורך בפלטות. יש פתרונות. כמובן שאפשר גם לבנות מסילה לבד...

היתרון של מסורים עגולים רגילים הוא שאפשר לבנות כל מיני מתקני חיתוך שייעלו את תהליך החיתוך ואת הדיוק. למשל עבור חיתוכי cross של קורות (לפרוייקט הדק שלי...) ראיתי המון סרטונים של אנשים שבנו מעץ בכמה שקלים מתקן שאיפשר להם לעבוד ביעילות מאוד דומה למסור גרונג'. יש גם המון דוגמאות ב youtube של אנשים שבנו מתקון והפכו את המסור העגול שלהם למסור שולחן לצרכיהם.

אחרי הרבה התלבטות מה להשקיע וכמה להשקיע בחרתי לקנות את ה GKS 190 של בוש. מגיע בארץ עם להב 16 ישיניים לחיתוכי rip (חיתוכי אורך) של עץ (לא פלטות מצופות). בעוד 75 ש"ח קניתי להב 40 שיניים של בוש לחיתוך נקי יותר של פלטות מצופות. הסופ"ש עשיתי את החיתוכים הראשונים שלי איתו, בלי מתקון ומסילות, שאריות של פלטות סיבית מצופות מלמין. מוכרח לומר שאני די מרוצה. אך יחד עם זאת מבין את החשיבות של מסילה. איפה ששמרתי על קו ישר החיתוך עם הלהב 40 שיניים היה נקי מאוד.

מה שלא תקנה, שים לב לקוטר הציר, הסתבר לי שהמפרטים ברשת, גם באתרי היבואנים לא תמיד נכונים. למשל המסור שקניתי מופיע באתר היבואן עם ציר בקוטר 30 ממ, בפועל הוא 5/8" (~16ממ). מסתבר שיש כמה גרסאות למסור שמסתובבות בעולם.

בהצלחה!
arielbm
 
הודעות: 7
הצטרף: 11 מאי 2014, 08:53

Re: המלצות למסור חשמלי ראשון

הודעהעל ידי עדי » 12 אוגוסט 2018, 14:54

תודה רבה על העזרה ,קניצי מסור חשמלי עגול נטען של dewalt
דגם dcs391
עדי
 
הודעות: 10
הצטרף: 31 יולי 2016, 15:43


חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־77 אורחים