שלום
יש לי רהיט עץ אלון, שצבעתי אותו בשמן פשתן מהקופסא שקיבלתי מאיקאה (זה נקרא BEHANDLA שמן לטיפול בעץ)
בכל מקרה - כמה זמן אחרי שצבעתי בפשתן אפשר לצבוע לכה?
איזה לכה מומלצת ? (לצביעה עם רולר או מברשת)
תודה
צביעה עץ מלא אלון אחרי שנצבע בשמן פשתן
9 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
צביעה עץ מלא אלון אחרי שנצבע בשמן פשתןשלום
יש לי רהיט עץ אלון, שצבעתי אותו בשמן פשתן מהקופסא שקיבלתי מאיקאה (זה נקרא BEHANDLA שמן לטיפול בעץ) בכל מקרה - כמה זמן אחרי שצבעתי בפשתן אפשר לצבוע לכה? איזה לכה מומלצת ? (לצביעה עם רולר או מברשת) תודה
Re: צביעה עץ מלא אלון אחרי שנצבע בשמן פשתןתלוי במידת הכמות שיושמה והזמן שחלף. למרות שהפשתן מתפוגג במשך הזמן ניתן לצבוע לאחר הכנת פני השטח ע״י ליטוש.
Re: צביעה עץ מלא אלון אחרי שנצבע בשמן פשתןכמה זמן צריך לעבור בערך?
איזה צבע מומלץ לצבוע? טמבור אמרו ורנית מים הסיבה שמראש צבעתי בפשתן כי הוא מדגיש את העץ וטיפה עושה אותו אדמדם, אקבל אפקט כזה עם ורנית? ליטוש הורדת שיכבה?
Re: צביעה עץ מלא אלון אחרי שנצבע בשמן פשתןאתה חייב לדאוג שלא ישארו אזורים ספוגי כיוון שזה עשוי ליצור אי ספיגה אחידה של הלקה וליצור כתמים.
איך עושים את זה? כל שיטה שתבטיח את התוצאה הנחוצה...ליטוש, הקצעה, גירוד... ממליץ לך להשתמש בחומרי גימור מיקצועיים שהם בהישג ידם גם של חובבים ולא החומרים שנמכרים בטמבוריות. יש בפורום לא מעט מידע על כך. Alex the Cheesepenter
Re: צביעה עץ מלא אלון אחרי שנצבע בשמן פשתןאני עכשיו חושב פעמיים על העניין.
אולי פשוט אשאר עם הפשתן... כי חומר גימור מקצועי זה כבר מתחיל לסבך אותי ולא בא לי להתנסות על העץ.
Re: צביעה עץ מלא אלון אחרי שנצבע בשמן פשתןאל תרתע להשתמש בחומר של מיקצוענים אלא אם אתה נרתע משלב ההכנה, הסרת השמן.
היישום של לקה אקרילית על בסיס מים קלה מאד בהברשה והתוצאה מהירה ומעולה. Alex the Cheesepenter
Re: צביעה עץ מלא אלון אחרי שנצבע בשמן פשתןתודה אלכס
גם שלב ההכנה מרתיע ... מאחר ואין לי כלים של ליטוש... נייר ליטוש מספיק? אחפש פה בפורום מוצרים של לכה אקרילית על בסיס מים
Re: צביעה עץ מלא אלון אחרי שנצבע בשמן פשתן1. איך להוריד את השמן? שיפשוף ידני מספיק?
2. המליצו לי בחנות טמבוריה פה על Wolman ... זה נחשב כחומר גימור המקצועי?
Re: צביעה עץ מלא אלון אחרי שנצבע בשמן פשתן
לא היתי מוותר על ליטוש, כמו כן מציע לנסות את הליטוש והגימור באיזור שאינו גלוי, מכאן תוכל לבדוק שאתה בדרך הנכונה. אם תבחין לאחר הליטוש שיש עדיין כתמי שמן פשתן שנותרו - בדוק עם הטמבוריה שיש להם מסיר שומנים של אותה חברת Wolman זה נקרא ASR (Acrylic Stain Remover) הליטוש והטיפול בחומר כזה יבטיח לך הצלחה גם בשימוש בתגמירים אחרים.
9 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־2 אורחים | |||||